Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

torstai 5. tammikuuta 2012

Suuhuuhtelu X - VerollepanoEtteivät nämä postaukseni olisi aina sitä samaa synkkää jupinaa, tarkastellaan vaihteeksi päivän pikku-uutista. Englantilainen historiaharrastaja on nimittäin löytänyt Thames-joesta roomalaisaikaisen bordellirahakkeen. Tälläisiä "kolikkojan" on toki aikaisemminkin löytynyt eripuolelta Rooman valtakunnan aluetta, mutta tämä oli kuulemma ensimmäinen laatuaan muinaisen Britanican alueelta.

Historioitsijat ovat spekuloineet näiden rahakkeiden käyttömotiivia. On mm. arveltu että käyttämällä erikoiskolikoita "pääsylippuina" bordellinpitäjät ovat voineet varmistaa, ettei työväki pimitä tienistejään. Toisen teorian mukaan "seksiorjat eivät puhuneet latinaa ainakaan kovin sujuvasti, joten ostaja ehkä valikoi poletin kuvan sen mukaan, mitä hän orjalta halusi." Hmm - Keskiäksy hieman epäilee molempia selityksiä. Välistävetoon ja rahanarvoisten lahjojen pimittämiseen lienee löytynyt moninaisia keinoja poleteista huolimatta. Ja yhteisen kielen puute ei historian aikana ole juurikaan seksiakteja ehkäissyt. "Body language" kun on aika internationaalista kieltä.

Luulenpa että näissä poleteissakin on takana yksinkertainen ja ikiaikainen selitys. Nimittäin valtiovalta ja verotus. Prostituution verottaminen oli nimittäin Rooman valtiolle merkittävä tulonlähde. Niinhän se menee, kun valtion kassa ammottaa tyhjyyttään (niinkuin se yleensä tekee), on otettava sieltä mistä voi. Niinpä veikkaan että nuo bordellikolikot olivat tavalla tai toisella jonkinlaisia veromerkkejä. Oliko kyseessä huvi- vai haittavero, vaiko peräti perustarpeen verottaminen, lienee sitten tulkinnanvarainen makuasia.

Rooman valtiontalouden kuntoonpanoa Pompeijassa

Taas kerran Keskiäksyn mielikuvitus alkoi laukata hieman laajempia kaaria. Lähes kaikki mahdollinen ja mahdoton on maassamme jo yleisverotettua, erityisverotettua tai muuten veronalaista. Mutta kansalaisten kaikenlaiset seksitouhut ovat jostain syystä jääneet valtiovallan kirstunvartioilta kokonaan huomioimatta. Tänä vuonna budjettivajeemme sekä valtionvelkamme repeävät ennätyskokoon ja Eurooppalaiseen vastuunkantoonkin pitää löytyä kierros kierrokselta yhä suurempia summia. Niinpä nyt lieneekin sovelias hetki sille, että verokarhu tarttuu ihan kirjaimellisestikkin kansalaisten kulkusiin. Ja toki muihinkin mahdollisiin alapääoman liikkeisiin.

Ihan Rooman malliin emme toki voida edetä, sillä onhan prostituutio ja muu rahanalainen rakkaus lopullisesti lakkautettu maastamme ihan eduskunnan mahtikäskyllä. Ainoaksi verotusvaihtoehdoksi jää siis kansalaistemme ns. vastikkeeton sukupuolinen kanssakäyminen. Kansamme on ihan kirjaimellisesti verolle pantava.

Jos kiirettä pidetään, niin jo vuoden toiseen lisäbudjettiin mennessä ehditään säätää aiheesta "väliaikainen" verolaki. Ja jos parlamenttarismi osoittautuu liian hidasliikkeiseksi, voitaneen lemmenaktien verotus aloittaa eurooppalaista luovaa nykytapaa soveltaen "hallituksen sisäisellä sopimuksella".

Käytännössä panoverotus voitaisiin hoitaa painattamalla verolipukkeita tai kuponkeja, ihan kuin huviveron aikoina. Joita kansalaiset sitten voisivat käydä lunastamassa tarvitsemansa määrän verotoimistoista ja nimismiehenkansilioista. (Ja leimata niistä sitten aina yhden lipukkeen ennen varsinaista aktia.)  Ehkä jopa Alkot ja muutama vielä jäljellä oleva postitoimipaikka voisivat ensi hätään toimia myyntipisteinä.


Vastuuta kantavana kansalaisena päätin heti kantaa korteni kekoon, ja luonnostelin verottajalle valmiiksi muutamia roomalaistyylisiä verolipukkeita. Sillä mielestäni tuollainen infomatiivinen kuvitus olisi valtiolta reilu kädenojennus maksavia kansalaisia kohtaan.

Ajatelkaa nyt vaikka pidemmässä ja jo hieman väljähtyneessä parisuhteessa eläviä pariskuntia. Heidän rutinoituneeseen kanssakäymiseensä voisi tulla selvää piristystä. Tyyliin: "arvotaanpa näillä verokorteilla  illan asento, niin ei aina tartte jyystää sitä yhtä ja samaa. Ja myös ujommanpuoleisille noviiseille tälläisistä lipukkeista voisi löytyä suuri helpotus. Niiden verukkeella kehtaisi sanoa vaikka: "Sattui tulemaan tuollainen 69-verolipuke. Näyttää kyllä ihan mukavalta touhulta. Voitaisiinko mekin tuota kokeilla, kun sitä kerran verottajakin suosittelee..."

................................................................

Ymmärrän kyllä että tälläinen seksivero tulee ensi alkuun aiheuttamaan suurta närää meidän hallintoalammaisten keskuudessa. Niinpä valtionvarainministeriön on kehitettävä sille valmiiksi aukottomat perustelut. Vaikka en yhtään epäile ministeriön virkamiesten luovuutta, esitän itsekkin pari hyvää vaihtoehtoa:

Ensinnäkin kaikki seksuaalinen toiminta nostaa sykettä ja saa aikaan tiheämpää hengitystä. Joka taas aiheuttaa lisääntyviä hiilidioksidipäästöjä. Joka myrkky taasen aiheuttaa sitä ihan hirmuista kauhuisen kamalaa ilmastonmuutosta. Niinpä panovero on ilmiselvä aiheuttaja maksaa-tyyppinen haittavero.


Toinen vaihtoehto on vedota eurooppalaisuuteen ja EU:n. Onhan droit de cuissage eli "ensiyön oikeus" Vanha ja perinteinen Eurooppalaisen verottajarälssin saavutettu etu. Bylsivero voidaan selkeästi tulkita tämän nautintaoikeuden modernisoiduksi versioksi. Ja näin poliitikkomme voivat julistaa kansalle, että eihän me muuten, mutta kun maamme maine vastuutakantavana ja tulevaisuuteen katsova EU-jäsenennä vaatii meiltä tämän. Sillä emmehän voi vain poimia rusinoita pullasta. Meiltähän menee se vaivalla rakennettu luottamuspääomakin. Ja meidät muuten ohitetaan kostoksi EU-virkojen jaossa. Sitäpaitsi tämä asiahan oikeastaan jo päätettiin vuoden -94 kansanäänestyksessä. Olisitte silloin valittaneet. Nyt se on liian  myöhäistä... Lisäksi kannattaa vielä ilmoittaa, että niiden veronmaksajien kohdalla, jotka haluavat vapautuksen tästä pienestä velvollisuudesta, astuu sitten voimaan perinteinen jus primae noctis. Jonka perusteella kaikki heidän ruumiinaukkonsa ja -ulokkensa ovat ministerien, kansanedustajien ja kaikkien valtion viranhaltijoiden vapaan nautintaoikeuden piirissä. Eiköhän lopu junttien jupina lyhyeen...

Turhaahan tästä uudesta verosta on oikeastaan meteliä nostaa. Ainakin kaikki pidempään parisuhteessa olleet, tietävät kyllä hyvin, että ei se seksi tähänkään asti ole ilmaista ollut. Vaikka selvää  rahaa ei liikukkaan, niin aina asioilla on hintansa. Se hinta voi olla vaikkapa tiskausta, siivousta ja hartiahierontaa. Ja kun taksa nousee, niin sitten vaikkapa pariskunnan "yhteisen laatujan" viettoa esimerkiksi Ideaparkissa ja IKEA:ssa. Tai yhteinen ihana ilta teatterissa, katsomassa pienelllä näyttämöllä esitettävää äidin ja tyttärien välisiä suhteita pohdiskelevaa, kokeellista ja teatteri-ilmaisua uudistavaa tragidraamaa. Huh Huh!

Katsoisinkin, että verotuksen myötä jakopoliittiset neuvottelut täytyy käydä uudelleen. Tyyliin: "Kyllä minä roskat voin viedä, mutta pyykkejä en kyllä enää viikkaa, minä oon Siitä jo verot maksanut. Joku raja se on käytettyjen hyödykkeiden hinnoittelussakin...


Myös kroonistuneesta migreenistä kärsivät pariskunnat saavat uuden veron myötä toivoa. Iltakahvikeskustelun lomaan kun voi heittää laittamattoman argumentin. "Italian lainakorot ovat näköjään taas nousseet. Uutta tukipakettia pukkaa pian ilmoille. Mitenkä olisi kultaseni, jos hoidettaisiin ne valtiolliset velvollisuutemme tänä iltana. Emmehän voi olla kantamatta eurooppalaista vastuunkantoamme. Ajattele mikä kansallinen häpeä olisi, jos Katainen joutuisi seuraavassa EU-huippukokouksessa ilmoittamaan, että Suomella ei enää ole yhtään rahaa annettavaksi!"
---------------------------------------------------

Yksi huoli on toki kantona kaskessa. On nimittäin pelättävissä, että melkoinen osa kansastamme alkaisi kiertää veronmaksuvelvoitteitaan. Ja harrastamaan vällyjensä välissä kirjaimellista kuutamourakointia. 

Tulevaisuudessa voinemme luottaa valvonnassa kehittyneeseen teknologiaan. Kunhan liikenneministeriö on saanut GPS-sirutettua koko ajoneuvokantamme, looginen jatko tietenkin on, että myös kansalaisten intiimit pelit ja vehkeet mikrosirutetaan valtion toimesta. Silloin päästään siihen onnelliseen olotilaan, että perustettavalla Rakkauden Ministeriöllä on käytettävissään reaaliaikainen tieto siitä kuka, missä, kenen kanssa ja millä tavoin. Vasta sitten voimme katsoa, että arjen turvallisuus on saavuttanut kestävän kehityksen ja hyvän hallinnon vaatiman perustason.

Mutta tämä reaaliaikaseuranta on vielä tulevaisuuden visioita. Nykyhetkessä lienee pakko turvautua perinteisempään valvontaan. Onneksi YLE-vero vapautti suuren joukon ammattitaitoista henkilökuntaa työmarkkinoiden käytöön. Näistä vanhoista kokeneista lupatarkastajista voinemme luoda uuden Seksivero-valvontaviraston (SVVV:n) laajan kenttähenkilökunnan osaavan ja kovan ytimen. 

KOP KOP -  SVVV:n asioilla tässä ollaan, ehtoota. Anteeksi jos herätin. Onkos niitä seksihommia tullut harrastettua? Jaa, että ei. No, kurkistetanpa nyt kuitenkin sinne makuuhuoneen puolellekkin ... Ehtoota vaan teillekkin pikku rouva. Teillähän onkin nätti silkkiyöpaita, eipä jätä paljoa arvailujen varaan.  Jahas, jos nyt kuitenkin vähän sormella koitetaan, ihan vaan tarkastuksen vuoksi...No mutta, täällähän on emännällä toosa vielä ihan märkänä! Löytyykös teiltä sitä asianmukaisesti leimattua verolipuketta?

4 kommenttia:

 1. Vehkeisiin pitäisi asentaa myös pakollinen alkolukko. Miten paljon vahinkoja jäisikään tapahtumatta.

  VastaaPoista
 2. VonPee. Kaikki ajallaan. Kunhan nyt ensin saadaan nuo ajoneuvot GPS-paikannettua ja alkolukotettua...

  VastaaPoista
 3. Jokos huomasit tämän:

  http://lindblomkimi.blogit.kauppalehti.fi/blog/26254/kaikki-verolle-heti

  Voe voe...

  VastaaPoista
 4. Anon. Pitihän se käydä katsomassa. Ja kokeilla vielä kuukkelilla, että missähän hommissa tuollainen järjenjättiläinen mahtaa oikein olla.

  Mutta ei löytynyt rouva(?)Beetä netistä. Vai maksetaan jokapäiväisestä leivästä vero mutta aseista ei...

  VastaaPoista