Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

maanantai 30. tammikuuta 2012

Suuhuuhtelu X - Neuvottomia neropattejaSaksan liittokansleri Merkel on ilmoittanut tukevansa presidentti Sarkozya ensi kevään presidentinvaaleissa. Hmm - koska historia tunnetusti huvittaa Keskiäksyä, hän muistelee edellistä kertaa. Sillä antoihan eräs Saksan valtakunnankansleri aikoinaan vahvan tukensa presidentti Philippe Pétainin ja pääministeri Pierre Lavalin hallitukselle. Senaikaisen Euroopan "yhdentämisen"nimissä. Historia ei ehkä suoraan toista itseään, mutta vario itseään sentään ihan kivasti...

Keskiäksy pelkää pahoin että Merkel veikkaa häviävää hevosta. Vaikka Ranskan talous ja ennenkaikkea sen pankit ehkä saadaankin pidettyä EKP:n ja EMV:n massiivisella tuella pystyssä vielä ensi kevääseen saakka, Ranskan kansan mitta alkaa olla täysi ja Sarkozyn lienee aika siirtyä poliittisen historian roskatynnyriin. Ainoa seikka mikä hänet voi pelastaa on se, että Ranskan vasemmisto tekee epäpyhän allianssin Sarkozyn UMP-puolueen kanssa. Ihan vain estääkseen Front Nationalin edustajan Marine Le Penin valinnan maan presidentiksi. Ranskalaisen mentaliteetin tuntien Merkelin tuki Sarkozylle ei toisaalta ole kaikkien silmissä pelkästään myönteinen asia...

---------------------------------------------------

Toimittaja Jan Hurri päivitti Taloussanomissa Eurooppalaisen vastuunkannon eli paneurooppalaisen pankkituen tuoreet luvut. Hänen mukaansa Suomi kantaa suhteessa pankkiensa saamisiin kaikkein suurimmat takausvastuut. Pankkiemme (jne) parin miljardin saatavia vastaan valtiomme on antanut noin 50 miljardin takausvastuut.  Hyvä me. 

Poliitikkomme jeesustelevat että meidän on pakko toimia näin, sillä muuten EUroopan ja jopa koko maailman talous syöksyy lamaan, kaaokseen ja kolmekymmentälukuun. Ja se olisi meidän syymme. Ja se tulisi meille vielä kalliimmaksi. Hmm - nuo kauhuskenaariot eivät nähtävästi kuitenkaan koske kaikkia. Sillä esimerkiksi Ruotsin takausvastuut eurokriisissä ovat vain 2 miljardia. Ja Englannin, jolla on todella iso pankkisektori ja kolmanneksi eniten epävarmoja saatavia DolceVita-maista, takausvastuut ovat vain noin 20 miljardia, eli alle puolet Suomen vastaavista. Jostain syystä heidän harteitaan ei paina vastuu koko euroopan ja maailman talouden selviämisestä. Erona näillä mailla toki on se, että heidän poliitikoillaan ei ole aikoinaan ollut maanista tarvetta päästä kyykytettäväksi kaikkiin pimeyden ytimiin.

Niinpä Ruotsin pääministeri Reinfield pystyykin olemaan rehellinen ja sanomaan ääneen totuuden: "Kreikka on todellisuudessa valtiona konkurssissa eikä ole tehnyt sitä mitä on luvannut" EU:n nomenklatuura ei tuota totuutta halua ääneen myöntää. Sillä sen suuri tehtävä on vielä kesken. Kriisimaiden 2300 miljardin veloista on tähän mennessä saatu siirettyä pankeilta veronmaksajille vasta noin 700 - 1000 miljardia. Jos Kreikka päästetään suoritustilaan, tämä velkojen sosialisointioperaatio vaarantuu.

---------------------------------------------------

Suomen presidentinvaaleihin eivät tälläiset pienet talousongelmat näköjään vaikuta mitenkään. Meillä käydään nyt "sivistynyttä vaalikeskustelua" vähemmistöjen positiivisesta syrjinnästä ja ihmisoikeuksien huomioonotossa kansainvälisissä kauppaneuvotteluissa.  Jo useampi pääkirjoitustoimittaja onkin revitellyt vaalitulosta todisteena Suomen "Eurooppamyönteisen" (luetaan Suomi maksaa kaiken mitä käsketään)  linjan vahvistumisena. Tyhjän äänestyslipun laittaminen uurnaan ensi sunnuntaina alkaa näyttää yhä houkuttelevammalta vaihtoehdolta.

---------------------------------------------------

Silmiini sattui lehdessä eräs pikku-uutinen vaalien tiimoilta. Presidentinvaalien äänestyslipukkeet on painettu Ruotsissa, ruotsalaiselle paperille! Onhan tuo toisaalta ihan ymmärrettävää. Suomalaiset painotalot varmaankin kärvistelevät niin hirmuisen työvoimapulan kourissa, että eivät ole pystyneet ottamaan tuollaista 11 miljoonan lipukkeen painourakkaa vastaan. Ja Suomen paperitehtaiden tuotteet viedään tällä hetkellä  suorastaan käsistä, joten paperia ei liikene tälläiseen satunnaiseen tarpeeseen. Pitkäaikaiset toimitussopimukset etusijalla, tietenkin.

Leikki leikkinä, varmasti tämänkin julkisen hankinnan on jokin tunnollinen virkamies kilpailuttanut pilkulleen paragrafien mukaisesti. Ruotsi nyt vaan sattui olemaan oman kelluvan valuuttansa kanssa erittäin hintakilpailukykyinen. Näin me ammumme valtiona ja kansana itseämme jalkaan, kerta toisensa jälkeen. Turha sitten lähitulevaisuudessa, kun maamme on ihan virallisestikkin konkurssikypsä enää ihmetellä, että kuinka tässä taas kävi näin...

Loppulohdutus lukijoille - Vaikkakaan ei suhteellisesti,  niin sentään edes euromääräisesti Saksa on suurin kupattava

2 kommenttia:

  1. Näin se menee. Onneksi kuulemma Jytky suli tuhnuksi ja populistiset ääriliikkeet kutistuvat luonnonlakien lailla marginaaliin.

    Hullut poliitikot kuvittelevat, että meitä kiinnostaa, onko Soini vallassa vaiko ei. Ei kiinnosta. Meitä kiinnostaa, että - oli Soini vallassa tai ei - maassa tehdään järkevää politiikkaa. Jos siihen tarvitaan jytky, tuhnu tai käteinen, niin kaikki kelpaavat. Sen verran riippumattomia olemme puolueiden kulloisestakin valta-asemasta. Emme me tarvitse puolueita - puolueita tarvitsevat ne, jotka elättävät itsensä toisten rahoilla. On se ihme, ettei tämä mene perille.

    VastaaPoista
  2. Kumis, juuri näin. Eduskuntavaaleissa ei pitänyt tulla suuria muutoksia, koska Soinia ei voinut äänestää kuin Uudellamaalla. Nyt Soinia sai äänestää koko maassa, mutta taas ennustajaeukot menivät metsään.

    Poliitikkoja ja kommentaattoreita on nyt vuoden verran kauhistuttanut, se että kansa äänesti keväällä protestiksi "väärin". Mutta kukaan ei ole aikuisen oikeasti ja kiihkottomasti yrittänyt analysoida MIKSI kansa protestoi. Ja miten harjoitettua politiikkaa ehkä pitäisi sen takia muuttaa. On vaan keskitytty demonisoimaan niin "väärin" äänestäneitä kuin sen kohdettakin. Lapsellista mekastusta.

    VastaaPoista