Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

perjantai 18. toukokuuta 2012

Valtioneuvosto ja Eurooppalainen vastuunkanto


5 kommenttia:

 1. Ehkä kuvan opettajan kirjapino kasvaisi ylös kattoon asti, mutta siihen pitäisi laittaa myös Octaviuksen, Pikkupojan, Rähmispossun, Roopen ja Mikko Mäkisen sekä Helena Erosen kirjat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Mutta kun tuossa kirjapino-clipartissa ei ollut enempää selkämyksiä.

   Poista
 2. Just eilen illalla mietiskelin, että pitäis pyytää neuvoa, kuinka noita kuvia tehdään. Ovat hauskoja.

  Aku Ankan kirjahyllyssä oli kirjat nimeltä "Tee näin" ja "Älä tee näin". Ei olisi hullumpi elämäntyö saada yksiin kansiin kaikki elämän viisaudet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niissä mitään rakettitiedettä ole. Ensiksi tarvitaan joku "oikea" kuvankäisttelyohjelma. GIMP, Photoshop tai sen kevytversio Elements, Paintshop Pro. Siis sellainen mistä löytyy tasot, maskaus ja kunnolliset valintatyökalut. Niillä kuvien syväkset ja yhdisteleminen käyvät luonnikkaasti. Jos tyytyy pelkkään valmiin kuvan tekstin yhdistelyyn, niin se onnistuu kyllä kevytohjelmillakin. Ja toki jotkin erikoistemput. Esim se taanoisen kuvakollaasin daavidin tähdistä tein Picasalla. Sen luo kollaasi-kometo oli naps ja kops. Käsipelillä siinä olisi mennyt aikaa ja tupakkaa.

   Esimerkiksi tuossa yllä on pantu yhteen neljä kuvaa + vähän tekstiä. Ensin mulla oli vain visio vanhanajan opettajasta joka viittoo karttakepillä sanakirjatekstiin. Sitten mieleen juolahti lisätä tuo nukketeatteri siihen alle. Alakulmaan jäi silloin tyhmän näköinen kolo. Etsin siihen ensin jotain opetuslasten kuvaa, mutta sopivaa eli kuvaan istuvaa ei löytynyt. Tuo kirjapino tuli Googlen kouluaiheisellalla kuvahaulla vastaan. Lopuksi minua vielä häritsi ne kirjojen nimet (math,history jne) joten pyyhin ne pois ja kirjoittelin tilalle Keskiäksyilyyn sopivampia. Blogikokoon pienetäminen valitettavasti teki ne hankalasti luettaviksi. Mutta kyllä siinä on mukana "Kumitontun Elämä ja Teot IV" :-)

   Jos kuvankäsittelyohjelmia ei ole koskaan käyttänyt, niin niissä on toki aluksi kohtuullisen jyrkkä opettelukäyrä. Edellämainittuihin ohjelmiin löytyy Docendolta suomeksi ihan hyviä opaskirjoja. Ja koska sinulta kyllä taipuu Lontoon murrekkin, niin eräässä nimeltämainitsemattomassa netti-satamasta
   on aihepiiristä varmaankin n.200 kirjaa PDF-muodossa. Niin perusraamatuista aina temppu- ja kuinka se tehdään asento-oppaisiin.

   Aku Ankalla on myös joskus ollut varsin tehokkaita itseoppimiskirjoja mielenkiintoisista aiheista. Alkoipa Aku niitä jopa itsekkin tehtailemaan.

   Poista
 3. Aivan poikkeuksellisen hyvä blogi. Löysin tänne muuten Octaviuksen kautta. Olin jo alustavasti pähkäillyt kirjoittavani tällaisen rohkaisuviestin poikkeuksellisen hyvän blogauksén perään mutta alkoholi ehti ensin. Eli tän blogin korkean tason perusteella keskinkertainen postaus...mutta mutta parempi kuin 99% ´kaikesta netissä liikkuvasta paskasta. Keep up the good weork.

  Nyt täytyy muuten tunteilla sen verran, että täytyy antaa tunnustusa kaikille tän alan blogaajille. Ehkäpä jossain myöhäisemmässä historian vaiheessa annetaan ansaittu kunnioitus sellaisille visionääreille kuin Octavius, Yrjö Perskeles, Hammer, Halla-Aho, Reino ja vaikkapa Vera Izrailith tai tän jo unohtamani blogin (alcohol works in mysterious ways) pitäjä. Saatanan hienosa settiä-.

  VastaaPoista