Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

sunnuntai 5. elokuuta 2012

Kevyttä olympiahuumaa sunnuntai-illan ratoksi


Keskiäksy ei  todellakaan mikään ole urheilumies. ( Vähäinenkin kiinnostus aihepiiriin tapettiin jo peruskoulun  liikuntatunneilla )  Joskus nuorempana jaksoin hiukan innostua edes jostain suurkisoista, kuten olympialaiset, mutta en enää. Huippu-urheilu kun on yhä selvemmin ja yhä räikeämmin silkkaa showbisnestä. Sirkushuveja ja ooppiumia meille hallintoalamaisille, jotta unohtaisimme poliittisen ja taloudellisen nomenklatuuran typerät toilailut ja härskit välistävedot.  Lisäksi voittojen maksimoimiseksi ns. super-hyper-mega-suururheilutapahtumia järjestetään nykyään niin tuhkatiheään, että vähemmästä tulee ähky.

-----------------------------------------------

Urheiluun huomattavasti vakavammin suhtautuva Jaska Brown todisti taanoin blogissaan väkevästi, että naisurheilijoiden on huomattavasti helpompaa saavuttaa menestystä ja sen myötä mainetta ja mammonaa. En kiistä tuota insinööriasenteella tehtyä "matemaattista" päättelyketjua, mutta kysäisen kainosti, että "So what"? Jaskalta jäi nimittäin blogauksessa huomioimatta myös eräs oleellinen seikka. Naistenhan ei oikeastaan tarvitse edes päästä sinne maailman huipulle tienatakseen urheilulla. Keskinkertainenkin menestys jopa vain kansallisella tasolla riittää, kunhan "ulkoiset puitteet" ovat muuten kunnossa.

Jos sen timmin urheilijakropan lisäksi kasvojen luut, rustot ja pehmytkudokset ovat asettuneet suht mukavalla tavalla ja löytyy myös hiukka auliutta esitellä niitä sulojaan maailmalle, niin tie tähtiin on jo sillä auki. Kameroiden alituinen huomio, lööpit, tunnetuus ja niiden myötä rahakkaat mainos- ja sponsorisopimukset ovat käden ulottuvilla. Sillä kysehän tosiaankin on vain viihdeteollisuudesta ja huomiotaloudesta.

Älkää käsittäkö väärin, en suinkaan moralisoi tätä oikotietä käyttäviä urheilijattaria, päinvastoin. Esteettiset elämykset ovat nimittäin sitä ainoaa huvia mitä urheilu enää pystyy  Keskiäksylle tarjoamaan. Siis jos sen treenatun kropan ja paljaan ihon vilauttelusta on joku tosiaankin valmis maksamaan, niin siitä vaan rohkeasti rahastamaan. Sillä vanha sanonta jo tiesi kertoa, että ei se ole hullu joka pyytää, vaan se joka maksaa.

En tosiaankaan ole vielä toistaiseksi katsonut ainuttakaan Lontoon kisalähetystä. Mutta ehkä alkavalla viikolla voisin ryhdistäytyä ja seurata naisten beach volleyn loppupelien lisäksi vaikkapa naisten taitouintia. Niissä nimittäin silmä lepää...

-----------------------------------------

Päivän teemaan liittyen laitan tähän loppuun kevyen visailun kaikille urheiluhulluille. Tehtävänänne on tunnistaa nämä kaksikymmentä kuuluisaa urheilijatarta. Heistä on esillä kuva ja etunimi. Laittakaa tuonne kommenttiosastolle heidän edustamansa laji. Jos tiedätte myös sukunimen ja kansallisuuden, niin niistä saa plussaa.  Kaikki ovat ns kesälajien edustajia, osa uraa vielä tekeviä, osa jo sivuun siirtyneitä. Osa hyvinkin helppoja, osa ehkä vähän haastavampia tunnistettavia. Ai niin, vielä sen verran täsmennän, että aivan kaikki heistä EIVÄT ole koskaan olympialaisiin osallistuneet. ( Tämän visan valintakriteerit olivat toiset )

Mukavaa pähkäilyä!

01 MARIA

02 AMANDA


03 NICOLE


04 SYLVIA


05 LERYN


06 LOLO


07 MILENE


08 TATIANA

09 KATHARINA

10 ANNA

11 INETA

12 GABRIELLE


13 SUZANN


14 PETRA


15 MEGAN


16 ROMY


17 AMY


18 NATASHA


19 HALEY


20 ALEX

PS. Todistettavasti blogillani on ainakin kaksi naislukijaa. ( Sukupuolisista vähemmistöistä minulla ei taasen ole tarkempaa tietoa ) Minusta olisi vähän syrjivää, jos sitä esteettistä nautintoa ei olisi tarjolla myös heille. Onneksi netistä löytyy kuvamateriaalia myös miespuolisista urheilijoista, jopa ihan au naturel eli aatamin asussa. Selailkaa vaikkapa TÄÄLTÄ, TÄÄLTÄ ja TÄÄLTÄ.

11 kommenttia:

 1. Kuvat olivat oikeita, mutta kirjoitus oli photoshopattu. Näin pikseleistä.

  No juu, kyllähän tuo kuvapläjäys todisti kirjoituksen vahvasti todeksi. En minä kyllä noista tunnistanut kuin Anna Kournikovan. Ja eihän noissa olympialaisissa ole enää läheskään sellaista taikaa, kun aikanaan 1970-luvulla Kekkosslovakiassa eläneelle pojan nulikalle.

  Niin muuten, terveisiä takaisin kesälaitumilta Keskiäksylle myös tältä kulmalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve Yrjö.
   Niinhän se oli että ennenmuinoin isot kisat olivat yhteiskuntajärjestelmien tuimia koitoksia. Silloin oltiin tosissaan, eikä tämä showbisnes vielä ollut päällimäinen asia.

   Kiitos vaan toivotuksista. Mutta kyllä täällä Peräferiassa vielä ainakin toinen jalka tahtoo olla kesäterässä :-)

   Poista
 2. Onkos huippu-urheilu koskaan ollut muuta kuin showta? Miksi nykyihminen yrittäisi juosta satasta mahdollisimman nopeasti kuin näyttääkseen muille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus ennen se oli myös kansojen ja aatteiden totista taistoa.

   Mutta samaa mieltä tuosta näyttämisestä. Ymmärrän kyllä urheilun ja liikunnan silloin kun se on vielä tekijälleen kivaa. Huippu-urheilu ei liene enää sellaista. No, ammatti toisten ammattien rinnalla toki. Ja koskas sen työn on pitänyt hauskaa ollakkaan?

   Poista
 3. Tuo mitä kirjoitat naisurheilijan ulkonäköedusta on aivan totta. Jos mies voittaa ja on komea, hän tienaa mainoksilla. Jos mies voittaa ja on ruma, hän tienaa edelleen mainoksilla. Jos nainen voittaa ja on ruma, hän ei tienaa vaikka olisi kuinka ylivoimainen. Eipä näkynyt aikoinaan mainoskuvia itäblokin naiskuulantyöntäjistä, vaikka mestaruuksia tuli. Toisaalta, kuten totesit, nainen pystyy tienaamaan pistesijoillakin, mikäli muodollinen pätevyys on kunnossa, mies ei. Omaan kirjoitukseeni en tätä ulkonäköpuolta sisällyttänyt, koska halusin tarkastella vain absoluuttista menestystä.

  Legendaarinen urheilulääkäri Pekka Peltokallio määritteli eräässä kirjassaan, että urheilijan erottaa muista naisista takamuksesta. Asiaan tutustuneena allekirjoitan määritelmän sataprosenttisesti. Kun itse arvostan naisten ulkonäössä sitä, mitä he ovat tehneet lähtökohdalle enkä sitä, mitä he ovat luontoäidiltä saaneet, niin naisurheilijat nousevat listoilla korkealle. Etenkin kun luonnossa näyttävät paremmilta kuin kuvissa. Olen esimerkiksi nähnyt kuvakoosteessasi olleen Ineta Radevican läheltä. En toipunut viikkoon.

  Suomalaisten naisurheilijoiden kunniaksi on sanottava, että he ovat varsin nihkeitä lähtemään median houkuttelemaan ulkonäköpeliin, vaikka aineksia olisikin. Kuvissa yli puolet Suomen naisyleisurheilujoukkueesta Lontoon olympialaisista: Leena Puotiniemi, Minna Nikkanen, Sandra Eriksson.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet siis tavannut Inetan! Nyt Keskiäksy on kyllä kateudesta soikea. Hänessä kun on sellaista söpöyttä ja naapurintyttömäistä raikkautta että oksat pois ja pala larvaa. Ihana on!

   Poista
 4. Kyllä se komee mieskin tienaa mainoksilla enemmän kuin ruma mies. Ero ei vain ole niin suuri kuin naisten kesken. Ruma kultamitalisti nainenkin tienaa mainoksilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu - kyllä huiput aina näillä markkinoilla pärjää. Ero opn tosiaan siinä että lähinnä vain naisurheilijoiden keskuudesta pääsee urheilijanan keskikertaisuuskin pujahtamaan parrasvaloihin ja isoihin rahoihin ulkonäön ja muiden ei-urheilullisten keinojen avulla.

   Poista
 5. Öh

  Ketään en tunne, muta toivoisin tuntevani.

  VastaaPoista
 6. Eipä ole näköjään innokkaita urheilutietäjiä Hampaankolon lukijoissa. Tai sitten palkintojen puute söi lukijoiden osallistumismotivaation.

  Laitetaanpa nyt sitten ne oikeat vastaukset näkösälle.

  01 Maria Shaparova - tennis
  02 Amanda Beard - uinti
  03 Nicole Reinhardt - kajakki
  04 Sylvia Fowles - koripallo
  05 Leryn Franco - keihäs
  06 Lolo Jones - pikamatkat, aidat
  07 Milene Domingues - jalkapallo
  08 Tatiana Grigorieva - seiväshyppy
  09 Katharina Sholz - maahockey
  10 Anna Kournikova - tennis
  11 Ineta Radevica - pituushyppy
  12 Gabrielle Reece - beach volley
  13 Suzann Pettersen - golf
  14 Petra Niemann - purjehdus
  15 Megan Hodge - lentopallo
  16 Romy Tarangul - judo
  17 Amy Taylor - jalkapallo
  18 Natasha Hastings - juoksu pikamatkat
  19 Haley Cope - uinti
  20 Alex Morgan - jalkapallo

  Ykä ja Jaska saivat kumpikin yhden pisteen ja ovat siis tämän blogin virallisia urheilutietäjiä :-D

  Veikkaanpa kylläkin, että Jaska Brown olisi halutessaan tunnistanut (ainakin lähes) koko porukan, mutta ei vaan viitsinyt vaivautua tälläiseen hömppäviihteeseen.

  VastaaPoista