Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

torstai 12. huhtikuuta 2012

Adjektiivin uudet vertailumuodot: tyhmä - tyhmempi - toimittaja


Kun luin tuoreeltaan Helana Erosen blogauksen "Ratkaisu poliisin ulkomaalaisratsioihin", arvasin heti mitä tuleman pitää. Eli taas yksi myrsky valtakunnan kusilasissa. Huumori ja sarkasmi ovat nykysuomessa vaarallisia lajeja, ainakin jos edustaa väärää viiteryhmää. Tällä kertaa natsikortin ehti ensimmäisenä nostaa Turun Sanomien nimetön toimittaja. Kun lehden "uutisen" kyseisestä blogauksesta lukee, niin tälläinen tyhmempikin juntti huomaa väkisinkin, kuinka vähillä hengenlahjoilla ja luetun ymmärtämiskyvyillä toimittajan hommiin oikein pääseekään. Tai sitten kyse on tarkoituksellisesta politikoinnista.

Niin tai näin, homma toimi jo tutuksi tulleen kaavan mukaan. Muut lehdet copy-pasteavat TS:n jeesustelun sellaisenaan ja nyt on päästy siihen vaiheeseen jossa politiikan raatokärpäset irtopinnoja kerätäkseen tuomitsevat Erosen ja vaativat irtisanoutumisia. Ja sadat netti- ja naamakirjakommentaattorit ( jotka eivät ole yhtään ainoaa Erosen blogausta, saati sitten tätä kyseessä olevaa kirjoitusta lukeneet) vaativat suureen ääneen Helenan päätä vadille ja lukevat madonlukuja persuille. Tässä muutama esimerkki:

-Siinä meni perussuomalaisilta viimeinenkin uskottavuuden ripe.Selityksiä ja pöyristyksiä odotellessa.

-Niin, hävettää! Ellei tämä Helena ole elämänsä aikana ikinä ollut historian tunnilla koulussa, eikö hän voisi edes pikaisesti googlata josko joku olisi tällaista ideaa jo yrittänyt ja miettiä mitä seurauksia siitä voisi olla?

-jos teksti oli huumoria, niin miksi kirjoittajalle tuli kiire poistaa kirjoitelmansa huumorintajuisten ulottuvilta? oliskohan itse huomannut, että huti tuli.. (tekstinhän siis poisti Uusi Suomi, ei Eronen)

-Aivan järkyttävää. Ulkosuomalaisena mietin minkälainen hihamerkki minulle haluttaisiin sitten antaa nykyisessä asuinmaassani.

Toki voi myös hieman ihmetellä miksi tiukasti suurennuslasin alla olevat persupoliitikot antavat matalamielisille toimittajille tasaiseen tahtiin ilmiselviä keppejä käteen.  Jos ei sitten kyse ole harkitusta kiusanteosta. Sellaisesta 60- ja 70-lukulaisen vasemmiston "ärsytetään porvaria päivittäin" taktiikan käänteisestä versiosta. Jotta puna-vihreä pysähtyneistö nukkuisi yönsä huonosti. Sillä näissä kivikylissä ei suvaitsevaisuus soikoon puhuta mustalaisten muiluttamisesta...

PS. Myönnän että olen vähän samankaltaista hihamerkki-ajatusta itsekkin erään blogaus-idean yhteydessä pyöritellyt. Mutta juttu päätyi coitus interruptus-osastoon. Otetataanpa nyt siihen väkertämäni kuva kierrätykseen.

Eli lpuksi ehdotelmani pakolliseksi hihamerkiksi eräälle kansanryhmälle, jonka halveksiminen ja kyykyttäminen on ihan luvallista,  poliittisesti korrektia ja jopa suotavaa. Sillä ihan kaikkia ihmisryhmiä ei tässäkään maassa tarvitse suvaita:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti