Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

keskiviikko 29. elokuuta 2012

Käyntikortteja sosiaalisen median tapaan


Olen joskus aikaisemminkin kirjoittanut postauksia erilaisista huumoriin liittyvistä Internet-meemeistä. Menenpä taas kerran sieltä mistä aita on matalin ja kaivan esiin erään kesken jääneen päreen viime talvelta.

----------------------------------------------------

Tuskin kukaan on voinut välttyä näkemästä somee cardeja eli e-kortteja. Nämä pienet, mustavalkoisen, vanhahtavan kuvan ja lyhyen, yleensä sarkastisen tekstin sisältävät "nettikortit" ovat sosiaalisen median käyttäjien suosikkeja. Ne näyttävät olevan varsinkin Naamakirjassa ja Pintarestissa erityisesti naispuolisten käyttäjien suurta hupia. Joita jaetaan ja kierrätetään kuin erilaisia email-ketjukirjeitä ennenvanhaan.

Kortit lanseerasi vuonna 2007 Brook Lundyn ja Duncan Mitchellin perustama Someecards.com sivusto. Jossa voi edelleen käydä selailemassa valmiita kortteja sekä luoda ja jakaa omia tuoksia. Suosion myötä apajille on ilmestynyt kilpailijoitakin, mm www.rottenecards.com/  sivusto. Ja toki näitä kortteja voi muokata ja luoda omatoimisestikkin ihan normaaleilla kuvankäsittelyohjelmilla.

Erilaisia kortteja ja niiden muunnelmia pyörii netissä varmaan miljoonittain. Tyylilaji vaihtelee äklösöpöistä aforismeista pikkutuhmien flirttailujen kautta tylyihin kettuiluihin ja rivoihin tööttäyksiin. Kuten yleensä nettimeemeissä, parhaat oivallukset eivät ole alkuperäisten firmojen käsialaa vaan anonyymien nettikäyttäjien omia sivalluksia.

Kuten olen aikaisemminkin todennut, vanhan säännön mukaisesti 90%:a kaikesta on paskaa. Niin myös SOME-korteista. Mutta sieltä loppujen joukosta löytyy ihan oikeasti hupisia oivalluksia. Olen koonnut tähän lukijoiden nähtäville joitain esimerkkejä. Kortteja, jotka syystä tai toisesta ovat kolahtaneet Keskiäksyn vinksahtaneeseen huumorintajuun. Yritin vähän ryhmitellä aihepiirin mukaan, onnistui toki vain väljästi tulkiten.

MIEHET JA MIEHISTÄ:


NAISET JA NAISISTA:TYÖSTÄ:


JUHLIMISESTA:


Yrjö Perskelettä siteeraten näiden korttien genreen kuuluvat siis niin KEVYT KENTTÄKETTUILU...


...kuin RASKAS RYNNÄKKÖVITTUILU:


Erilaiset pikkutuhmat "FLIRTTIKORTIT" ovat myös suosittu teema:


välillä toki liutaan pikkutuhmuuksista myös suoranaisiin rivouksiin:


Ja loppuun tietysti perinteisesti vielä se oma yritelmä:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti