Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Ilmastonmuutos - Jälleen uusi todiste


5 kommenttia:

 1. Haluan näin toivottaa Hauskaa Vappua kaikille lukijoille jo vähän etukäteen! Pitäkää jumala mielessä ja housut jalassa, niin pääsette paljon vähemmillä harmeilla...

  VastaaPoista
 2. Pitäiskö tässä sitten vappuna kupittaa Jumalan kunniaksi? Minulla on sellainen asenne että jos haluan päästä jonkun näpsäkän muijan kanssa köyrimään niin silloin en halua olla kännissä.

  Viimeiset viikot minua on vaivannut yskä, nuha ja kurkkukipu. Olen vasta nyt palautumassa normaalikuntoon joten tämänkertainen vappu on muutenkin selväpäinen ja tylsä. Simaa olen hommannut, mutta tällä kerralla en terästä niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Vieras. Tuo nyt oli sinänsä vain vanha sanonta jota lainasin. Ismo Alanko käänsi sen aikoinaan tyyliin "Jumalat jalassa ja housut mielessä", joka ehkä kuvaakin paremmin Suomalaista vapunviettoa.

   Mutta ei tuo jumalan kunniaksi kupittaminenkaan mikään huono (eikä tottavieköön myöskään uusi)idea sinänsä ole. Pitää vaan valita sopiva kupitettava. Sellaisia löytyy ainakin antiikin jumaluuksien parista vaikka kuinka.

   Kreikkalaisesta perinteestä tähän vapun aikaan sopisi hyvin vaikkapa kevään ja kasvun jumalatar Persefone. Muita tilanteen mukaan käytettävissä olevia ovat ainakin rakkauteen ja lisääntymiseen yhdistettävät Eros ja Afrodite. Viinin ja juhlimisen jumala Dionysos sopii tietenkin kupitetavaksi kaikissa tilanteissa kautta vuoden.

   Ja koska vappu on myös opiskelijoiden suuri juhla ei pidä uhohtaa viisauden ja oppineisuuden jumatarta Athenea tai musiikiin ja runouden jumalaa Apolloa.

   Jos taas pitää enemmän roomalaisesta perinteestä vastaavat jumaluudet ovat esim: kevät - Flora ja Prosperina, rakkaus ja kiima - Venus ja Amor, rällääminen - Bacchus ja oppineille mm Minerva ja Apollo.

   Eiköhän noilla jo kupittelun alkuun pääse :-D

   Toivotan pikaista paranemista. Ja oikeassa olet. Iloita voi ilman viinakin.

   Poista
 3. Tuhansiin livehavaintoihin pohjautuen olen ollut huomaavinani, että tuo ilmastonmuutoksen kuvaaja kulkee nykyisin keskimäärin korkeammalla kuin esim. 70-luvulla. Ts. nykyisissä nuorissa naisissa on enemmän pitkiä ja pitkäsäärisiä kuin kuin ennen. Ja naiset näyttävät aina vain kauniimmilta, mutta se johtuu omasta iästä.

  VastaaPoista
 4. Tervehdys Juonio. Onko siis perinteinen Impivaaralainen matala- ja persejalkainen naistyyppi jalostumassa soreaksi slaavittareksi, jonka sääret ja reidet tuntuvat jatkuvan jonnekkin kainaloiden liepeille? Vai onko kyse vain muuttuneen pukeutumisen ja tyylin tuomasta illuusiosta ja tietenkin oman harmaantumisen aiheuttamasta haikailusta?

  VastaaPoista