Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

maanantai 8. huhtikuuta 2013

Helsingin opetusvirasto antaa signaaleja


Alppilan yläasteella jonkin perseilevän suunsoittajan ulos ruokalasta työntänyt opettaja on sitten kuulemma saanut potkut. Helsingin kaupungin opetusvirasto on näin antanut vahvan signaalin siitä, että valtaa ainakin Helsingin kouluissa käyttävät jatkossa ne agressiivisimmat, kusipäisimmät tai kieroonkasvatetuimmat häiriköt. Näillä kullanmuruilla on näköjään vain oikeuksia, velvollisuuksien tai jonkinlaisten sääntöjen tai käytöstapojen vaatiminen heiltä lienee sitten sitä tunkkaista impivaaralaisuutta. Sääliksi vain käy niitä oppilaita jotka haluaisivat niissä kouluissa jotain tulevaisuutensa varalle oppiakin. Sekä myös niitä jotka eivät kykene itse pitämään puoliaan näitä koulujen uusia valtiaita vastaan. Koulun aikuisilta sitä tukea lienee turha jatkossa odottaa.

No tälläinenhän tämä nykytrendi on ollut jo pitkään, mutta nyt saatiin näyttävä ennakkotapaus kuinka käy sellaiselle opettajalle joka vielä uskaltaa jotain sääntöjen noudattamista perseilijöiltä vaatia. Poliisitutkintaan ja potku perseelle jo ennen tuon tutkinnan aloittamista.

En muuten ole nähnyt mitään uutisointia jatkotoimista näiden häirikköoppilaiden kullanmurujen osalta. Helsingin kaupungin opetusvirasto ja Alppilan yläaste haluavat nähtävästi antaa kaikille oppilailleen myös sellaisen signaalin että on ihan OK harrastaa kouluissa kännykkävideokuvausta ja jakaa kaikenlainen näin taltioitu materiaali sosiaalisessa mediassa. Ja että on oikein ja jopa suositeltaavaa solvata opettajia niin päin naamaa kuin täällä internetin vessanseinillä. Siitä vaan provosoimaan ja kaveri taltioimaan, kyllä opetusvirasto sitten potkuja jakaa...

-------------------------------------

Helsingin opetusvirasto antoi myös vahvan signaalin kaikille töitä hakeville opettajille. Nimittäin sen, että kenenkään maalaisjärkisen ihmisen ei kannattaisi tämän näytön jälkeen hakea Helsingin opetusviraston alaisiin virkoihin. Tunnen useita pääkaupunkiseudulta tänne periferiaan syystä jos toisestakin siirtyneitä opettajia. Ja heiltä kaikilta olen saanut kuulla hyvin samankaltaisia kommentteja. Opettajantyö pääkaupunkiseudulla on kuulemma varsin "haastavaa" ja "kuluttavaa" Onpa joku käyttänyt selvää suomen kieltä ja kuvaillut sitä lähinnä V-mäiseksi. Vaikka täällä peräferiassakin on oppilasaines muuttunut levottomammaksi, niin ongelmat tuolla susirajan paremmalla puolella ovat kuulemma potensseihin korotettuja. Kovasti kyllä juhlapuheissa puhutaan koulurauhasta ja KIVA-kouluista mutta näköjään ainakin Helsingissä työnantaja ja esimiehet näköjään antavat suorittavalle portaalle eli opettajille tukensa sellaisten ylläpitämisyrityksissä lähinnä puukolla selkään.
Yleinen tapa koulumaailmassa on tähänasti ollut sellainen, että koulun järjestyksenpidon viimeinen perälauta on ollut koulun rehtori. Ja hyvään esimieskulttuuriin on yleensä katsottu kuuluvan se, että esimies paitsi johtaa myös tiukanpaikan tullen tukee alaisiaan. Mutta Alppilan yläasteella silloinen rehtori Sari Aarniokoski keskittyi lähinnä pesemään omia käsiään ja luistamaan omista esimiesvelvoitteistaan. Vaatimalla opettaja Korhoselle välittömästi potkuja ja poliisitutkintaa.

Aarniokosken toiminta osoitti niin "suoraselkäistä" johtajuutta että olisin halukas ehdottamaan hänelle "Vuoden Huonoin Esimies" palkintoa. Ellei hän peräti ole ansainnut "Vuoden Naisjohtaja" titteliä. Sari Aarniokoski ei toki ole enää Alppilan rehtori vaan siirtyi 1.4 Kauniasten suomenkielisen opetustoimenjohtajan virkaan. Lycka till Grangullan opettajat, saittekin oikean lottovoiton pomoksenne.

( Ja näkyypä Sarista tulleen tuon viran myötä myös Helsingin Yliopiston Opettajankoulutuksen neuvottelukunnan varajäsen )

Valitettavasti en löytänyt netistä ainuttakaan Sari Aarniokosken kuvaa. (linkkejä sellaisiin saa toki  laittaa tuonne kommenttiosastolle ) Olisin mieluusti laatinut jonkinlaisen kuvatuksenkin hänen kunniakseen. No, paremman puutteessa joudutte nyt tyytymään ylläolevaan.

------------------------------------Tuo tapetilla oleva Alppilan yläaste on kuulemma ihan "monikulttuurisen samanaikaisopetuksen pilottikoulu". Ei sinänsä mikään yllätys, mutta olen jokatapauksessa hyvin iloinen siitä, ettei minun lasteni tarvitse sitä käydä. Niinkuin ei myöskään mitään koulua jonka johtamisesta Sari Aarniokoski on jotenkin osallisena.

Jotain kertonee myös oheinen Facebook-tallenne joka tapauksen tiimoilta kiertää netissä. Tuo viimeisenä kommentoiva nuoriherra oli muuten äänessä myös taannoinessa koraanikoululais-raiskaajia puolustavassa ja heidän uhriaan pilkkaavassa facebook-ryhmässä. Kannattanee panna nimi mieleen. Keskiäkäinen aavistus nimittäin on, että kunhan kyseinen kultamuna aikanaan kuorituu, hän tulee vielä ylittämään maamme uutiskynnyksen moneen kertaan. Asenne tuntuu pojulla olevan senverran "kohdallaan".

31 kommenttia:

 1. Look at you, KÄ! mielenkiintoista settiä, jos saa tällä tavalla kv. tyyliin ilmaista itseäni.

  Vai Farhad perkele...

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Alkaa käymään mielessä, että tämmöinen jatkuva perse edellä puuhun meno on oltava tahallista.

  VastaaPoista
 4. Vaitiolijalle: No tahallistahan se. Ei sitä tosin tällaiseksi suunniteltu. 1970-luvulla päätettiin, että opettaja ei ole jatkossa autoritäärinen johtaja vaan oppilaitten kaveri ja opastaja. Idea oli varmasti kaunis, mutta lopputulemana opettaja on kusitolppana niin ala- kuin yläpuolelta tuleville suihkuille. Eikä järjestelmää saa muuttaa, sillä silloinhan tunnustettaisiin, että on tehty virhe jo alunperinkin ja ne edelliset sukupolvet taisivat sittenkin olla fiksumpia.

  VastaaPoista
 5. No ehkä Sariin voi törmätä yleisurheilun SM-kisoissa?
  Tai jopa piirikunnallisissa? ;)

  http://www.yleisurheilu.fi/uutiset/uutispalvelu/yleisurheilun-maajoukkueryhmat-vuodeksi-2011

  VastaaPoista
 6. Jaahas, Suomen koululaitosta ollaan näemmä ruotsalaistamassa kovaa vauhtia. Muutaman vuoden kuluttua ollaan sitten sitten samalla tasolla svennujen kanssa, ja se taso ei ole häävi. Pitänee vissiin lopettaa YO-kirjoituksetkin niiden epädemokraattisuuden vuoksi.

  VastaaPoista
 7. Ei pidä unohtaa Aarniokosken panosta, mutta ilmeisesti uusi väliaikainen rehtori oli se joka erottamispäätöksen lopulta teki

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013040916877402_uu.shtml

  http://www.hel.fi/hki/alppy/fi/Etusivu "rehtori Maria Uutaniemi"

  Kuva:
  http://www.opettaja.fi/pls/portal/docs/PAGE/OPETTAJALEHTI_EPAPER_PG/2011_33/162037.htm

  VastaaPoista
 8. väliaikainen rehtori: ""Paluu kotimaahan tuntuu Mortista ”ihan kivalta – kai”. Kai johtuu siitä, ettei hän vielä tiedä, miten suomalaisessa koulussa ollaan.

  Sellainen käsitys Mortilla on, että suomalaisessa koulussa on enemmän vapauksia ja opettajat ovat tuttavallisempia. Toisaalta häntä mietityttää, onko luokassa työrauhaa. Iso asia on tietysti, löytyykö kavereita.""

  VastaaPoista
 9. Kiitokset kaikille kommentoijille. Vastailen tässä ihan lyhyesti:

  Kumis: Tuo samainen herra Farhad on näköjään tuolla Lärväkirjassa lesoillessaan julkistanut myös sen ulosheitetyn isänmaan toivon nimen.

  Vaitiolija: Niin tuntuu, mutta kysymys kuuluu: Miksi?

  Ykä: tuo opet on natsii ja poliisi pamputtaa oli sekä kuuskytlukulaisten että punkkarien mantraa, mutta nykyään sen pitäisi olla jo niin "last season"

  Vasen laita: Eipä taida olla kyseessä sama henkilö

  Becker: Juu - Ruotsin esimerkin perässähän täällä on perinteisesti kaikki tyhmyydetkin pitänyt peesata.

  Ano: Aarniokoski pani homman vetämään, opetusvirasto kai sen varsinaisesti "päätti" ja uusi rehtori saa tehdä likaisen työn. Opetusviraston linjajohtajan Outi Salon nimi on ollut esille kaikissa käänteissä.

  Hieman minua huvittavat irtisanomisen tänään uutisoidut perusteet:
  "...aiheuttanut vakavan vaaran oppilaan terveydelle sekä fyysiselle että psyykkiselle turvallisuudelle...opettajan olisi tullut ymmärtää, että ko. tilanteessa oppilaaseen kiinnikäyminen on erittäin vakavaa virkavelvollisuuksien rikkomista sekä virkavelvollisuuksien vastaista menettelyä, eikä työnantajalta voida kohtuudella edellyttää virkasuhteen jatkamista..."

  Ja tämä on siis maassa jossa toisaalla esim pysyvän ruumiinvamman aiheuttamasta pahoinpiteylystä selviää ehdonalaisella tuomiolla ja jossa on ihan hovioikeuden päätöksellä linjattu että kirveellä päähän lyömistä ei voida katsoa erityisen törkeäksi pahoinpitelyksi.

  VastaaPoista
 10. Absurditeettihorisontti ylitetty taas kerran... jatkoa odotellessa, sano. No joo, jostain muistelinkin bonganneeni tuonkin, että kyseinen häirikkö kuului näihin erityistä suojelusta vaativiin, sopeutumishaasteellisiin ryhmiin. Joten sehän tässä tietysti on ollut tämän jeesustelumyrskyn taustalla myös, mitä todennäköisimmin. Ruåtsissahan tällainen paska on ollut jo ihan arkipäivää hyvän aikaa, eipä tarvi ihmetellä, miksi yksityiskoulut lisäävät siellä puolen lahtea alati suosiotaan. Ja tätä länsinaapurin pyhää ja alati velvoittavaa esimerkkiähän sitä siis peruskoulun "kehittymisessä" noudatamme mekin, kuinkas muuten. Onneksi sentään itse ennätin käydä peruskoulun alta poijes siihen aikaan, kun opettajilla oli vielä edes jonkinlaista auktoriteettia käytettävissään, vaikka eihän se silloinkaan aina niin kovin paljoon riittänyt.

  VastaaPoista
 11. voi jessus sentään mihin maailma on oikee menossa :O kuka Suomessa oikee lapsia kasvattaa ja ojentaa oikeaan suuntaan jatkossa?? tehtävä kuuluu kotiin tietysti, ja koulut/päiväkodit antavat tukea..mutta kyllä tämä kasvattajan rooli hankalaksi käy kun kotona et saa tukkapöllyä antaa ettei sossu koluuttele ovella, saati sitten koulussa puuttua häiritsevään käyttäytymiseen!! kunhan tämä nuoriso todella äkkää kuinka kouluissa voi oleskella ku suurinpiirtein pellossa, niin siitäkös se mm. kiusaajien riemu ratkeaa... kuka siellä koulussa sitten menee kiusaajan ja kiusatun väliin, opettajalla kun ei ole ilmeisesti moiseen valtuuksia. Omani laitan koulutielle vuoden päästä raskain sydämin, tosin kylläkin opetettuna siihen, että AIKUISIA KUNNIOITETAAN ja sekä lapsella että aikuisella on OIKEUKSIA JA MYÖS VELVOLLISUUKSIA. ja mainittakoon tähän nyt varmuuden vuoksi vielä, että lapseni on saamani palautteen mukaan täysin tasapainoinen yksilö, johon ei ole käytetty fyysisiä eikä psyykkisiä voimakeinoja.. kyseiselle opettajalle soisin työnsä takaisin ja häirikölle perheensä kans paikan missä mennä itseensä ja miettiä mikä meni pieleen ja miksi!! työni puolesta voin sanoa että jos kehitysvammaiset oppivat ulos häiriökäyttäytymisestä luulisi moisen onnistuvat ns. "normaaleilta" lapsiltakin,jos tilanne niin pitkälle on mennyt. KASVATTAJAT HOI!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin ihmetyttää juuri se, että nämä lasten ja nuorten maksimaalisten oikeuksien puolesta vaahtoavat eivät nakkaa paskaakaan sen oppilaitten hiljaisen enemmistön oikeudelle käydä rauhassa ja turvallisesti koulua.

   Muistan oman yläkouluaikani lähinnä lievänä helvettinä. Eikä se suinkaan johtunut epäreiluista tai pahoista opettajista vaan siitä kourallisesta kusipäisiä öykkäreitä, jotka pitivät "valtaa" koulun alueella välitunneilla ja muuna luppoaikana. Mutta siihen aikaan edes oppitunnit olivat suurinpiirtein rauhoitettua aluetta.

   Omat tyttäreni, jotka ovat suhtautuneet koulunkäyntiinsä kunnioitettavan kurinalaisesti ja kunnianhimoisesti ovat usein kotikeskustellussa tuskailleet ja valittaneet että miksi oppitunneilla opettajien aika menee muutaman häirikön kanssa vääntämiseen ja he muut joutuvat sitten opettelemaan asiat omatoimisesti. Ja kun möykkä on oikein paha ei siihen omatoimisuuteenkaan pysty keskittymään vaan ne hommat pitää tehdä sitten omalla vapaa-ajalla.

   Poista
  2. Itsehän olen asennoitunut siten, että mikäli joskus onnistun kauhukseni lisääntymään ja muksu kasvaa kouluikäiseksi, kerron hänelle omasta peruskouluiästäni viisastuneena mistä karkeista nimityksistä keskiverto koulukiusaaja tykkää vähiten, mihin ruumiinosiin potkiminen sattuu eniten ja jos tällaisille toimenpiteille koskaan tulee tarvetta, kannustan häntä jatkamaan mieluiten niin pitkään, kunnes joku ulkopuolinen tulee väliin. Rikosoikeudellisen vastuuikärajan alapuolella törkeä pahoinpitely ja tapon yritys kun lasketaan kuitenkin yleisesti ottaen kategoriaan no-pojat-nyt-on-poikia, tuntisin suurta helpotusta mikäli oma lapseni sijaitsisi nykymuotoisen koululaitoksen sosiaalidarwinistisen hierarkian portaassa "sosiopaatti, älä koske".

   Itsehän yli kaksikymppisenä ammattikoululaisena ja aktiivisena Internetin kansalaisena kammoan tulevaa, koska jos tällä hetkellä on asiat huonolla tolalla, en missään nimessä halua kuolla saattokodissa, missä nykyisen kandeeks-ostaa-samsung-vai-android? -sukupolven jälkikasvu vastaa minun nitroistani.

   Poista
 12. Niin ja lisäyksenä vielä tuohon edelliseeni, että samaan aikaan kun yhteiskunnan yksi taho erottaa opettajia, jossain muualla lapsi saattaa taistella hengestään, sen takia ettei hyvinvointivaltion kasvatuksen tukijat ymmärrä puuttua asioihin pyynnöistä huolimatta...

  VastaaPoista
 13. Tämä taitaa olla suomalaisen koulun arkipäivää? Opettajalta pitäisi vähintään pidättää pöivän palkka kun lähtee luokasta kesken tunnin.

  http://vimeo.com/49462970

  VastaaPoista
 14. Tässä tuon Farhan Mardahin, joka tuon yllä olevan face kommentin mukaan sanoi "eiks tuo oo se pelle jonka päälle meinasin käydä?" (oliko se joka tässä oli ulosheitettynä vai se kaveri?) kommentti siihen koraanikoululaisten raiskaaman 15v juttuun, myös facessa:

  "Se tyttö teki sen juomien taki ja sitku sitä alettiin haukuu huoraks niin se halus sen maineen pois ja päätti tehä siitä oikeus jutun tunnen molemmat kaverit hyvin ja tytönki! tyttöä ei pakotettu mihinkään!"

  Aika hassua että samat naamat ovat esillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon juuri viittasin. Mutta pitää muistaa että Farhan ei varsinaisesti liity kumpaankaan kyseessä olevaan tapaukseen. Mitä nyt mesoaa aiheen liepeellä lärväkirjassa.

   Poista
 15. Missä minulla meni ohi? Miten "Vuoden Naisjohtaja"-palkinto asettuu kirjoittamaasi blogitekstiin "Vuoden Huonoin Esimies"-palkinnon kanssa samaan kategoriaan, ellei huonommaksikin maininnaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo nyt oli hieman ilkeä ja asiatonkin "heitto". Keskiäksyllä on vuosien saatossa tullut hieman sellainen käsitys/kokemus että tuo nykyään kovasti kehuttu ja palvottu naisjohtajuus on valitettavan usein sellaista "jokainen on kippari hyvällä säällä" touhua.

   Kun sitten tulee eteen vaikeuksia ja tilanteita jolloin sitä johtajuutta oikeasti pitäisi osoittaa, niin joko piiloudutaan sinne omaan toimistoon, isompien pomojen selän taa tai jopa sairaslomalle, henkisten paineiden takia :-D

   Kyseinen rehtori toimi juuri niin. Kun olisi pitänyt oikeasti hoitaa se koulun johtajan hommansa ja selvitellä tuo tapaus ENSIN koulun omassa piirissä muija pesi kiivaasti omat kättensä ja ulkoisti hommansa poliisille ja opetusvirastolle.

   Poista
  2. ...ja miesjohtajathan eivät toimi niin? taitaapa olla nyt nii että miesjohtajia kun on vino pino niin puututaan ihan turhaa tässä kyseisen yksilön sukupuoleen. . Kovasti vaan kummastuttaa tuo sukupuolen vähättely ja muijittelu, että itse asia taitaa mennä muutamilta ainakin ohi. Eihän tällaista tekstiä voi ottaa tosissaan.

   Poista
 16. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pPwcTf6WU3M

  VastaaPoista
 17. Täytyy antaa tunnustusta Farhadille. Onnistunut nimittäin leimaamaan kaikki maahanmuuttajataustaiset henkilöt toimintansa kautta.

  Älkää siis koraanikerholaiset suuttuko meille Suomalaisille, vaan haukkukaa Farhadia. Hän antoi kasvot "maahanmuuttajavihalle".

  VastaaPoista
 18. Omat teinijunnuni kavivat tassa valissa USAssa pari vuotta koulua. Kylla oli niin tuttavallista menoa, etta koulukuraattori moikkasi nimelta tuntien koko 800+ henkista opiskelijakatrasta. Aivan ilmiomaisen hammastyttava nimi-nakomuisti!! Opettajatkin olivat kuulemma rennompia kuin Suomessa, joskus jopa kuulemma varsin letkeaa meininkia. Mutta erona, siella ei opettajille vittuiltu, haistateltu, uhattu, solvattu - ei kayty kasiksi, eika koulussa muutenkaan ollut suuren suurta ongelmaa esm kiusaamisen suhteen, vakivallan tms. Hammastyttavaa, vaikka kuitenkin opetusvastuulliset olivat rennompia kuin kolleegat Suomessa? Eika apuna ollut edes US Armya, joten jostainhan tuon eron on tultava.

  Ei ollut myoskaan normaalia FB plaraaminen, tekstiviestittely tms modernien teknisten valineiden kaytto tunnilla, kuten Suomessa kuulemma nykyaan on aivan normaalia. Siella ei vissiin opettaja saa kieltaa, saati ottaa ko. laitteita pois ongelmatapauksislta. Taalla sai, ja kuri oli kohillaan, mutta silti meininki leppoisaa verrattuna Suomeen. Ja kuitenkin, USA - ei mikaan -hyvinvointivaltioiden ruumiillistuma. entapa Suomi, voidaanko jo lopettaa puheet hyvinvointivaltiosta ihan talta istumalta??? Ihan yleiskasitteellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tullut käsitys, joka tosin perustuu ihan vaan "kuulopuheisiin", että siellä jenkeissä nuo koulujen väliset erot voi olla aika valtaisia. Toisessa ääripäässä aivan loistavia ja esimerkillisä oppilaitoksia, toisessa laidassa sitten todella surkeita slummikouluja. Riippuen mm. koulun statuksesta, sijainnista ja oppilasaineksesta.

   Poista
  2. Kylla myos nainkin, riippuen kaupungista ja kaupunginosasta. Toki Suomessa ei ole latinoalueita, mustien alueita niinkuin taalla.
   Kuitenki nuo omat olivat aivan , sanottaisko normaalin keskiluokkaisen alueen tavallisessa koulussa, jossa oli varmaan about 65% valkoisia, ja loput sitten jakautui muiden kesken. Ei mikaan huippujen huippu koulu, tavallinen keskitason koulu.

   Poista
 19. Tuossapa vielä erään Valon nähneen henkilön kokonaisvaltaisen oikeaoppinen näkemys tapahtuneesta:

  http://www.verkkouutiset.fi/index.php/politiikka/103-politiikka-paauutinen/118695-paivi-lipponen-en-voi-innostua-opettajien-puuttumisesta-oppilaan-kaytokseen

  VastaaPoista
 20. Jahas - olen kyllä monasti aikaisemminkin huomannut huomannut, että kun on tasan päinvästaista mieltä kun tuo Lipposka, niin on yleensä oikeassa. Joten tontilla näköjään ollaan.

  "kiistaa ei pidä kiihdyttää auktoriteettitaisteluksi. Parempi leperrellä "kullanmuruista" murkuille ja istua viereen, silloin junnuja alkaa ällöttää ja tilanne saattaa raueta."

  Tuo toki voi toimia JOIDENKIN naisopettajien tekemänä. Mutta jos miesopettaja lähtee tuota ohjetta noudattamaan, niin aika äkkiä kohu pystysssä ja niskassa homopedofiilin maine.

  VastaaPoista
 21. http://www.iphoneogram.com/u/208986701 Siinähän tää sankarin Farhad Màrdanin naama löytyy turhanki isolla. Toivottavasti suomen jätehuolto toimii ja ongelmajätteestä lopullisesti eroon.

  VastaaPoista
 22. Lisää oikeaoppisen tiedostavaa paremmintietämistä...

  http://kirsivirtanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/137490-ei-todellakaan-sankariopettaja-ainesta

  VastaaPoista
 23. Miksi ei tule uusi blogipäivityksiä ?

  VastaaPoista