Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

maanantai 3. joulukuuta 2012

Keskiäkäisiä vanhaskommentteja VIII - Päättymätön tarinaEU:n viisaat ovat taas kerran päättäneet keinoista joilla Kreikka "pelastetaan". Tosin näyttää siltä että niin Jutta kuin kukaan muukaan euroalueen valtionvarainministeri ei oikein tarkasti muista mitä tulikaan taanoisessa läpiyön- kokouksessa oikeasti päätettyä. Päätellen siitä, että tänään ja huomenna pidetään Brysselissä uusi valtionvarainministerien kokous, jossa myös tätä pientä muistiongelmaa puidaan.

No, joitain pääperiaatteita on jo ollut julkisuudessa esillä. Ensinnäkin valtiovarattomuusministerit päättivät että Kreikka saa lisää aikaa velkojensa maksamatta jättämiseen. Alustavasti laina-aikoja jatketaan ainakin viidellätoista vuodella. Maailmalla onkin jo vitsailtu, että Kreikan velat muutetaan Buzz Lightyear-lainoiksi. "Takaisinmaksuajat kohti ääretöntä ja sen ylikin".

Toiseksi ministerit päättivät, että Kreikan tulisi ostaa markkinoilta pois vanhoja valtionlainojaan alehintaan ja näin pienentää velkamääräänsä. Hmm - ne vähät Kreikan lainat, joita ei ole vielä siirretty euroalueen veronmaksajien vastattavaksi ovat kuulemma markkinoilla hinnoiteltu noin 20% :n nimellisarvostaan. Mutta ainakin Keskiäksyä mietityttää mistä perseaukinen Kreikka saa hankittua rahat noiden lainojen takaisinostoon? Ai niin, me vastuutakantavat eurokumppanithan tietysti lainaamme ne Kreikalle...

--------------------------------------

Suomen kansaa on näköjään alettu ihan viralliseltakin taholta valmistelemaan siihen, että me ei tienatakkaan tällä, vaan eurotakaukset ihan oikeasti tulevat veronmaksajien maksettavaksi. Koska valtakunnan virallinen pessimisti ja suorasuu Raimo Sailaskin on sen julkisesti aamu-TV:ssä todennut:

"Kehottaisin varautumaan kyllä siihen, että edessä on hyvin todennäköisesti aika, jolloin joudutaan antamaan anteeksi Kreikalle myönnettyjä lainoja, myös Suomen toimesta, Ylen Ykkösaamun vieraana ollut Sailas sanoi"

Tuo on tietysti totta, mutta yhdessä asiassa Sailas puhui palturia. Nähtävästi maan hallitusta ja muuta nomenklatuuraa suojellakseen hän nimittäin väitti näin:

"Kyllä siinä kriisinhoidossa on laajasti epäonnistuttu. Jos katsotaan tilannetta keväällä 2010 ja nyt, niin ei kukaan olisi silloin varmaankaan osannut odottaa, että nyt oltaisiin tällaisessa tilanteessa"

Tässä maassa aika moni, mukaanlukien allekirjoittanut, tiesi tai arvasi jo vuonna 2010, että näinhän tässä nimenomaan tulee käymään. (Ja se myös sanottiin ääneen, monilla eri foorumeilla ) Vain maamme nomenklatuura ei tätä asiaa ymmärtänyt tai pikemminkin halunnut myöntää. Vaan sen johdolla on määrätietoisesti "kannettu vastuuta" ja  annettu pirulle ensin pikkusormi, sitten muutama muu sormi, lopulta molemmat kädet ja nyt ollaan jo antamassa koko Suomen valtio Sentralistisen Eurostoliiton pohjoiseksi periferia-maakunnaksi.Pertti Salolainen tuli aktiiviuransa aikana tunnetuksi  urheilu- ja luontoharrastuksistaan. Mutta Pertti on näköjään päättänyt eläkepäivillään hieman sivistää itseään myös kirjallisesti. Sitä Keskiäksy vaan ihmettelee, että kuka helvetti on mennyt antamaan Salolaiselle ensimmäisenäi luettavaksi kirjaksi juuri Siionin viisaiden pöytäkirjat

En uskonut että tulisin itse tätä suosittua "korttia" koskaan käyttämään, mutta valitettavasti tuo Salolaisen lausunto Amerikan politiikkaa ja mediaa salaisesti hallitsevista rikkaista juutalaisista rahamiehistä tuo kyllä vahvasti mieleen ilmapiirin ja keskustelun eräällä tietyllä, menneellä vuosikymmenellä.

No, eihän tuo mielipide maatakaatava toki ole. Onhan laajasti tiedossa että varsinkin suomalaisen punavihreän vasemmiston mielestä ainoa hyvä juutalainen on kuollut juutalainen. Nimenomaan kauan sitten kuollut. Ja brittifiilinä Salolainen on nähtävästi päättänyt toteuttaa elämässään Winston Churchillin periaatetta "nuorena radikaali ja vanhana konservatiivi". Sillä kukapa nykyään on enemmän konservatiivi ja menneisyyteen takertuva kuin punavihreä vasemmistolainen?

Lopuksi voin paljastaa, että Keskiäksyn tyrä alkoi taas kerran hytkymään tahattoman poliittisen komiikan tiimoilta, kun luin Ben Zyskowiczin kommentin tähän kohuun:

"Tämä osoittaa, että he eivät lainkaan ymmärrä Suomen poliittista järjestelmää. Hallituksen tai Suomen viranomaisten tehtävä ei ole ottaa kantaa suomalaisten poliitikkojen käyttämiin sanamuotoihin, puhumattakaan että hallitus olisi jotenkin vastuussa yksittäisten poliitikkojen sanomisista"

Hmm - kuinkas sitä on viime vuosina toimittukaan joidenkin muiden poliitikkojen sanamuotojen ja sanomisien suhteen?

2 kommenttia:

  1. Zyskowicz mokasi pahan kerran. Niin se vaan valta korruptoi, että Zysselekin Salolaisen silittely oli tärkeämpää kuin vakavasti vaatia selitystä, että mitä Pertsa oikein tarkoitti.

    VastaaPoista
  2. Niin.....noin yleiseti voitaisiin olettaa, että kun kansa valitseee edusmiehet/naiset asioitaan ajamaan, niin silloin oletuksena on että nämä "kyvyt" todellakin parantaisivat valitsijoiden elämän laatua niin aineellisesti kuin henkisesti.
    Tällä nykyisellä köörillä joka hallitusvastuussa istuu, niin mielenkiintoisinta lienee, että kuinka paljon tuhoa nämä ääliöt saavat mandaattinsa aikana aikaan.

    VastaaPoista