Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Kuvaohjelmien valvonta varmoissa käsissä


Keskiäksylle on itseasiassa aivan sama minä päivänä ja millä kellonlyömällä jokin Tuntematon Sotilas-leffa esitetään. Mutta hieman huvittava tämä asian tiimoilta käyty vääntö on ollut. Sillä se kertoo hyvin paljon suomalaisesta hallintokulttuurista ja siitä, miten pikkuvirkamies alkaa heti hieman valtaa saatuaan harjoittamaan pätemistä, sitä valtaansa mahdollisimman pikkumaisesti käyttämällä. Maalaisjärki oli taas kerran kevyttä kauraa välimerkin konfiguroinnin ja jeesustelun rinnalla.

No tulipa samalla tiedostettua sekin, että valtakuntaa on taas kerran perustettu uusi byroo, MeKu. Näin kertoo puljun oma nettisivu:

Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus on Opetus- ja kulttuuriministeriön alainen uusi virasto, jonka tehtäviä ovat mediakasvatuksen edistäminen sekä kuvaohjelmien tarjoamisen valvonta.
MEKU toimii asiantuntijana lasten mediaympäristön kehityksessä, edistää alaan liittyvää tutkimusta ja seuraa alan kansainvälistä kehitystä sekä tiedottaa lapsia ja mediaa koskevista asioista.

Nettisivuilta löytyvät vajaan parinkymmenen hengen yhteystiedot, mutta virastohan on vasta hiljattain perustettu. Keskiäksy veikkaa että paisumaan päin on virkamiesmäärä tuossakin byroossa. Sillä samaan aikaan kun valtio ja kunnat leikkaavat ns. suorittavaa henkilökuntaa palveluksestaan, erilaiseen valvontaan ja kansainvälisen kehityksen seurantaan kyllä riittää pätäkkää. Ennustanpa vaan, että tulemme tästä konttorista jatkossakin saamaan yhden jos toisenkin ukaasin. Onhan mm. "turvallinen netti" yksi MEKU:n toiminnan pääpainopisteistä.

Veikkaanpa myös että jo lähivuosina tuokin virasto aloittaa myös kehitysyhteistyötoiminnan, ja alkaa siirtää suomalaista osaamista "kuvaohjelmien valvonnasta" vaikkapa kaukaiseen Afrikkaan. Aivan samoin kuin esimerkiksi tällä hetkellä me veronmmaksajat ylläpidämme hankkeita tupakoinnin vähentämiseksi Nepalissa ja Kirgisiassa. Sillä meillähän on velvollisuuksia ja ennenkaikkea meillä on varaa...

6 kommenttia:

 1. Tosiaan tässä meillä taas yksi uusi valvonta/kontrolli isovelivirasto, johon on tungettu näitä valtiotieteiden maistereita tms. suojatyövirkoihin. Huomattavaa on myös tuo uusien titteleiden kirjo, joista ei tässä maassa tunnu olevan pulaa. MEKU sanotaan ja MEKU päätetään niin muu Suomi on polvillaan.
  Helppoa se oli ennenvanhaan kun ei ollut muuta kuin Aku Ankka ja Markus-Setä, niin kontrollin tarve oli vähäinen. Toista se on nykyjään, kun on tuota pornoa ja Tuntematonta Sotilasta sekä muuta kasvatuksellisesti arveluttavaa mediatarjontaa.
  Ja mikä tosiaan tärkeintä, että suomalainen virkamies pääsee kyykyttämään.

  VastaaPoista
 2. Kontrolli, suojatyöpaikat ja pienen virkamiehen kyky ja halu kyykyttää. Tiivistit kivasti juuri sen mitä tässä takaraivossani tätä postausta kirjoittaessani kihelmöi.

  VastaaPoista
 3. Huomasinpa juuri, että blogin laskurissa on mennyt 150 kiloa rikki. Vaikka numerologia ei sinänsä ole mitenkään merkittävää, niin jotenkin nuo tasaluvut kuitenkin tarttuu silmiin (ja mieleen).

  Paljon on bittejä virrannut tästä puolentoistavuoden takaisesta postauksesta. Suuret kiitokset kaikille lukijoille ja linkittäjille.

  Ja nöyrä anteeksipyyntö kommentoijille. En ole aina ollut kovinkaan hyvä blogi-isäntä, sillä tuo kommentteihin vastaaminen on usein jäänyt suorastaan retuperälle.

  VastaaPoista
 4. Pekkala on tunnettu taistolainen, joten tämä vääntö ei mitenkään yllätä. Kyse ei siis ole pikkuvirkamiehen pikkumaisuudesta, vaan ihka aidosta aatteesta. Vuosikymmeniä jatkunut punasoluttautuminen oikeuslaitokseen (Demla) ja yliopistoihin kantaa pikku hiljaa hedelmää. Kyllä meistä vielä maailman kansalaisia tehdään.

  VastaaPoista
 5. En löytänyt netistä tietoa Pekkalan poliittisesta toiminnasta. Onko sinulla laittaa jotain linkkiä?

  VastaaPoista
 6. Pitäisköhän Lapuan aate herättää henkiin, demarit pelkäs silloin -30 luvulla niitä tosissaan. Olivat hädissään jemmanneet puheitansa hirsien väliin.

  VastaaPoista