Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

tiistai 9. lokakuuta 2012

Optimisti-Ollin uudet lausunnotFederaatio-Olli julistautui tänään Saksan peesiin ja ilmoitti että Kreikka tarvitsee kaksi vuotta lisäaikaa velkojensa maksamatta jättämiseen. Muistammehan vielä myös Optimisti-Ollin viikonloppuna antaman lausunnon:

"Euroalueen valtiovarainministerit antavat tänään kokouksessaan positiivisen lausunnon Kreikan edistymisestä säästöohjelman tavoitteissa. Hyväksyntää edistymisestä vaaditaan, jotta Kreikka saisi seuraavan maksuerän tukipaketista"

Hmm - tuoreissa talousuutisissa on kyllä ollut hieman toinen sävy:

-IMF on arvioinut että nykytiedoilla Kreikan valtion velka on vuonna 2020 noin 150% maan kansantuotteesta kun EU:n pelastussuunnitelmat ovat lähteneet 120% olettamuksesta. Keskiäksy taas veikkaa että prosenttiluku on tuolloin vielä suurempi, koska Kreikan kansatuote romahtaa koko ajan kiihtyvällä vauhdilla. Ja mitään käännettä parempaan ei maassa tule tapahtumaan niinkauan kun maa pysyy eurossa.

-Wall Street Journal on paljastanut että Kreikan velkojilla on kulissien takana suuria erimielisyyksiä ja että IMF uhkaa vetäytyä maan rahoituksesta elleivät muut osapuolet ole valmiita leikkaamaan Kreikan velkoja aluksi sellaiset 30%. Käytännössä tämä tarkoittaa nykyään oikeastaan vain Euroopan keskuspankkia ja muita euromaita. Niin hyvin on epävarmojen saatavien siirto pankeilta veronmaksajille onnistunut. Maksun aika siis lähenee myös suomalaisia verovelvollisia.

-Eilen vuoti julkisuuteen tieto, jonka mukaan Hollannin ulkomisnisteriö on kaikessa hiljaisuudessa neuvonut maan Kreikassa asuvia kansalaisia ja maassa toimivia hollantilaisyrityksiä varautumaan Kreikan euro-eroon. Mikään uutinenhan tuo ei sinänsä ole. Jokainen järkevä hallitus euroopasssa varautuu siihen. Paitsi tietysti Suomi, ainakin jos Alexander Stubbia on uskominen.

Mutta teoista sanoihin, positiivisilla lausunnoilla mennään ja niihin myös perustetataan kotimainen päätöksenteko. Jos reaalimaailma ja todellisuus ei noudattakkaan niitä positiivisia lausuntoja, niin sen pahempi reaalimaailmalle.

Loppuun voisi vielä siteerata Rehnin kirjanjulkistuspuhetta:

"Euroalueen kansalaisten edessä on vaikea ja oikeastaan perimmäinen valinta: Annetaanko euron murentua ja sen myötä mennä myös paljon muita saavutuksia Euroopan yhdentymisessä? Vai pannaanko talousliiton rakentamisessa uusi vaihde päälle, jotta eurolle ja ennen muuta eurooppalaisten hyvinvoinnille ja paremmalle työllisyydelle luodaan vakaa ja kestävä perusta?”

Hmm - Euroopan hyvinvoinnin, työllisyyden ja vakauden perusta luodaan näköjään valheelle, petokselle, sääntö- ja sopimusrikkomuksille ja välistävetämisellä. Mutta siinä Olli vääristelee, kun väittää että kansalaisilla olisi edessään jokin perimmäinen valinta. Meidän kansalaisten kun missään vaiheessa ole annettu eikä anneta tehdä mitään valintaa eikä meiltä asiaa edes kysytä. Eliitin junttauksella mennään. Hyvästi siis ainakin eurooppalainen demokratia...


7 kommenttia:

 1. No nyt tämä Siilinjärven Pinokkio totesi, että ei ole mitään syytä pelätä Venäjää, vaikka sen hallitus ei enää pidäkään Suomea sivistysvaltiona. Jos puheet ovat yhtään johdonmukaisia, voi hiihtolomasta tulla hiihtomatka - puusuksilla ja täyspakkaus selässä.

  VastaaPoista
 2. En arvannutkaan että Venäjällä eli Putinin hallinnolla menee nuon heikosti. Horjuvien hallitsijoiden vanha keinohan on maailman sivu ollut ulkoisen vihollisen löytäminen ja sitä vastaan julmistelu. Suomi täyttää pienenä ja vaarattomana tuollaisen tarpeen mitä mainioimmin.

  Toisaalta vähän ihmetyttää että haluaako Venäjä tosiaan naapurikseen vielä yhden NATO-maan. Sillä nyt nähty pullistelu sataa täysin Suomen NATO-fiilien laariin...

  VastaaPoista
 3. Venäjällä noin 55% väestöstä on internetin ulkopuolella - sama määrä kuin Putinin vastustajia. Vertailun vuoksi, Venäjällä on vain kaksi kertaa enemmän Facebook-profiileja kuin Suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kyllähän venäjän media on tiukasti Kremlin (ja putinistien)talutusnuorassa.

   Tuo Facebook käyttäjien määrä ei tosin ole kovin hyvä vertailukohde. Niillä on siellä ihan oma vastine, Vkontakt, joka on hyvinkin suosittu. Maa on muutenkin pyrkinyt luomaan omat vastineet amerikkalaisille nettipalveluille, syystä jos toisestakin. Esimerkiksi Venäjän suosituin hakukone ei ole Google vaan venäläinen Yandex.

   Poista
 4. Niin siis sama määrä on netissä (45%) kuin on Putinin vastustajia.

  VastaaPoista
 5. Noin henkilökohtaisesti toteaisin, että Rehniä siteeraten "sen myötä mennä myös paljon muita saavutuksia Euroopan yhdentymisessä" ei olisi minun mielestä ollenkaan huono asia.

  Mitä muuten puhuitte tuosta Venäjän tuoreesta uhoamisesta, joka tarkoittanee tätä venäläisten lasten huostaanottokohua, niin siinä on tietty tosipohjakin. Venäläisiä nuoria on huostaanotettu ja sijoitettu laitoksiin melko paljon. Syynä tosin ei ole se, että ne ovat venäläisiä, vaan se, että ne eivät käy koulua ja ovat aloitelleet nuorisorikollisen uraa plus ovat huumeitten käyttäjiä. Sama huostaanoton syy kuin suomalaisillakin. En tiedä, haluavatko venäläiset täällä asuville venäläisille eri lait kuin suomalaisille, mutta olemassaolevien mukaan mennään.

  VastaaPoista
 6. Noista Eu:n moninaisista saavutuksista ei voi olla kuin samaa mieltä kanssasi.

  Näin kuitenkin jossain luvun, jonka mukaan venäläistaustaisten lasten ja nuorten prosenttuaalinen "huostaanottoosuus" olisi vain noin puolet koko valtakunnan keskiarvoon verrattuna. Mutta luku taisi kyllä olla ns vähän hihasta vedetty. Alan tilastointi ei vissiin taivu kovin hyvin tuollaisiin taustaisuus vertailuihin.

  VastaaPoista