Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

perjantai 7. joulukuuta 2012

Mistä tunnet sä ystävän, onko oikea sulle hän?


Vuolaassa ja niin kovin turhassa linnanjuhla-uutisoinnissa pisti silmääni tämä tiedonjyvänen:

Maria Guzenina-Richardson ei osallistu itsenäisyysjuhliin koska on omien sanojensa mukaan "Brysselissä EU terveysministereiden kokouksessa muun muassa puolustamassa Suomen oikeutta reagoida rajat ylittäviin terveysuhkiin ilman asian kierrättämistä ensin komission kautta." 

Hmm - hieman samantapainen juttu on viime maanantainen uutisointi siitä, että Suomen hallitus on esittänyt EU:n komissiolle anomuksen, jotta se voisi tänätalvena tilapäisesti laskea sertifikoidun siemenviljan minimi- itävyysprosentin kahdeksastakymmenestäviidestä seitsemäänkymmeneenviiteen prosenttiin. Ongelman taustanahan on kuluneen syksyn erittäin huonot sadonkorjuusäät, jonka takia valvottujen siemenviljelysten sadon itävyysprosentit jäivät poikkeuksellisen huonoiksi.

Maatamme siis uhkaa ensi keväänä puute siemenviljasta, koska direktiivien mukaan viljelijät saavat ostaa vain sertifikoitua siementä ja sertifikoidun siemenen itävyyden on oltava  vähintään tuo 85%. Normaali maalaisjärki toki sanoo, että poikkeusolosuhteissa noita itävyysrajoja voidaan tarkistaa alemmaksi ja viljelijät sitten vain tarvittaessa käyttävät suurempia siemenen kylvömääriä. Mutta koska olemme EU:ssa, tähän pitää anoa lupa komissiolta. Joka sen ehkä armollisesti myöntää, pyydettyään ensin lausunnot kaikilta muilta jäsenmailta.

Nämäkin kaksi pikku-uutista olivat vain pieniä käytännön esimerkkejä siitä naurettavuuksiin kasvaneesta mikromanageroinnista ja byrokraattisesta kyykyttämisestä, joista on tullut EU:n perisynti. Ja tuolle porukalle meidän pitäisi luovuttaa yhä enemmän valtaa ja itsemääräämisoikeuttamme, sen"aidon ja todellisen liittovaltion" nimissä. Voi prkl, sanon minä. Touhuhan tuo päivä päivältä yhä vahvemmin mieleen erään toisen, itäisemmän rauhanprojektin. Jonka senkin piti tuoda alamaiskansoilleen ennennäkemättömän vaurauden ja hyvinvoinnin. Komissaarien johdolla, keskitetysti suunniteltuna ja direktiivien ohjailemana...3 kommenttia:

 1. Jaa, tuosta kirjoituksestasi tuli mieleen pari juttua. Ensinnäkin se, että eikös Neuvosto-Eestissä aikanaan yritetty viljellä maissia, kun sitä vaadittiin Moskovasta. Ja läskiksihän se meni. Toinen juttu on muutaman vuoden takainen tv-uutispätkä Inarista, jossa karjatilallinen noituu EU-direktiivejä. Pätkässä lehmät yrittivät väen vängällä päästä takaisin navettaan, kun Inarissa oli niin pirullinen räkkäaika menossa. Mutta direktiivi vaati, että karjan on saatava olla ulkona sen ja sen verran.

  Emmehän me näille hulluksille sinänsä mitään mahda, mutta entäs jos annettais takaisin? Suomalaisten EU-kansanedustajien tulisi esittää vaatimus, että kaikkialla EU:ssa, erityisesti Espanjassa, Portugalissa, Italiassa ja Kreikassa täytyy lokakuun viidenteentoista päivään mennessä laittaa kaikille teille aurauskepit. Jos vaikka tartteis lunta aurailla.

  VastaaPoista
 2. Juu ja talvinopeusrajoitukset koskemaan Joulu-Helmikuuta koko EU:n aluetta. Onhan sitä lunta pyryttänyt joskus Välimerenmaissakin.

  Niin ja talvirengaspakko tosin ilman nastoja.

  Siitähän vasta sota syntyisikin.

  VastaaPoista
 3. Eikä Moskovan "maissivaatimus" ollut ainoa järkevä, sieltä määrättiin myös, että milloin kylvetään koko Neuvostoliiton alueella!

  Tosin, varmaan muistatte tämän kurkkudirektiivin,jolla kurkun sallittu "käyryys" määriteltiin. Onneksi tuotä direktiiviä tarkoitettu kondomin valmistajia koskemaan...

  VastaaPoista