Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

perjantai 20. tammikuuta 2012

Seremoniamestarin vaalit 2012


Vaikka blogistan on kovasti aiheen ympärillä kuohunut, ei Keskiäksy ole tähän mennessä vaivautunut kommentoimaan tulevia pressanvaaleja vielä lainkaan. Se johtuu siitä, että en aikuisen oikeasti jaksa innostua niistä mitenkään. Uuden perustuslain mukaan presidentin valtaoikeudet ovat niin vähäiset, että valtakunnalle ja sen politiikalle ei ole kovinkaan merkittävää kuka nykyisistä kandidaateista loppujenlopuksi valitaan. Presidentti on jatkossa pitkälti keulakuva ja seremoniamestari. Ainakin normaalioloissa. Se kauanko vielä elämme jonkinmoisissa normaaliksi laskettavissa oloissa onkin sitten toinen juttu!

Tein kyllä jossain vaiheessa piruuttani pari vaalikonettakin. Lähinnä nähdäkseni, tuleeko sieltä minullekkin suositukseksi Arhinmäki, niinkuin yllättävän monelle oli kuulemma tullut. Mutta ei Arhis tärpännyt. Muistaakseni Hesarin vaalikoneen kolmen kärki meni näin: Soini - Väyrynen - Essayah ja YLE:n Annon taas näin: Väyrynen - Soini - Niinistö. En analysoinut asiaa sen kummemmin. Todennäköisesti ratkaisevia tekijöitä vastauksissa olivat EU ja NATO. Jokaista noista pystyisin varmaankin ilman suurempaa pahoinvointia äänestämäänkin. Ainakin jos vastaehdokkaana olisi vaikkapa Lipponen tai Biaudee.

No. Keskiäksy äänestää kyllä näissäkin vaaleissa, niinkuin kaikissa aikaisemmissakin pressanvaaleissa viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana. Minulla on tähän asti ollut varsin huono "tuuri". En ole vielä kertaakaan onnistunut äänestämään voittavaa hevosta. En vaikka olisi ollut kahden kierroksen vaalitkin. Huvitin jo itseäni ajatuksella, että varmaankin tämä paha karma jatkuu nytkin ja voisin näin antaa ääneni "kuolemansuudelmana" jollekkin ei toivotulle ehdokkaalle.

---------------------------------------------

Toki minulla on ehdolla olevista henkilöistä jonkinlaisia mielipiteitä. Ja joitain kohtaan jopa jonkinlaisia sympatioita, toisia kohtaan taas antipatioita. Käyn seuraavaksi hieman läpi mietteitäni ehdokkaista. Jos jotakuta sattuu kiinnostamaan. Jos ei, niin kannattaa palata tähän blogiin vasta seuraavan postauksen merkeissä. Todennäköisesti aihe on mielenkiintoisempi. Tää on nyt vaan tätä.

Böö Lipponen on ehdokkaista suurin "inhokkini". Jo se ettei mörkö-Paavoa missään tapauksessa valita, on minulle pieni vaalivoitto. (Suurin voitto näissä vaaleissa on tietysti, että se linnan noita hyppää luutansa selkään ja lentää sapatin viettoon Kyöpelinvuorelle)
Lipponen on Suomen EU-alamaisuuden (tuo on siis eri asia kuin EU-jäsenyys) ja NATO jäsenyyden kiihkomielinen hihhuli. Persoonana ja poliitikkona täydellisesti menneisyyden mies. Oman oikeassa olemisensa ja erinomaisuutensa kristalli-soituma. Ja kaiken huippuna pakettiin kuuluisi myös Päivi Lipposen paistattelu "maan äitinä".Vade retro satanas...

Eva Biaudee kilpailee silmissäni Lipposen kanssa tuosta vähiten halutun ehdokkaan asemasta. Mutta saa tasoitusta, koska on ihan katseenkestävä naaras. (Naiset saavat useinkin paljon anteeksi ulkoisilla avuillaan, mutta auta armias, jos sen sanoo heille ääneen) Eva on vastannut vaalikeskustelujen jeesustelusta, päälle huutamisesta ja myös niistä typerimmistä kommenteista. Kamppanjan alku hoitui hokemalla rasismia ja vihaa sekä niiden torjumista jokaiseen mahdolliseen ja mahdottomaan väliin. Viime metreillä hän löysi sitten naiseutensa. Evan mielestä kaikkien Suomen naisten pitäisi äänestää häntä koska hän on nainen. Se olisi kuulemma tasa-arvoa. Suhteilla ja suhmuroinnilla virkaansa valittu Eva kehtasi vielä kehuskella, että neljän lapsen äitinä oleminen on pätevöittänyt hänet mihin tahansa tehtävään. Keskiäksy kyllä muistaa, että viime vuonna hänet pätevöitsi RKP:n jäsenkirja. Koska en nyt näköjään osaa sanoa mitään mukavaa Evasta, niin käykää lukemassa niitä kehuja Jani Korhosen blogauksesta.

Paavo Arhinmäki taisi olla jo alunpitäenkin hyvin vastentahtoinen ehdokas. Kunhan vetää Vasemmistoliiton kunnallisvaalivankkureita vähän väärissä vaaleissa. Hän on myös selkeästi ihan väärässä sarjassa tähän hommaan. Junnu aikuisten liigassa. Pitää kuitenkin muistaa että presidentinlinna on poliitikkojen loppusijoituspaikka tai hautausmaa, eikä mikään harjoittelupaikka. Toisaalta voidaan toki ajatella, että olisi Arhiksen presidentteydessä jotain hyvääkin. Olisipahan ainakin poika poissa kadulta pahanteosta.

Sari Essayahista minulle on tullut alkuodotuksia paljon myönteisempi vaikutelma. Kaikin puolin ihan fiksunoloinen poliitikko ja ihminen. Saria on selvästi kohdeltu vaalikampanjassa silkkihansikkain. Esim. häntä ei ole missään vaiheessa oikeasti hiillostettu niillä presidentinvaaleissa näköjään hyvin keskeisillä uskonto-, abortti- tai homoliittoteemoilla. Johtuuko sopulipredatorien lempeys siitä että hän on nainen vai siitä, että hän ei oikeasti ole uhka kenellekkään, en osaa sanoa.

Itseäni ei Essayahin uskovaisuus häiritse, koska hän ei ole ainaakaan tähän mennessä antanut itsestään kuvaa minkäänlaisena "herranjestas-helluntailaisena". Keskiäksylle kun on tullut tuntemistaan helluista vähän sellainen amerikkainen menestyksen teologia mieleen. Heille tämä elämä näyttää olevan melkoista suorittamista ja maalisten kulissienkin on syytä olla kunnossa. Itse pohjalaisjuurisena tuumin, että jos maalle ns elävästi uskova presidentti pitäisi valita, niin paras vaihtoehto olisi tietysti joku kunnon körttiläinen. Mutta Essayahista totean lopuksi, että hän on EU-parlamentissa toiminut ihan asiallisesti ja ahkerasti ja lienee siellä työskennellessään oikeammassa paikassa kuin Mäntyniemessä.

Timo Soinista sai ensi alkuun vaikutelman, että hän ei edes tosissaan pyri koko pressan virkaan. Kunhan pitää Persuja esillä ja vähän puhaltelee hiillosta jytkykattilan alla kunnallisvaaleja silmälläpitäen. Kun gallupit alkoivat näyttää turhankin huonoilta, Timolle tuli hätä ja hän alkoi maanitella että äänestäkää nyt edes omat minua. Ettei puolueen jytkymaine täysin mene.

Soini Hyvien Ihmisten™ silmin nähtynä
Soinin siivellä maan Moraalinen Paremmisto on jatkanut viime talvena aloittamaansa vihanlietsontakamppanjaansa. Ei kuulemma varsinaisesti  Soinia vastaan, vaan niitä hänen "selkänsä takana piileskelijöitä". Siis niitä tympeitä ja ummehtuneita umpi-impi-vaara-nationalisti-rasisti-fasisti-ksenofiili-islamofobi-persuilijasuomalaisia ja heitä äänestäneitä idiootteja luuseri-juoppo-punaniska-sovinisti-juntteja vastaan. Vaikka onhan tässä kamppanjan kuluessa tullut rivienvälistä selväksi että myös Soini itse on pölhö-populisti-sovinisti-salonkirasisti-paavinuskoinen menneessä maailmassa elävä pystyyn nostettu sikanauta, joka pilaa Suomen maineen peruuuttamattomasti ja lopullisesti kautta Euroopan ja varmaan koko maailmassakin.

No, tuo sivistynyt parempi väki todistaa tuolla "hillityllä charmillaan" taas kerran, ettei yhteiskunnan panostus heidän  korkeaan koulutukseensa ja oppineisuuteensa ole todellakaan mennyt hukkaan. Ja voihan tuollainen vihapuhe jotain vanhoja mummoja ja wannabe-fiinejä jakkupukuämmiä säikäyttää, mutta ainakin Keskiäksyn kohdalla vaikutus on päinvastainen. Viime kevään protestiääneni meni näköjään aivan oikeaan osoitteeseen ja tämän tyylisen mekastuksen jälkeen paluu jonkin "vanhan" pääpuolueen äänestäjäksi kunnallisvaalleissa ei tunnu todellakaan houkuttelevalta eikä todennäköiseltä vaihtoehdolta.

Mutta nyt ollaan vasta pressan vaaleissa. Keskiäksy tuumii, että Soini tulee kyllä saamaan galluppejaan paremman vaalimenestyksen. Mutta että hänestä on meille hallintoalamisille paljon enemmän hyötyä eduskunnassa. Mieluummin piikkinä sixpack-hallituksen lihassa, kuin haudattuna Mäntyniemeen kartanonvahdiksi.

Pekka Haavistosta tehdään kovalla tohinalla näiden vaalien ensimmäisen kierroksen yllättäjää. Sanoin että tehdään, koska niin silkkihanskaista ja jopa nuoleskelevaa hänen kohtelunsa on mediassa tähän asti ollut. On luotu kuva Pekasta joka on lähes Ahtisaaren veroinen rauhanlähettiläs maailmalla. Mäkinen kyselikin aivan syystä blogauksessaan "Professori Haaviston olemattomat ansiot" että missä tulokset?

Tämän Haaviston saaman "medianoston" osasyynä on selkeästi ollut Lipposen totaalinen romahdus. Alunperinhän nomenklatuura kuvitteli että juuri hän häviäisi toisella kierroksella Niinistölle. Ja näin vältyttäisiin tilanteelta jossa kansa tekisi vaalien toisesta kierroksesta kansanäänestyksen EU-politiikasta. Kun Haavisto ehkä vähän yllättäen on tehnyt loistavan kamppanjan ja noussut ihan omilla esiintymisansioillaan kilpailukykyiseksi vaihtoehdoksi, mielipidevaltiaat yrittävät nyt tehdä hänestä Väyrysen ja Soinin "kaatajaa". Jos Haavisto toiselle kierrokselle sattuu pääsemään, tulette näkemään, että tämä korkeantason tuki ja hypetys loppuu kuin seinään.

Keskiäksyn mielestä Haavisto on fiksusti käyttätyvä ja älykäs tyyppi, jota hyvinkin voisin äänestää, jos hän toiselle kierrokselle nousee. Itseasiassa minulla ja Pekalla on hyvinkin pitkäaikainen suhde. Se alkoi jo 70-luvun lopulla kun kiersin hänen "kanssaan" Eurooppaa. Siis hänen kirjoittamansa Interrail Opas kulki mukana rinkassani :-) Pekka jäi aikoinaan myös mieleen sinä fiksuna kirjoittajana Komposti-lehdessä. Aivan - Keskiäksykin on ollut joskus nuori ja idealisti. Ja jotain Pullis-Paloheimolaista vihreyttä voisin vieläkin kannattaa. Mutta ne pirtanauha-feministit, ex-stallarit, anarkomarkot, ituhipit ja muut maailmanhalaajat valloittivat Vihreän puolueen ja sen linjan jo hyvin kauan sitten. Ei olisi siellä sijaa hiellä leipäänsä ansaitseville keskiäkäisille äijille. Ja toisekseen, oikeasta luonnosta siellä ei enää juuri kukaan tiedä yhtään mitään...

Pekan homous ei minua häiritse sitten pätkääkään. Hän ei ole koskaan tehnyt siitä mitään suurta numeroa tai manifestaatioasiaa. Haavisto on myös vakituisessa parisuhteessa. Sinkkuhomo pressana olisi toki pikkuruinen riski. Ei toki muuten mutta ei ehkä olisi kiva lööpeistä lukea että presidentti doggaili jossain rekkalevähdysalueella tai käyttäytyi hieman sopimattomasti jossain julkisessa käymälässä tai kylpylän höyrysaunassa. Ja pakollinen disclaimer että saman voisi tietysti sanoa myös sinkkuheterosta. (Touho kun on nykyään taas niin hyvin herkkänä) Sen yhden lemmenkipeän heteropääministerin vonkailuissa oli jo riittävästi myötähäpeää kansalaisille joksikin aikaa.

Haavistossa on minulle oikeastaa vain yksi mutta. Se että ääni Haavistolle lasketaan samalla jonkinmoiseksi kannatuksenosoitukseksi myös punavihreälle tärähtäneistölle. Aletaan kuvitella että heidän päämääränsä ja ideologiansa ovat alkaneet nauttia yhä suurempaa kansansuosiota. Tiedättehän ne nämä "Suomi ja suomalaisten rahat kuuluvat kaikille. Ihan vain koska sovitettavat perisyntimme ovat niin suuret. Ja meidän on yksin yritettävä poistaa maailman pahuus ja toimittava moraalisena esikuvana kaikille maailman kansoille. Maksoi mitä maksoi...  Voi että kun voisi saada Pekan ilman tätä kytkykaupaa!

Jotenkin aistii, että Paremmisto ei kaipaa Pekalle meidän tyhmien, umpimielisten ja ennakkoluuloisten junttisuomalaisten ääniä!


Sauli Niinistö on valittu satojen galluppien voimin Suomen presidentiksi oikeastaan jo kuuden viime vuoden ajan. Käytävät vaalithan ovat siis vain tylsä pakollinen muodollisuus, jolla tämä itsestään selvyys virallistetaan. Gallupsuosion kärjessä keikkunut Niinistö onkin pitänyt sordiinoa tiukasti pällä. Ensin ehdokkuus aikomuksistaan ja sitten koko vaalikamppailun ajan. Ettei vaan vahingossa lipsauttaisi mitään sellaista joka voisi hänen suosikkiasemaansa vaarantaa.Keskiäksy kuitenkin muistaa että Niinistö oli aikoinaan innolla viemässä maatamme sinne EU:n ytimiin ja oli myös hyvin myötämielinen NATO jäsenyyden suhteen. Nythän hänen ympäripyöreat murahtelunsa esim näistä EU:n takuussuhmurointivälineistä ja muusta paneurooppalaisesta pankkituesta ovat välillä kuulostaneet melkein persuilulta. Täytyy kuitenkin muistaa että tuo on vain vaalitaktiikkaa. Sauli on nimenomaan raha- ja valtaeliitin suosiota nauttiva ehdokas. Paras mies jonka vuorineuvokset ja suurfirmat voivat rahoillaan tuolle paikalle saada. Follow the money.

Ja ennenkaikkea Keskiäksyn silmissä Salessa on yksi ratkaiseva ongelma. Ääni hänelle on samalla ääni Jyrki Käteiselle ja ja hänen epäpyhälle allianssilleen. Vielä tätä seikkaa ei toki meille hallintoalamaisillle mainita. Mutta Niinistön valinnan jälkeen Katainen alkaa hehkutella, että tämä presidentin vaali oli vahva valtakirja kansalta hänen ja Kokoomuksen "Suomi kantaa vastuuta ja maksaa aina kaiken mitä Berliinistä käsketään" europolitiikalleen kuin myös esim Virkkusen "minä teurastan nyt pikkukunnat, enkä kysy siihen kenenkään mielipidettä"-kuntauudistukselle. Ottakaa tuo vakavasti ihan otettavana ennusteena.

Paavo Väyrynen on vanha ja kokenut politiikan kettu ja ketku. Kuulemma "peluri" ja "pyrkyri". Huonomaineinen ja jo ainakin kymmenen kertaa poliittisena ruumiina elävältä haudattu. Mutta aina turpiin saatuaan Pate on pompannut pystyyn kuin vieteriukko, pyyhkinyt pölyt puvun liepeistä ja jatkanut eteenpäin kuin mitään mainittavaa ei olisi tapahtunut. Kohti itselleen alakansakoulussa asettamaansa päämäärää. Eli Suomen presidenttiyttä.

Jossain toisessa tilanteessa ja toisena aikana en todennäköisesti äänestäisi Väyrystä. Mutta juuri tässä tilanteessa ja varsin ankean tulevaisuuden uhatessa maatamme uskon että Väyrynen on tarjolla olevista ehdokkaista se paras vaihtoehto. 

Ensinnäkin pitkän linjan EU-autuuden™ epäilijänä  Paavo olisi juuri sopiva vastapaino tuolle vasalli-Kataisen johtamalle europolitiikalle. Vallattomallakin presidentillä on hyvin laajat tiedonsaantioikeudet valtion päätöksenteosta. Pate taatusti kyyläisi hallituksen toimia ja näin Suomea ei ainakaan vaivihkaa hivuttamalla ja kaikessa hiljaisuudessa vietäisi täyteen liittovaltioon tai tulonsiirtounioniin. Koska Väykällä kyllä riittäisi pokkaa nostaa asiasta meteli.

Ja toiseksi, jos ja kun tässä eurokriisissä päädytään siihen vaiheeseen että kulissit sortuvat ja tämä  epätoivoinen häslääminen tukipaketeilla ja sen myötä myös euro murenee käsiin, on hyvä että maasta löytyy edes yksi vallankäyttäjätaho, joka ei ole korviaan myöten mukana sotkun synnyttämisessä. Joku josta me maksaja-alamaiset voimme edes olettaa, ettei tämä ole vain peittelemässä omia virheitään maksoi mitä maksoi  tai muuten pesemässä käsiään.

Lähinnä näillä perusteilla Keskiäkäinen Mies aikoo äänestää Paavo Väyrystä. Oikeastaan pidin myös Timo Hännikäisen blogissaan esittämää perustelua ihan yhtä hyvänä, jos ei peräti vielä parempana: "Väyrynen ärsyttää hyviä, edistysmielisiä ihmisiä vähintään yhtä paljon kuin Soini. Helsingin Sanomia ja muita suuria tiedotusvälineitä hän ärsyttää jopa enemmän."

Tehkää te muut niinkuin itse parhaaksi näette. Pressanvaaleistahan tässä vain on kyse, ei sen kummemmasta...

10 kommenttia:

 1. Sama tilanne hotellin respassa kuin Keskiäkäiselläkin, eli ei nää vaalit hyvin suuria tunnekuohuja aiheuta. Siinä mielessä vaalit eivät voi mennä perseelleen, että tulevan presidentin sukunimi ei ainakaan ole Halonen.

  Nämä vaalit ovat kyllä sinänsä mainiot, sillä tämä tiedostava väestönosamme kuvittelee käyvänsä pressanvaalien sijasta sekä viime eduskuntavaalien että seuraavien kunnallisvaalien vaalikamppailua ja ampuvat kranaatteja tuliannos tuliannoksen perään tyhjään tonttiin. Eihän tätä metelöintiä kukaan enää kunnallisvaaleissa kuitenkaan muista. Ampukaa vaan, pojat ja tytöt, niin paljon kun vain murkulaa riittää…

  VastaaPoista
 2. terve Ykä. Kyllähän tuo keskitys on välillä ollut sellaista korkeaa Tali-Ihantala-Äyräpää tasoa. Mutta kyllä Paremmistolla piisaa ruutia harakoillekkin.

  Vähän nautettavaksi tää vaalitouhu on taas karannu. Montako sataa noita galluppeja lie jo tehty? Jarilla leikkasi taas tänään

  VastaaPoista
 3. No, Väykky on kieltämättä mies, jolta en itse ehkä menisi ostamaan käytettyä autoa... Mutta oman käytetyn autoni voisin kyllä antaa hänen diilattavakseen, tokikin etukäteen riittävän selvästi sovittua provikkaa vastaan!;) Joten joo, näissä vaaleissa meni minunkin ääneni Väykylle. Kun nyt on vähintäänkin keskivaikeat ajat edessäpäin, niin parempi veikata sellaista hevosta, jolla ei ole ihmeempiä illuusioita siitä mitä maailma on ja miten se toimii. Oltakoon nyt miehen aiemmista edesottamuksista mieltä tai toista, niin tuo ulkopoliittinen kokemus kyllä on se, mikä puhuu puolestaan. Ja toit kirjoituksessasi esiin erinäitä muitakin seikkoja, jotka olen sinänsä valmis allekirjoittamaan. Joten toivotaanpa parasta huomista silmälläpitäen, ihan vaikka vaan the Tiedostavaiston(TM) kiusaksi!

  VastaaPoista
 4. Erittäin hyvä kirjoitus. Tai ainakin siinä mielessä, että ajattelen melko lailla samalla tavalla. Katainen-kytkös Niinistön takana on ärsyttävä, mutta vielä pahempi on (kuten hienosti kiteytät) Haavistolle annetun äänen tulkinta tärähtäneistön kannatukseksi. Väyrynen on silti sen luokan mulkvisti, että mieluummin luen huomenna Dostojevskit kuin äänestän häntä. En mahda sille mitään, mutta jostain syystä olen suhtautunut Väyryseen samoin kuin sukupuolitautiin - onhan se osoitus menestyksestä tiukasti kilpailluilla markkinoilla, mutta kerrasta pitää osata ottaa opiksi.

  VastaaPoista
 5. Väyrynen on peluri, opportunisti ja puliveivaaja. Se on tiedossa. Ihmettelen lähinnä sitä että miksi jotkut luulevat että Väyrynen jotenkin poikkeaisi muista poliitikoista siinä suhteessa. Mediapeli on näköjään uponnut selkytimiin. Mutta poliitikon homma on semmoista että jos haluaa tuloksia, on käytännössä oltava peluri, opportunisti ja puliveivaaja.

  Päätin äänestää Väyrystä koska totesin että Soinilla olisi parempaa käyttöä kuntajytkyn aikaansaamisessa. Perustelu on tuolla IDA:n blogissa. Niin kun olen entinen pohjoissuomalainen, niin on hänellä parempi tietämys pohjoisen asioista kuin muilla. Ketään syntyperäistä helsinkiläistä ei pitäisi päästää presidentiksi, ja sellainen on ollut jo viimeiset 12 vuotta. Semmoinen on yleensä ceausesculainen systematisoija.

  Mitä Äksy sanoisi siitä jos toisella kierroksella olisivat sekä Väyrynen että Soini? Voi vain kuvitella minkälaista meteliä tiedostavat muita paremmat ihmiset alkaisivat pitää. Osaatko kuvitella tilanteen jossa Väyrynen olisi presidentti ja Soini pääministeri?

  Oikeastaan Väyrysen olisi pitänyt päästä pressaksi jo 1994 ja uusia paikka 2000. Tällöin hän olisi jo saavuttanut kaiken ja varmaan poistunut näyttämöltä. Ellei sitten olisi yrittänyt tehdä putinit eli pitää yhden huilikauden ja kokeilla uudestaan. Niin ja jos aikaisempaan aikaan mennä niin Johannes Virolaisen olisi pitänyt päästä pressaksi 1982 ja uudestaan 1988. Tällöin Väpe olisi saanut porvarihallituksen 1987 ja uudestaan 1991 ja pyörittänyt sitä kunnes olisi tullut valituksi 1994.

  VastaaPoista
 6. "Euro-oppositio" on tällä hetkellä hajallaan monen eri puolueen riveissä, ja koska euroon liittyvät takaukset eivät ole vielä langenneet suomelle maksettaviksi, ei enemmistö suomalaista (="EOS -puolue") kokenut asiaa niin tärkeäksi, että olisivat antaneet sen vaikuttaa sen äänestämiseen.

  Löysin blogistasi melko paljon omia ajatuksiani. Blogisi löysin ilmeisesti takkiraudan blogin ympärille verkostoituneiden "hengenheimolaisblogien" linkitysten kautta.

  Kommentin julkaisussa tarvittava sanavahvistus on piilossa Linux+firefox -yhdistelmällä (=vaatii ikkunan rullaamista vierityspalkista). Ei hyvä, estää kommenttien julkaisun, jos kyseessä on tietotekniikka-aloittelija.

  VastaaPoista
 7. Kumis. Jokainen politiikan ylätasolle päässyt (ja siellä pysynyt) on satavarmasti peluri ja pyrkyri. Väyrynen ei vaan sosiaalisesti kömpelönä aspergeriläisenä ole osannut sitä peittää. Ja jokainen suomettumisen ajalla politiikkaan mukaan tullut on sotkenut itsensä kainaloita myöden siihen paskaan. Halonen, Lipponen, Tuomioja... sano vaan joku nimi.

  Olen edelleen sitä mieltä, että juuri tässä tilanteessa Väyrynen olisi ollut presidenttinä oikeanlainen vastapaino sixpack hallituksen EU-vasallipolitiikalle. Hän olisi ollut ehkä "roisto" mutta jokatapauksessa meidän Suomalaisten roisto.

  VastaaPoista
 8. Veijo. Tervetuloa tähän matalaan blogiin. Kiitos kun kerroit tuosta kommenttiongelmasta. Minullehan ei blogin pitäjänä ole tuota sanavahvistusta näkynyt. Olen koittanut pitää kommentoinnin mahdollisimman vapaana koska lukijakunta on ollut niin "laadukasta" ettei mitään ongelmia asiattomuuksien tai trollausten suhteen ole koskaan ollut. Poistin sen sanavahvistuksen kokeeksi käytöstä. Näkee nyt sitten aiheutuuko siitä jotain spammirobotti ongelmia, millä on peloteltu.

  VastaaPoista
 9. Vieras. Sori. Vastaaminen venyi sen verran kauas, että se ei oikeastaan enää ole relevanttia. Ensi ikierroksen tuloksen jo tiedämme. Tuosta jossittelusta sen verran, että jos tädillä olis munat niin täti olis setä :-)

  VastaaPoista
 10. Väyrys-vihaajat olisivat päässeet hänestä eroon mikäli hän olisi jo ehtinyt olla sallitut kaksi kautta pressana.

  Jossitelulla ei tietenkään saa mitään aikaan, mutta kiinnostava ajatusleikki se voi olla.

  VastaaPoista