Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Mitä se on - Keskiäkäinen fraasisanakirja europolitiikan kiemuroistaNäin Eurooppapäivän (ja Stalinin voitonpäivän) juhlistamiseksi ajattelin hieman edesauttaa EU- ja europolitiikan ymmärrystä lukijakuntani keskuudessa. Julkaisemalla ensimmäisen  luonnoksen Keskiäkäisestä Suomi - EUrooppa fraasisanakirjasta. Lukijoiltani toivon kommenttiosastolle lisää vastaavia eurokismustyylisiä eli mitä se on- selityksiä erilaisille poliitikkojemme ja toimittajakunnan suoltamille Eurooppa-kliseille.

-----------------------------------------------------

Euro on ollut Suomelle menestystarina  =   Eurojäsenyys voimisti jonkinverran talouskasvuamme nousukautena, sillä Suomi hyötyi siivellä suuren europpalaisen talouskuplan puhalluksesta. Laskukautena se kiihdytti ja syvensi syöksyämme. Nyt kun federalistien europolitikoinnilla koko maanosamme ollaan suistamassa vuosisadan lamaan,  olemme kuin jokeen heitetty ryöstön uhri, joka yrittää uida koskessa kädet sidottuna selän taakse.

Euroopan vakausmekanismi (EVM) =  Luxemburgilainen pankkiiriliike, jonka avulla Euro-alueen vielä toistaiseksi luottokelpoiset jäsenmaatkin saadaan mahdollisimman pikaisesti siirrettyä luottokelvottomien kastiin. Sen täydellistä syytesuojaa ja pysyvää vastuuvapautta nauttivilla pankkiireilla on jatkossa etuotto-oikeus Suomen valtion kaikkiin verotuloihin ja maamme kansallisvarallisuuteen. Koska Suomen hallitus ja eduskunta ovat katsoneet tälläisen ehdottoman antautumisen olevan järkevää ja vastuutakantavaa politiikkaa. Firman valvonnasta vastaa kansainvälisiä finanssipiirejä edustava "riippumaton" tilintarkastustoimisto.

Euroopan vakaussopimus  =  Kuin vanhan avioparin uudistama avioliittovala. Hurskas kokoelma vanhoja sopimuksia, periaatteita ja lupauksia uudelleen kirjattuna ja allekirjoitettuna. Kaikki toki tietävät että aikaisemmista lupauksista huolimatta on moneen kertaan huorattu puolin ja toisin. Sekä niillä sopimuksilla pyyhitty persettä mennen tullen. Mutta uskokaa nyt kuitenkin edes ulkopuoliset tähän teatteriin. Tällä kertaa me ollaan ihan tosissamme. Joo joo, ollaan ollaan...

Kreikka hoitaa kyllä velvoitteensa eikä missään tapauksessa eroa eurosta  =  Kreikalla ei ole enää edes teoreettisia mahdollisuuksia selvityä veloistaan, mutta väistämätöntä konkurssia ja irtaantumista euroalueesta pitkitetään hinnalla millä hyvänsä niinkaun, että Saksalaisten, Ranskalaisten ja Englantilaisten suurpankkien miljardisaatavat ehditään siirtää EU-maiden veronmaksajien maksettaviksi. Vasta sitten Kreikka saa mennä.

Luova ratkaisu  =  Sääntöjä, sopimuksia, lakeja ja aikaisempia pyhiä päätöksiä rikkova tai ainakin härskisti kiertävä poliittinen hätäpaska, joka naamioidaan virkamies- ja lakimiesjargonilla mahdollisimman vaikeaselkoiseksi ja sekavaksi himmeliksi ja/tai julistetaan olennaisilta osiltaan salaiseksi.

EU jäsenyys ei merkitse omasta markasta luopumista. Mahdollisesta Euroon liittymisestä päätetään erikseen järjestämällä asiasta kansanäänestys  =  Euroon liityttymisestä päätetään  kansaa kuulematta ja perustuslakia kiertäen pelkällä hallituksen tiedonannolla.

Me tienataan tällä  =  Ääni on Kataisen ääni, mutta sanat ovat kansainvälisten investointipankkiirien ja vipurahastokeinottelijoiden ajatuksia.

Meidän on oltava mukana kaikissa ytimissä  =  Suomi maksaa aina. Tavalla jos toisellakin. Korvaukseksi tästä päättäjämme pääsevät ylpeänä poseeraamaan Euroopan mahtimiesten rinnalle erilaisten huippukokousten yhteiskuvissa.

Olemme mukana päättämässä  =  Saksa ja Ranska päättävät. Muutama härskimpi jäsenmaa yrittää lypsää tilaisuuden tullen siinä sivussa yksipuolisia etuja itselleen. Suomi ilmoittaa julkisesti hyväksyvänsä kaikki päätökset jo ennenkuin niiden yksityiskohdat saati seuraukset ovat edes poliitikkojemme tiedossa.

Suomi on luotettava Eurooppalainen vastuunkantaja  =  Suomi maksaa aina mukisematta ja kyselemättä kaiken mitä käsketään. Sekä noudattaa  pilkulleen ja oman virkakunnan keksimien tiukennusten kera järjettömimpiäkin "sääntöjä" tai direktiivejä. Niitäkin joita muut EU-maat parhaimmillaankin soveltavat vitkutellen vähän sinnepäin ja osa ignoroi ne täysin.

Suomi sai sellaiset takuudet kuin halusikin  =  Suomi maksaa isot kustannukset hämäperäisestä rahoitushimmelistä, jolla ei tiukanpaiken tullen ole mitään muuta arvoa, kuin siihen käytetyllä paperilla on. Esimerkiksi nuotion sytyttämisessä tai takapuolen pyyhkimisessä. Mutta koska tällä teatterilla pelastettiin Jutta Urpilaisen kasvot, voidaan toki sanoa että Suomi "osti" mitä SDP halusi.

Tämä päätettiin jo EU-kansanäänestyksen yhteydessä, kun samalla hyväksyimme Maastrichtin sopimuksen   =   Mikä tahansa Suomelle kalliiksi tuleva asia  tai kansallista suvereniteettiämme kaventava uusi poliittinen päätös jonka maamme poliitikot joutuvat EU:n sanelun tai ns. eurooppalaisen vastuunkannon nimissä runnomaan perustuslakia rikkoen tai ainakin kiertäen läpi.Tämä hanke ei ole saanut nauttia
Euroopan Kusetusrahaston tuesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti