Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

perjantai 13. huhtikuuta 2012

Hirmuista hihapuhetta


Tiedän kyllä että tästä "hihamerkki-jeesustelusta" on jo päristettu turpaa liiankin kanssa, mutta en silti malta olla tekemättä pikaista päivitystä. Koska kohu on näköjään jo kantautunut maamme rajojen ulkopuolellekkin. Aikataulusyistä jupisen lyhyesti ranskalaisin viivoin

-Edellisessä postauksessani linkkasin Turun Sanomien juttuun, josta kaikki alkoi. Se linkattu teksti ei muuten enää ole alkuperäinen. Turun Sanomat on editoinut juttuaan pariin otteeseen, tietenkin itselleen edullisempaan muotoon. Tätä "päivittämistä" ei tosin mainita jutun yhteydessä. Harmittaa kun en hoksannut ottaa talteen sitä alkuperäistä. Jos sellainen jostain löytyy, niin laittakaa linkkiä tuonne kommenttiosastolle.

-Toisin kuin TS joka voi aina editoida itseään, Helena Eronen joutui puolustautumaan kädet selän taakse sidottuna. Alkuperäinen blogaushan poistettiin Uuden Suomen toimesta, jolloin keskustelua netissä alettiin käydä Turun Sanomien toimittajan raflaavien tulkintojen pohjalta, lukijat eivät voineet alkuperäiseen edes tutustua. Syytettiinpä Erosta oman kirjoituksensa poistamisestakin. Eilen iltana Eronen kirjoitti blogiinsa anteeksipyynnön ja oman puolustuspuheen, otsikolla H*lvetinmoinen sokora. Ja liitti sen loppuun myös alkuperäisen kirjoituksensa sekä Turun Sanomien tulkinnan siitä. Jotta jokainen täysijärkinen lukija voisi itse muodostaa käsityksensä asiasta. Lainaanpa Helenaa suoraan:

"Postaan nyt alle sekä Turun Sanomien uutisen blogikirjoituksestani, tuosta uutisestahan kaikki lähti liikkeelle, sekä sen alkuperäisen blogitekstini. Toivon Uuden Suomen ylläpidolta sen verran rohkeutta, etteivät he kirjoitustani poistaisi."

Erosen toive Usarin ylläpidon rohkeudesta oli tietenkin turha. Aamulla kyseinen kirjoitus sekä Erosen KAIKKI vanhatkin blogipostaukset oli näköjään poistettu Uuden Suomen puheenvuoroista. (<- katso päivitys lopusta)

Sen verran olin jo oppinut, että otin kyseisen kirjoituksen heti talteen. Tässä sen alkuosa, lopussahan olivat ne alkuperäiset US ja TS kirjoitukset, jotka jätin tilasyistä pois.

-Kaikkien tuntema ja rakastama dosentti Johan Backman ilakoi omassa blogissaan, että tapaus Eronen on ylittänyt uutiskynnyksen Venäjällä ja monissa muissakin entisissä IVY- maissa:

"Kiihottamisesta kansanryhmää vastaan hiljattain tuomitun kansanedustaja James Hirvisaaren eduskunta-avustajan Helena  Erosen ehdotus hihamerkeistä ja mikrosirusta ulkomaalaisille ja seksuaalivähemmistöille on saavuttanut Venäjällä ja IVY-maissa valtavaa julkisuutta. Venäläiset uutistoimistot poimivat jutun Turun Sanomien uutisesta ja toistivat siinä olleet faktat. Eronen on noussut julkkikseksi Venäjän ohella myös Kazakstanissa, Valko-Venäjällä ja Azerbaidzhanissa saakka. Tässä kaikki uutiset Helena Erosesta Venäjän medioissa, juttuja on jo satoja, lista täydentyy koko ajan:"

Backmanin tavat tuntien tuo ei tietenkään ole mikään sattuma. Herra on todennäköisesti ihan itse päiväkausia pommittanut kyseisiä viestimiä itse tekemällään käännöksellä ja tulkinnoilla aiheesta.
Onneksi olkoon Turun Sanomat. Olette löytänet oman viiteryhmänne ja asemoineet itsenne siihen tanakasti. Oikeat objektiivisen tiedonvälityksen kolme muskettisoturia: Turun Sanomat, Johan Backman ja Pravda. Onnitteluviestejä tämän loistavan saavutuksen johdosta voi lähettää TS:n toimitukselle osoitteeseen  ts.uutiset@ts.fi

- eilisten nettiuutisten perusteella Perussuomalaiset aikovat antaa Eroselle potkut avustajan toimesta. Onneksi olkoon myös Persuille. Median teihin kohdistama koirakoulu ei ole näköjään mennyt hukkaan. Kun toimittajat nykyään huutavat että HYPPÄÄ, niin Pirkko Ruohonen-Lerner kysyy vain että "kuinka korkealle?" Pirkko nähtävästi kuvittelee, että näin toimimalla Persut saisivat jonkinlaisen armon toimittajien silmissä. Turha luulo. Valitettavasti tämä on niitä piru&pikkusormi-juttuja. Salonkikelpoisuutta ei tule, mutta jatkossa sitten harjoitellaan vaativampia temppuja. Kuten komentoja  PAIKKA, KIERI, ANNA TASSUA tai jopa LEIKI KUOLLUTTA. Lisäksi -  jos ja kun Helena Eronen erotetaan, niin Turun Sanomien toimituksen aamupalaverissa paukutellaan kuohuviinipulloja. Ja läpsitään yläfemmoja tyyliin "YES - me saatiin päänahka. Kuka seuraavaksi kohteeksi?" Puhumattakaan kilpailevista toimituksista. "Perhana - jos tuo onnistui TS:ltä, niin kyllä meidänkin lehden täytyy saada oma persupäänahka! Tää on nyt toimituksen ykkösprioriteetti, hommiin siitä". 

-Helenan blogauksen arvostelijoiden yksi pääargumentti on näköjään ollut, että olihan se kai jonkinmoista huumoria, mutta Erosen pitäisi muistaa merkittävä asemansa. Ei nuon tärkeässä asemassa olevan ihmisen sovi kirjoitella mitä sattuu satiiria.  Hmm -  tämän vaalikauden aikana on näköjään laitettu valtakunnan virallinen protokolla uusiksi. Valtakunnan virkojen arvo- ja tärkeysjärjestys menee nykyään näin:

1. Tasavallan Presidentti
2. Eduskunnan Puhemies
3. Eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtaja
4. Opposition rivikansanedustajan avustaja
5. Pääministeri
6. Perähikiän kunnanvaltuuston pienryhmän varavaltuutettu edelliseltä vaalikaudelta
7. Hallituksen muut ministerit jne...

-sarjakuvapiirtäjä Pertti "vapaan juutalaisen saippuaa" Jarla analysoi näköjään Suomen Kuvalehdessä "hihamerkkipakinaa". Alkupuolella, vähän pitkin hampain Jarla toteaa että: "Onko Helena Erosen teksti tyyliltään pakinaa ja satiiria? Kyllä. Kyseessä ei ole totinen ohjelmanjulistus, vaan sanankäyttö on vitsikästä ja johtopäätökset tahallisen kärjistettyjä."  Sitten seuraa pitkä toisaalta ja taas toisaalta-otti-ja-tuota pyörittely jonka lopputuloksena Jarla antaa oman tuomionsa:

Eronen tuntuu lähinnä ajattelevan, että tietyistä maista tulevissa maahanmuuttajissa on niin paljon rikollisia, että heitä pitää pystyä erityisvalvomaan jotenkin. Ajatus ei ole välttämättä rasistinen, maahanmuuttoon liittyy aina sopeutumisongelmia. Mutta kiinnostaisi tietää, miksi hän lopettaa leikkisän järkeilynsä tähän?... Eronen ei ehdota hihamerkkisysteemiä nyt toteutettavaksi, mutta mikään ei viittaa siihen että hän vastustaisi sitä jos erityisryhmien valvonta ei muuten onnistu. Koska hän ei kiinnitä mitään huomiota ilmiselviin suomalaisiin riskiryhmiin, kirjoitus tuntuu minusta myös rasistiselta. 

Kun Jaarlan pitkän SK-analyysin lukee, tulee väkisinkin mieleen että kirjoittajana on nyt pikemminkin vihreiden Pertti "kakkonen on ykkönen" Jaarla kuin sarjakuvahumoristi Pertti "mä sulle likaisen haarukan näytän" Jaarla. Mutta Jaarla sentään julistaa Erosen vain rasistiksi, eikä esimerkiksi "natsihuoraksi", kuten kuulemma joku suvaitsevaiston militantin siiven edustaja on netissä tehnyt.

PIKAPÄIVITYS: Sillävälin kun naputtelin tätä blogausta, Helena Erosen kirjoitus H*elevetinmoinen sokara"oli näköjään palautettu Uuden Suomen puheenvuoroon. Nähtävästi Huusko & Herlin olivat pitäneet palaverin ja päätyneet perumaan sensurointinsa. Siitä heille Keskiäkäinen hatunnosto. Kysehän ei enää ole yksittäisestä blogi-kirjoituksesta ja sen arvioimisesta. Kyse on siitä, annetaanko Helena Eroselle edes jonkinlainen puolustautumismahdollisuus. Oikeusperiaatteiden mukaan ihminen on toki syytön kunnes toisin todistetaan mutta näissä media-lynkkaustapauksissa ihminen on syyllinen kunne jokin riitävän korkea-arvoinen taho hänet armahtaa. Puolustautumismahdollisuuksia ei yleensä anneta. Tivataan vaan että irtisanoudutko. Joko puheistasi tai virastasi,  mutta mieluummmin tietysti molemmista.

19 kommenttia:

 1. Hirvisaaren avustaja Helena Eronen aikoo kannella blogikirjoituksensa uutisoinnista, sillä hänen humoristiseksi tarkoittamaansa kirjoitusta on vääristelty asian alun perin uutisoineessa Turun Sanomissa.

  Mielestäni Helena Eronen tekee tässä tapauksessa aivan oikein. Valittavathan maahanmuuttajarikollisetkin vähemmistövaltuutetulle poliisien tekemistä pidätyksistä. Ja ovathan nämä kulttuurimme rikastuttajat saaneet rehellisiä veronmakajia parempia etuja vähemmistövaltuutetulle valittamalla.

  Mielestäni Turun Sanomien uutisointi oli aivan ala-arvoista natsikortin heiluttamista, ja aivan tarkoituksenhakuista poliittista keihästämistä. Kaiken lisäksi Turun Sanomat kirjoitti verkkosivuillaan Erosen blogikirjoituksesta anonyymisti. En minä ainakaan löytänyt kuka ton törkyjutun oli allekirjoittanut. Mutta mitäpä tuollaiselta turkulaiselta kommunistilehdeltä voikaan odottaa!

  http://www.hs.fi/politiikka/Hirvisaaren+avustaja+aikoo+kannella+blogikirjoituksensa+uutisoinnista/a1305559822945

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anon. Onhan se aika hupaisaa kun nimetön ja anonyymi Turun Sanomien toimittaja kaataa törkyä omalla nimellään ja kasvoillaan kirjoittavan Helena Erosen niskaan. Eikös se ongelma pitänyt olla täällä netissä juurikin pänvastoin?

   Mitä tulee tuohon poliisiasiaan, niin nykykäytäntö on näköjään se että lait ja velvoitteet koskevat vain Suomalaisia. Muualta tulleilla on vain (ihmis)oikeuksia. Vaikka sitten mitä tekisivät. Ja toisekseen, rikolliset eivät näköjään ole tälle yhteiskunnalle mikään uhka, mutta mielipiderikolliset sensijaan ovat.

   Poista
  2. Ai niin, jäi vielä kommmentoimatta tuo kantelu. Sen voi Eronen tai joku toki tehdä, mutta älkää nyt villeimmissä unissannekaan kuvitelko että JSN Turun Sanomia tässä tapauksessa edes nuhtelisi.

   Poista
 2. Muistatko vielä tämän poliittisen blogikirjoituksen? On niitä osaavia blogaajia muissakin puolueissa kuin vian Persuissa. Tosin tämä vihreä poliitikko selvisi omasta aivopierustaan olantaputuksilla. Eipä kirjoitettu Turun Sanomissa riviäkään :)
  http://cdn.anonfiles.com/1334315489452.jpg


  Kansanedustaja Anna Kontulan (Vasemmistoliitto) kehoitus veronkiertoon ohitettiin lehdistössä olankohautuksella. Taas kerran Turun Sanomat hiljeni :)
  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011101714585982_uu.shtml

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan toki tapaus Honkasen. Kirjoitihan siitä aikanaan postauksenkin

   Ei tuo Erosen blogaus sinänsä erityisen hauska tai muutenkaan hyvä ollut. Paljon parempiakin Helena on saanut aikaan. (Ja kuten eilen sanoin, arvasin mitä tuleman pitää. Se oli liian helppo täky laiskoille toimittajille) En minä sitä sen takia tässä puolustele. Mutta keskuteluilmapiiri on noiden ammattilokkaantujien ja poliittisen jeesustelijoiden myötä mennyt niin ahdistavaksi, että siitä minä olen vihainen kuin rakkikoira. Jeesustelun tiimoilta on syntynyt näitä blogauksiakin ihan kyllästymiseen asti. Esimerkiksi nämä

   Ryntäät
   Varmistin
   Tankit
   Kielletyt sanat
   Halla-Aho

   Kontula on lehdistön lemmikki. Ei se voi tehdä tai sanoa mitään väärää. Tärkeäähän ei ole mitä sanotaan vaan kuka sanoo.

   Poista
  2. Muuten mitenhä kävis nykysuomessa monty pythoneille...

   Poista
  3. Huonostihan niille kävisi. Näköjään myös muutama firma joutuu Suomessa vaihtamaan liikeideaa. On niillä niin hirmuista natsimeininkiä. Käykää vaikka itse katsomassa:

   hihamerkki.fi
   kangasmerkit.com
   labelyourself.com

   Toivottavasti joku tekee näistä firmoista poliisille kantelun.

   Poista
 3. Hienoo kun Valtakunnan desantti John backman ja valtakunnan antinatsi P.Höglund ja Jussi.K.niemelä saavat yhteissen vihollisen :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Backman on ihan hyvä olemassa historiallisena mallina. Mieshän toimii ja käyttäytyy juuri samoin kuin aikoinaan tyypilliset stalinistit käyttäytyivät. Se on jännää että Höglund voi päästellä suustaan ihan mitä vaan eikä se koskaan ole vihapuhetta. Ei edes sen suunnaton naisviha herätä mitään jeesustelua. Kun taas varsin lupsakka ja joviaali Henry Laasanen on kaikkien feminatsien henkipatto. Niemelän kirjoituksia en pahemmin seuraa. En keksi yhtään ainoaa hyvää syytä miksi niin tekisin.

   Poista
  2. Hönö vihaa nykyään persuja yhtäpaljon kuin naisia (niin ja savolaisia), toi jussi.k.niemelä, kävin lukee vähänmatkaa ja tuli suorastaan pahaolo, se oli sellasta oksennusta se teksti ainaki, että jos muut tekstit oli samanlaista, niin huh. Hehkuttelihan ossi mäntylahtiki omassa blogissaa helunan tekstiä ..

   Poista
 4. Nettiä ja blogaajia on haukuttu ja syytetty milloin mistäkin. Tässä hihamerkki-gatessa nähtiin taas kerran mikä on kuitenkin raadollinen todellisuus. Kaupallinen ja poliittinen perinteinen media juoksee sopulina jeesustelun ja suoraanisen valheen perässä ja toistaa sitä harmoonisessa kuorossa. Sen sijaan blogistanissa asiasta on käyty avointa keskustelua puoleen jos toiseen. Ja hyvin suuri joukko kirjoittajia yli mileipide- ja puoluerajojen on ottanut ärhäkästi kantaa sanavapauden puolesta ja medialynkkauksia vastaan. Ohessa pari mielestäni lukemisen arvoista blogausta aiheesta:

  Janne Kuusi

  Timo Vihavainen

  VastaaPoista
 5. Näyttää Iltalehtikin tarjoavan asian tiimoilta ankaraa epistolaa:

  http://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/2012041315438020_pk.shtml

  Eiks tää mee jotenkin näin, että lehti X:n toimittaja toteaa, että persut ovat mennyttä kalua, ja lehtien Y, Z ja Å toimittajat kirjoittavat, että persut ovat jo tutkitusti mennyttä kalua, koska X:n toimittaja sanoi niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu - lehdet kommentoi ja kirjoittaa nykyään lähinnä toisten juttuja uudestaan. Jos ei kopy-pasteta niin ainakin "asiantuntevana" lähteenä on toisen toimittajan juttu. Se on helpointa ja halvinta. Jos sitten oikein ruvetaan panostamaan, niin lähteenä on joku kymmenestä päivystävästä dosentista. Innolla odotan Vesa Puurosen "tieteellistä" tuomiota tähän hihamerkki-caseen. Se kiertää sitten läpi koko median akateemisena faktana.

   No vähän pitää ottaa sanojani takaisin. Unohtui vielä yksi tärkeä tsuurnalistinen vaihtoehto. Eli peilataan aihe jonkun tyrkkyjulkimon kautta. Oli aiheena sitten jalkasilsan hoito tai kodin viherkasvien kevätlannoitus. Tyyliin "Mari Rantasilan vuosien sitekeä taistelu jalkasilsaansa vastaan" tai "Kiinteistö-Kaisan kuumat vinkit fiikuksen mullanvaihtoon"...

   Poista
 6. Minua ihmetyttää, miksi ihmiset edelleen käyttävät Uuden Suomen blogipalvelua. Kai sentään Helena tajuaa vaihtaa paikkaa? Jäämällä sitä vain sallii uudet vastaavat yhteistempaukset, joissa poistetaan alkuperäinen kirjoitus ja rummutetaan vain sen vääristelyjä ympäri lehdistöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän syy tuon puheenvuoron käyttöön on sen suosio ja näkyvyys. Siellä saa helposti kirjoitukselleen tuhansia ja jos karuselliin tai muuhun nostoon pääsee, jopa kymmeniä tuhansia lukijoita.

   Täällä Internetin peräseinillä lukijamäärät jäävät yleensä satoihin per postaus. Mutta ainakin minulle tälläinen "oma tupa, oma lupa"-tyylinen blogialusta on perusarvo ja kynnyskysymys. Ettei jokaisen ammattiloukkaantujan pöyristys automaattisesti johda sensuuriin ja banneihin.

   Poista
 7. Niin, huomiohuoraus tietty syynä, mutta haeskelin jotain hieman suoraselkäisempää ja kehittävämpää syytä. Siinähän tukevat Huuskon pikkumaista vallanhimoa ja hyväksyvät osaltaan sen käytön itseensä. En vain itse osaa arvostaa sellaista huomiota. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huoraamisesta puheenollen. Onnitteluni Turun Sanomille ja tuo ylläoleva TS-Pravda kuva eivät olleetkaan niin kieliposkella huumori kuin itse ajattelin. TS on näköjään uutisoinut oman "uutisensa" aiheuttamaa reagointia Venäjällä.

   Pari lainausta kertonee kaiken:

   -"Tarkimmin Venäjän uutisointia aiheesta vaikuttaa seuranneen Venäjä-sympatioistaan tunnettu yksityishenkilö, dosentti Johan Bäckman. Hän on laatinut aiheesta Turun Sanomia varten jopa oman lehdistökatsauksen".

   -"Johan Bäckmanilla on ollut jo vuosia poikkeuksellinen asema välimiehenä, joka on avittanut naapurimaan seuraamisessa sekä Suomen että Venäjän tiedotusvälineitä".

   Uskomattoman alas Turun Sanomien toimituksella on näköjään pokkaa vajota.

   Poista
 8. Mitä jos muilutettaisiin desantti tuonne itärajan taakse? Voitaisiin vaikka hieman maksaa heille että suostuvat ottamaan.

  Timo Vihavainen kirjoitti tuosta Venäjän mediasta ja siitä mihin niiden jutut perustuvat.

  VastaaPoista
 9. Tsot tsot, tässä blogissa ei muiluteta ketään. Moisista viha-sanoista tulee tiedät-kyllä-mikä-luku mieleen. Mutta täytyy myöntää että olen kovasti ihmetellyt sitä, miksei desantti kertakaikkiaan muuta pysyvästi sinne jumaloimaansa Venäjän-maahan. Ja elä siellä onnellisena elämänsä loppuun saakka. Voisi siitä ilosta vaikka Venäjälle jotain maksakkin.

  Seuraan Vihavaisen blogia, kuten tuosta blogirollistakin voi huomata. Sen mihin venäjän-median jutut ainakin tälläkertaa perustuvat voi käydä katsomassa täältä

  VastaaPoista