Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

tiistai 16. lokakuuta 2012

Suuhuuhtelu XII - Rikin katkua ilmassa


Sattuipa silmääni Maaseudun Tulevaisuudessa ylläoleva kartta, jossa näkyy selkeästi missä sitä rikin katkua Euroopassa OIKEASTI leijaileekaan. MT:n lähde on näköjään samainen tanskalainen Centre for Energy, Environment and Health, jonka väitteisiin Satu Hassi perusti 50 000 vuosittain pelastamaansa ihmishenkeä.

Välimerellä on tuon mukaan vuonna 2007 ollut ilmassa yli kymmenkertaiset rikkipitoisuudet kuin Itämerellä. Ja tilanne on sen jälkeen tuskin muuttunut. Yhdistämällä EU:n ja vihreiden logiikka on siis täysin normimeininkiä ja erityisen järkevää se, että nimenomaan Itämerellä on laivoissa käytettävä vuodesta 2015 alkaen rikkipitoisuudeltaan 0.1 prosenttista polttoainetta mutta Välimerellä voidaan käyttää vuoteen 2020 asti rikkipitoisuudeltaan 4,5 prosenttista raskasta polttoöljyä. Ja siitä eteenpäinkin siellä saadaan käyttää rikkipitoisuudeltaan 1 %:sta polttoainetta vuoteen 2025.

No ei se mitään, Kyllä Suomi ja suomalaiset taas kerran ilomielin maksavat extraa. Annetaan teollisuudelle verovaroista ylimääräisiä kuljetustukia ja varustamoille investointiavustuksia rikkipesureihin ja uusien laivojen hankintaan. Leikataan nekin rahat jostain muista valtion menosita tai vielä parempaa, otetaan lisää velkaa. Sekä tietenkin nostetaan kaikkein tuontitavaroiden hintoja. Meillähän on varaa ja meillä on velvollisuus...


8 kommenttia:

 1. Jepp, vihreätä logiikkaa edustavimmillaan. Rikki on vaarallista terveydelle ainoastaan täällä pohjoisessa, me kun emme ole sihen tottuneet (!?!). Iiihanassa etelässä kaikki on paremmin, jopa niin hyvin, ettei tuollaisista 10-kertaisista pikkuasioista viitsi edes puhua...

  VastaaPoista
 2. Vittuuntunut Veronmaksaja17. lokakuuta 2012 klo 0.21

  Vuoden 2020 kuva (raportin sivu 74) olis ollu Satu Hassin kannalta vieläkin pahempi.

  Siitä selvästi näkee, että Välimeren alueella tuo 'yli 2,0' peittää paljon laajemman alueen.

  Mutta ehkä Satu haluaakin niiden saastekuolemien sattuvan välimeren rantavaltioissa? ;)

  Lähde: http://www.ceeh.dk/CEEH_Reports/Report_3/CEEH_Scientific_Report3.pdf

  VastaaPoista
 3. Otto Kivivuori: "kyllähän sen Jumalakin tietää, missä sitä eniten tarvitaan". Perin hiljaiseksi vetää.

  VastaaPoista
 4. Onko tosiaan noin mieletöntä! Siinäkin haja- asutusalueiden "paskalakiasiassa" poltettiin miljardeja syrjäseudun ihmisten rahaa, mutta aina vain hullumksi näyttää menevän.

  VastaaPoista
 5. On nää Suomen poliitikot kyllä säälittäviä reppanoita. Ideana ilmeisesti on, että "toimitaan esimerkkinä, mikä tietenkin tarkoittaa, että te, kansalaiset, toimitte esimerkkinä kun eihän tällaisten päätösten seuraukset niin meitä päättäjiä koske."

  VastaaPoista
 6. Varmaan se on Vesvius kun tupruttelee rikkiä ilmaan Välimerellä.

  VastaaPoista
 7. Elkääs nyt, Rikkidirektiivi on hyvä asia, pohjolassa eletään sitten 100v käppyröiksi ja etelän hulttiomaissa porukka kuolee 50v ja näin säästyy rahaa kun ei tarvi maksaa eläkkeitä, puhdasta tilastoa siellä on sentääs 150 miljoonaa ihmistä niin säästötki on paljon suuremmat kuin pohjolassa ..
  Tosin eihän suomessakaan kyllä makseta eläkkeitä, kun ne on rahat on käytetty jo ennenmmin etelään..

  VastaaPoista
 8. Kiitoksia kaikille kommenteista. Mun aikani on taas kerran mennyt muissa kuvioissa niin tyynni, että vastaaminen ja muukin kirjoittelu on jäänyt. No, eiköhän se tästä helpotu, jahka lumi armeliaasti taas kerran peittää kaikki tekemättömät työt...

  @Turkulaanen. Rikkihän itseasiassa on välttämätön kasviravinne. Kun Euroopan teollisuuden rikkipäästöt aikoinaan saatiin kuriin joutui Kemira lisäämään lannoitteiden rikkipitoisuutta, jotta viljelykasvit saisivat tarvitsemansa rikin. Katsoin juuri Yaran lannoitteiden koostumuksia ja niiden rikkipitoisuudet vaihtelee näköjään välillä 2-4%. Eli lannoitteiden mukana peltohehtaarille levitetään vuosittain keskimäärin 8-16 kg rikkiä.

  http://www.yara.fi/fertilizer/products/arable_farming/yaramila_pellon_y2.aspx

  @VV. Kiitos vinkistä. Tuossa raportissa oli niin jumalaton määrä kaavioita ja karttoja, että en jaksanut kahlata sitä kovinkaan pitkälle.

  @Ykä. Akseli Koskela: "Perkeleen perkele sentään"

  @Nils Aslak. Molempia tapauksia yhdistää se, että muutama aatteelisesti puhdasoppinen ympäristöministeriön virkamies touhusi ihan omalla mandaatilla poliitikkojen selän takana ja vei näitä kuin litran mittaa. Eikä nämä ainutlaatuisia juttuja edes ole.Vaan jäävuoren huippuja. YM on nykyään mahtava ja itseriittoinen vallankäyttäjä jota ei valvo eikä suitsi kukaan eikä mikään.

  @Kumis. Ja vielä Strombolikin... Se kuitenkin olis aivan sama mitä direktiivi sanoisi Välimeren merenkulun rikkipitoisuudesta. Ei ne sitä kuitenkaa siellä Vetelä-Euroopassa noudattaisi.

  @Anon. Suomen poliitkot haluavat että Suomi toimii aina edelläkävijänä ja esimerkkinä. Koskaan sitä vaan ei ole tästä toiminnasta palkittu. Vaan aina se on joutunut tavalla jos toisellakin maksamaan edelläkäymisestään tuplahinnan.

  VastaaPoista