Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

torstai 17. toukokuuta 2012

Eespäin eespäin, tiellä euron, rinta rinnan astukaamme


Kreikkalaiset sitten häpäisivät demokratian ja äänestivät ihan väärin. Sen sijaan että olisivat antaneet valtakirjan sikäläisille demareille ja kokoomuslaisille niinkuin oli suunniteltu, he menivätkin sankoin joukoin kannattamaan kaikenlaisia ääriliikkeitä ja populisteja.

Hmm - nämä korkeiden europäättäjien "vastuullisiksi vastuunkantajiksi" korottamat puolueet Pasok ja Uusi demokratia ovat toki koko nykyisen Kreikan talouskriisin pääsyylliset. Jo näiden puolueiden perustajaisät aikoinaan varastivat valtion kassan ja jakoivat sen suvuilleen, yhteistyökumppaneilleen ja klienteilleen. Ja seuraajat (jotka usein ovat olleet ihan kirjaimellisiseti omia poikia tai muita sukulaisia) ovat jatkaneet hyväksi havaitulla linjalla. Nyt kun pää tuli vetävän käteen, Kreikan kansan olisi pitänyt luottaa siihen, että he ovat parhaat ja luotettavimmat tahot maan "Augiaan tallien" siivoamiseen. Ihan vain koska heillä on jostain syystä EU:n nomenklatuuran luottamus takanaan.

Keskiäksy veikkaa että uusintavaaleissakaan EU ei tule saamaan tahtomaansa vaalitulosta. Vaan nimenomaan laitimmaisen vasemmiston, Syrizan ja muiden kommunistien, kannatus kasvaa vielä nykyistäkin suuremmaksi. Näin siitä huolimatta että nimenomaan Kreikan äärioikeisto on suomalaisissa harhautusvälineissä julistettu suurimmaksi möröksi.

En muuten lainkaan yllläty, jos tuossa kesän kuluessa alkaa ns. vastuutakantavien europoliitikkojen suusta kuulua yhä tiukempia vaatimuksia siitä, että Kreikassa pitäisi saada armeija ja sen tankit kaduille turvaamaan eurooppalaista menoa ja meininkiä. Ja pitämään pystyssä sitä EU:n luottamusta nauttivaa virkamies-nukkehallitusta, joka EKP:n ja IMF:n toimesta tullaan istuttamaan maan johtoon. Sen jälkeen kun kreikkalaiset ovat toisenkin kerran äänestäneet väärin. Sillä ei siitä eurosta näköjään ihan noin vaan kuin töllistä lähdetä. Kyse on paitsi rahasta, myös ja ennenkaikkea EU-federalistien poliittisesta arvovallasta. Ja se on kallista...Sama vaihtoehdottomuuden ja yhden ainoan totuuden ilmiöhän näkyy myös EU:n ylätasolla. Muistellanpa tämän kriisin syntyä. Kaikkia keskeisiä sopimuksia ja yhdessä sovittuja sääntöjä on rikottu ensin useimpien jäsenvaltioiden keskuudessa ja sitten niin komission kuin Euroopan keskupankin toimesta. Koska tärkeintä oli EU:n samanaikainen laajeneminen ja liittovaltion syveneminen. Kaikki muu on ollut sille alisteista ja siksi niitä pelisääntöjä on huorattu poliittisen tarpeen mukaan.

Nyt kun tällä politikoinnilla ja suhmuroinnilla on saatu upotettua kokonainen maanosa kaulaa myöteen kuseen, niin mitä siitä on seurannut? Yhtään ainoaa poliitikkoa tai virkamiestä ei ole asetettu vastuuseen tehdyistä  laiminlyönneistä, virheistä kuin suoranaisista rikoksistakaan. ( Edes mitään selvityksiä tai tutkimuksia ei ole aloitettu )  Muutamissa maissa toki kansa on näyttänyt syyllisille keltaista tai punaista korttia vaaleissa. Mutta siitäkin on nostettu nomenklatuuran piirissä kamala parku. "Että onpa kauheaa populismia ja ääriliikehdintää. Tämä on uhka eurooppalaisille arvoille ja tavoitteille"

En ole myöskään havainnut, että holtittomien pankkiirin tai edes suoranaisten korppikotkakeinottelijoiden ansiotta saatuja bonuksia tai pikavoittoja olisi edes yritetty periä takaisin. Tai törkeimpiäkään oman edun saalistajia olisi edes yritetty saada vastuuseen. Päin vastoin, EKP on lotrannut setelipainostaan satojen miljardien tukilainoituksia, jotta pankkiirien bonus-orgiat voisivat jatkua entisellään. Ettei vain jouduttaisi tutkimaan, minkälaisia luurankoja pankkien kaapeista oikein löytyykään.

Sensijaan meille hallintoalamaislle tarjotaan yhä lisää ja lisää sitä samaa, millä tähän kuseen on jouduttukin.  Tiukempaa liittovaltiota, yhteisiä eurobondeja, velka- ja tulonsiirtounionia. Taanoin komission puheenjohtaja Manuel Barroso julisti että "yhteisvaluutta euron pelastaminen edellyttää euromailta entistä tiiviimpää yhdentymistä"... "Jos haluamme säilyttää yhteisen valuuttamme, me tarvitsemme lisää työkaluja, joilla voimme taistella epävakautta vastaan", Barroso painotti.

Ei mitään uutta auringon alla. Aikoinaanhan komminismin ongelmien ratkaisuksi tarjottiin yhä enemmän ja puhtaampaa kommunismia. Sekä tietysti samalla epäilijöiden vaientamista ja toisinajattelijoiden puhdistuksia. EU on näköjään samalla tiellä. Meidän olisi annettava tälle nykyisiin ongelmiimme syylliselle euro-nomenklatuuralle enemmän ja enemmän valtaa, voimaa ja kunniaa. Jotta he voisivat ratkaista ne itse aiheuttamansa ongelmat. Niitä puhdistuksia ja eriävien mielipiteiden vaientamisia tässä enää odotellaan. Ja ei huolta, kyllä niidenkin aika tulee...

Keskiäksyä alkaa jo hieman pelottaa. Näen nimittäin tuon tien päässä tuhoa, verta ja kyyneleitä. Suureksi Euroopalaiseksi rauhanprojektiksi mainostettu hanke on muuttumassa vastakohdakseen. Poliittisen ja taloudellisen eliitin juonittelun ja kähminnän käärmeenpesäksi ja kansojen painekattilaksi. Joka tulee lähes vääjäämättömästi jossain vaiheessa räjähtämään. Niinkuin kansojen vankiloille on historian kuluessa aina ennemmin tai myöhemmin tapahtunut.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti