Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

torstai 18. lokakuuta 2012

Jo riittää länkkäri-normatiivisuus


Tajusin taanoin muoti-blogia pitäessäni, kuinka vähän me länsimaalaiset oikeasti otamme huomioon muiden, meitä parempien kulttuurien edustajia. Kuten nyt esimerkiksi vaikkapa muslimi-ystäviämme. Luomme nimittäin globaaliin kulttuuriimme jatkuvasti uusia trendejä, muoteja ja meemejä joihin on suorastaan sisäänrakennettuna inhottava ja ummehtunut länkkäri-normatiivisuus.

Nostan nyt esiin vaikkapa television. Mitä sieltä nykyään tulee? Mitä me suomalaiset suurella innolla katsomme? Tanssia tähtien kanssa, Kuorosotaa ja Big Brotheria. Vaikka hyvin tiedämme että kulttuuriamme rikastuttaville ja työvoimapulamme poistaville kunniavieraillemme saattavat tanssi ja musiikki olla ehdottomasti haram. Saati nyt sitten se, että eri sukupuolten edustajat viettävät aikaa ja jopa asuvat samojen seinien sisällä yhdessä, ilman että imaami on sanonut Allah akbar. (Tai mitä ne imaamit nyt avioliittoa solmittaessa tapaavat sanoa). Tälläinenhän on loukkaavaa! Ja syrjivää! Mihin taas kerran unohtuvat ihmisoikeudet?

Päätinkin että omalta osaltani yritän parantaa tapani. Tai ainakin maailmaa. Se on helpompaa. Ja koska nuo Internet- meemit ovat olleet yksi tämän blogin leipälajeista, niin aloitan sosiaalisen nousuni moraaliseen paremmistoon yrittämällä dekonstruktoida niistä sitä läntistä kulttuuri-imperialismia.

Otetaan nyt esimerkiksi vaikkapa nuo some-kortit. Eipä tahdo netistä löytyä kunnialliselle ja hartaalle muslimille sopivia, pikkunokkelia tai soveliaasti flirttailevia e-kortteja, vaikka kissojen ja kissojen kanssa etsisi. Muslimeihin kohdistuvaa syrjintää ja ylenkatsetta löytyy siis e-kortintekijöistäkin. Hävetkööt. Tasapuolisuuden vuoksi päätinkin ensitöikseni "kääntää" malliksi muutamia tavanomaisia e-kortteja muslimi-konteksiin paremmin sopiviksi. Eihän se vielä paljon ole, mutta jostain on lähdettävä liikkeelle. Olkaapa hyvä:


PS. Kaikenlaisten ikävien teologisten väärinkäsitysten välttämiseksi tähdennän että yhdenkään ylläolevissa korteissa esiintyvän henkilön nimi ei sitten ole Muhammed tai edes mikään muukaan M-kirjaimella alkava nimi. Vaan ne ovat tuolta ylhäältä päin lueteltuna Fareed, Taj El-Din, Abdul Rahman ja Ahmed.

----------------------------------

Tälläisenä Perä-Ferialaisena maallikkona en tosin tuosta teologiasta kovin paljoa ymmärrä. Olen nimittäin jostain hämmästellen lukenut, että Muhammed on suosituimpia nimiä, mitä muslimit poikalapsilleen antavat. Eihän siinä toisaalta mitään outoa ole. Ei nimi miestä pahenna jos ei mies nimeä, sanottiin jo muinaisessa Impivaarassa. Mutta entä jos käykin niin ikävästi, että jotkut noista lukemattomista profeetan nykykaimoista osoittautuvatkin mätätaateleiksi? Raiskaavat tai tappavat oikeauskoisia, varastavat heiltä, harrastavat pedofiliaa tai homostelua heidän tyttäriensä tai poikiensa kanssa. Tai jos joku heistä jopa syyllistyy siihen vieläkin pahempaan syntiin, eli luopuu islamista?

Eikö tuollainen toiminta vedä samalla lokaan koko pyhän nimen ja ole mitä törkeintä profeetan pilkkaa? Ajatelkaa nyt jos joku imaami joutuu perjantain iltamoskeijassa, seremonian seurakuntauutisten osiossa, kuuluttamaan paikallaolijoille vaikkapa näin: "Tämän seurakunnan jäsen, Herra Muhammed Se-ja-Se on tavattu itseteossa harrastamassa sodomiaa ja on siksi sharian säädösten mukaisesti ripustettu välittömästi kaulastaan riippumaan tuonne kamelitorin takalaidalle. Eikö se profeetan nimi ja siten samalla myös profeetta joudu moisesta häväistyksi?

Toinen mahdollinen ongelmatilanne syntyy jos kuka tahansa Muhammed niminen henkilö saa kuvansa lehtiin. Vaikka sitten ihan positiivisissakin merkeissä. Tyyliin "kirjailija Muhammed Abu Al-Zuleiman voitti tämän vuoden Nobelin kirjallisuuspalkinnon". Etusivulla ja ison kuvan kera. On olemassa todella suuri vaara että islamilaisessa maailmassa syntyy moisesta vakavia väärinkäsityksiä. Ja taas kerran raivostuneet väkijoukot ryntäävät ase kädessä kaduille. Muhammedin kuvia julkaistu länsimaiden lehdissä! Profeettaa on rienattu! Jonkun on kuoltava! الموت للكفار

---------------------------------------

Nyt kun päästiin teologian pariin, niin paljastanpa samantien pari muutakin minulle suurta epätietoisuutta aiheuttavaa teologista ongelmaa.

Ensimmäinen koskee itseänsä Allahia. Kuten me kaikki hyvin tiedämme, hän on kaikkivaltias, kaikkitietävä, kaiken säätäjä ja kaiken luoja. Islamiin kuuluukin sen vuoksi käsite kismet, kohtalo. Kaikki tapahtuu (tai on tapahtumatta) vain ja ainoastaan jos Allah niin suo. Kuinka sitten on edes mahdollista, että jotkin pahantahtoiset kirjailijat, pilapiirtäjät tai elokuvatuottajat kuitenkin onnistuvat niitä rienaavia tuotoksiaan luomaan ja vieläpä julkisuuteen saattamaankin? Jos niitä ei kertakaikkiaan olisi tarkoitus luoda, niin eikö Kaikkitietävä Kaikkivaltias voisi vaikkapa muuttaa kiveksi jokaisen käden, joka sellaista edes yrittää? Sydänkohtaus tai aivohalvaus heti alkumetreillä olisi myös ihan sovelias rienaajien pysäytyskeino.

Ja vaikka rienailu ja sen julkaisu jollain salakähmäisellä kieroudella ( esimerkiksi työskentelemällä yön pimeydessä, kun Allah ei näe ) onnistuisikin, niin miksi Kaikkivaltias Kaiken Säätäjä nimenomaan tarvitsee oikeutetuissa rankaisutoimissaan avukseen niitä silmittömästi riehuvia, paikkoja rikkovia resupekkalaumoja ja heitä kiihkoon yllyttäviä, partaansa päristäviä palavasilmäisiä mullaheja? Kun läpi historian kaikkivaltiailla jumalilla on ollut käytössään paljon suoraviivaisempiakin rankaisukeinoja. Esimerkiksi tarkasti tähdätty salama kirkkaalta taivaalta on kautta aikain ollut hyvin suosittu menetelmä niissä piireissä.

Toinen epätietoisuuteni liittyy armon käsitteeseen. Mehän tiedämme hyvin että Allah on Armelias Armahtaja. Ja että Islam tarkoittaa kirjaimellisesti rauhaa. Kun on kyse nuonkin lempeästä ja armeliaasta rauhan jumalasta, niin miksi hänen maanpäälliset edustajansa tuppaavat monesti olemaan niin kovin ankaria, armottomia,väkivaltaisia ja sotaisia? Mihin Armelias Armahtaja tarvitsee kivittämisiä, silpomisia, kaulankatkomisia, nenän irti leikkauksia, hapon kasvoille heittämisiä, itsensä ja lähiympäristönsä ilmaan räjäyttämisiä, pyhiä sotia jne...?

Minua suorastaan kauhistuttaa ajatus, millaista täällä maailmassamme olisi, jos Allah olisikin sattunut olemaan Vanhan Testamentin Jahven tapaan ankara ja kostonhimoinen jumala, kun jo armelias armahtavaisuus saa aikaan nykyisen kaltaista jälkeä?

Ja vihoviimeinen eli kolmas epätietoisuuteni on yleisluontoisempi. Olen kovasti miettinyt mikä on syynä siihen että maailmassa on sellaisia ihmisiä joista ei saa esittää minkäänlaista kuvaa? Ei kertakaikkiaan ainokaistakaan.

Ymmärrän hyvin että esimerkiksi  Bernardo Provenzano ei halunnut itsestään levitettävän kuvia, koska se olisi haitannut bisneksiä ja piileskelyä. Mutta ei kai kukaan yritä yli tuhatta vuotta pysyä tuntemattomana ja piileskellä? Kuin tuhatvuotias Greta Garbo? "Leave me alone"

Minä en tälläisenä yksikertaisena ihmisenä keksi tuolle mitään muuta selitystä kuin jonkinasteiset , tai jopa vakavat ulkonäköongelmat. Sillä jos naama ja habitus sattuvat olemaan sellaisen keskiverron perussuomalaisen kunnallisvaaliehdokkaan luokkaa, niin ehkä on ymmärrettävääkin julistaa että "Mua ei sitten kuvata. Ei Ikinä". Ettei jälkeenjäävä suku ja seuraajat joudu häpeilemään, kun niitä surkuhupaisia potretteja roikkuu seuraavat tuhannen vuotta jopa kaikenmoisten kalustettujen salonkien seinillä. Paremman väen naureskelun ja pilkan kohteena.

10 kommenttia:

 1. Toivottavasti lukijakunnastani löytyy minua valistuneempaa teologista tietämystä. Tänne kommenteihin saa esittää vastauksia noihin minua vaivaaviin ja mieltäni painaviin kysymyksiin.

  Hämeen-Anttilan Jaska varmaan tietäisi vastaukset ihan lonkalta, mutta ei taida Jaska kuulua lukijakuntaani.

  Laitankin nyt toivoni Tuurin Tapsaan. Siellä Tuurinperä-konsernissahan on viimeaikoina panostettu varsin vahvasti Islamiin ja rekrytoitu siihen perehtyneitä avainhenkilöitä?

  VastaaPoista
 2. Tuohon uskonkysymykseen en ota kantaa, mutta sain juuri tänä aamuna kokemusta Muhammedin suvaitsevaisuudesta.

  Olen käynyt tuhansia kertoja omalla nimelläni (lantalaisnimelläni) kommentoimassa Uuden Suomen Puheenvuoro- palstalla. Olen hakenut yleensä humoristista näkemystä, mutta tiukkaa asiaakin on ollut sisällä. Hyvin usein ärsyyntyneenä on tullut vetäistyä ehkä liiankin kärkevä kommentti.

  Puheenvuoro- palstalla toisten kirjoittajien bannaaminen ja kommenttien poistaminen on jokapäiväistä ja hyvin usein sivuston tarkka ylläpito poistaa kommentin tai kirjoitusoikeuden kokonaan.

  Minua ei ole koskaan bannannut kukaan ja tuhansista kommenteistani vain kaksi on poistettu: molemmilla kerroilla se on ollut vähemmistövaltuutettu Eva Biaudetin ylitarkastaja Husein Muhammed.

  Tänään hän kirjoitti alueellistamisen järjettömyydestä ja kuinka Helsinki joutuu elättämään Suomen maaseutua ja kuolevia syrjäkyliä. Pistin hänelle lainauksen Osmo Soininvaaran kirjoituksesta "Mukavat kaupungit menestyvät" , korostin valtionvirastojen olevan Suomen kansan yhteisillä verovaroilla ylläpidettyjä ja yhteistä omaisuutta, ei vain Helsingin.

  "Saako Suomessa valtion laitoksia sijoittaa enää vain Helsinkiin, Dragsvikiin ja Närpesiin", kysyin lopuksi. Muhammed (kurdi) poisti kommentin.

  Näin nämä Muhammedit siis tulevat Suomeen turvaa ja sananvapautta hakemaan, mutta ovat myös ensimmäisinä niitä uhkaamassa. Sananvapaudesta he ottavat kaiken itselleen sopivan ja aina kulloisenkin tilanteen mukaan ja muiden on elettävä sen heidän kotimaansa kivikautisen kulttuurin mukaan.

  Vihreät ovat muuten nykyisin epätoivoisen puolustuskannalla, vähän niin kuin Japanin Kamikazet aikoinaan. Hyökkäävät rajusti ja mikä tahansa solvaus tai kansanryhmän leimaaminen näyttää olevan heille sallittua.


  http://www.soininvaara.fi/2012/07/29/mukavat-kaupungit-menestyvat/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs näykit kättä jonka leipää Hussein Muhammes syö.

   Hyvin on Husu stadilaiseen ajattelumaailmaan kotoutunut. Siellähän ollaan täysin varmoja että pääkaupunkiseutu elättää koko muuta Suomea. Pitäisi vetää raja siihen metropoli-alueen reunalle. Veikkaan että voisivat yllättyä kun nähtäisiin kummalla puolella tulisikaan ensiksi nälkä ja vilu...

   Poista
  2. Tuosta tuliki mieleleen, että eräässä lehtiartikkelissa luk että kemi-tornion satamista kulkee 8,6% suomen viennistä/bruttokansantuotteesta?, ei kulosta isolta, mutta kun tuoa suhteutetaan esim alueen väestömäärään, niin alkaa nättää aivan erilaiselta.
   pitäs jostain hakea tieto minkäverran menee pori-oulu väliseltä alueelta.

   Poista
 3. Tavallaan pidän tuosta Koraanista, sillä siellä aivan selväkielisesti kerrotaan mikä on muslimien tehtävä. Se on maailman valloitus, ja mikäli vääräuskoiset eivät suostu kääntymään, niin silloin he ovat toisen luokan kansalaisia, joita sitten kohdellaan ja verotetaan asianmukaisesti.
  Islamismi on 70% politiikkaa 30% uskontoa. Jos nyt joku täällä kuvittelee, että onhan heissä maltillisiakin, niin maltilliset ovat jääneet vähemmistöön joka maassa jossa muut muslimit ovat enemmistönä.
  Ja silloin parta tutisee ja sapeli heiluu. Turkin pressa on sanonut mm. että ei ole olemassa kuin yhdenlaista Islamismia, Koraania ei siis sovellella, vaan siellä mennään "by the book".
  Muslimit ovat riesa jokapaikassa jossa heitä alkaa olla enemmän kuin tusina. Tämä kehitys on jo niin selvästi nähtävissä ympäri Eurooppaa, joten ne jotka horisevat vieläkin jostain rauhan uskonnosta, ovat täysin pihalla maailmanmenosta paitsi vasemmistolaiset jotka kuvittelevat saavansa heistä liittolaisia.
  No entäs poliittisesti korrekti media sitten. Miksei lehdissä kerrota mitä maailmalla tosiasiallisesti tapahtuu.Nämä punavihreet toimittajat asettavat etusijalle poliitikkojen perseitten nuolemisen ja Big Brotherin tyyppisten ohjelmien syväluotaamisen.
  En muista olenko maininnut, mutta mainitsen silti, että nuo kuvasi ja kommenttisi ovat erinomaisia ellei suorastaan loistavia. Toivottavasti jaksat niitä pakertaa pitkälle tulevaisuuteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan kehuista. Amatöörin pakerteluahan nämä on.

   Islam on tosiaankin yhtä rehellinen kuin kommusnistit ja natsit aikoinaan olivat. Kaikilla kolmella on pyhät kirjoitukset joissa on kerrottu mitä he tulevat tekemään jahka valtaan pääsevät. Ja kaikilla on myös ollut vahva halu ja kyky toteuttaa näkemyksensä. Mm siitä ketkä eivät ole kelvollisia heidän ihanneyhteikunnissaan elämään ja mitä heille tullaan tekemään.

   Myös läntinen älymystö on ollut kaikkien kolmen suhteen yhtä sinisilmäinen ja vakuutellut että eihän he nyt tosissaan noissa puheissaan ole. Rauhaa ja parempaa maailmaahan ne vaan rakentaa..

   Poista
 4. Tässä pienen sivuasiana, tuli teeveestä crash-elokuva, mitä keskiäksy siitä piti ..

  VastaaPoista
 5. Ei liity tähän aiheeseen, mutta tulisko sulta blogaus Vaippa-Paavosta, nyt kun iltapäivälehdet ovat ihan vauhkona siitä että Uutisvuodon tuotantotiimi ei pyydä anteeksi Lipposesta tehtyä loppukevennystä.

  Mietitäänpä hetki: Jos kyseisen Uutisvuotojakson loppukevennyksen kohteena olisi ollut Timo Soini, niin olisivatko iltapäivälehtien vihervasemmistolaiset toimittajat vauhkona Uutisvuoto totantoyhtiön kimpussa?

  Ps. Nyt YLE on poistanut tuon Vaippa-Paavo kohtauksen lopusta. Eläköön sananvapaus !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Ei liity tähän aiheeseen, mutta tulisko sulta blogaus Vaippa-Paavosta"

   Tuli jo. Löytyy täältä

   Ehkä Uutisvuotokin seuraa Hampaankolosta-blogia? :-D

   Poista