Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

perjantai 30. joulukuuta 2011

Pia Fraus eli Keskiäkäisen Miehen tunnustuspalkintoja osa I


On taas se aika, jolloin julistetaan kaikenlaisia palkintoja ja muita huomionosoituksia vuoden aikana tehdyistä maineteoista, suorituksista ja saavutuksista. Niin tieteen, taiteen kuin erilaisten kulttuurienkin saralla. On Jussia, Emmaa, Venlaa. Ja Finlandiaa, Vuoden urheilijaa, Vuoden pakolaisnaista kuin Huuhaa-palkintoakin. Aivan olemattomiakin asioita palkitaan, kuten vaikkapa Vuoden turhake. Mutta olen huolestuneena seurannut, että eräs ansioitunut kansanryhmä jää lähes täysin paitsioon kaikkien näiden huomioonosoituksien suhteen. Tarkoitan tietysti poliitikkoja sekä muitakin kiihkeitä poliittisia toimijoita. Niin tiedonvälityksen, julkisen  virkakoneiston kuin tieteenkin piirissä.

Niinpä päätinkin perustaa Hampaankolo-blogin ensimmäisen täyden toimintavuoden kunniaksi ihan oman "Pia Fraus" (eli "Hurkas Petos") palkinnon. Mallia tälläiseen omatoimisuuteen näytti hienosti runoilija Heli Laaksonen, jonka perustama Kodiksamia-kirjallisuuspalkinto on minusta genren sympaattisin tulokas.

Nobel-palkinnoissakaan rauhantekijät, kirjailijat, talousauguurit ja toisaalta oikeiden, kovien tieteiden edustajat eivät kilvoittele samassa sarjassa vaan kukin keskenään. Niinpä päätin että myös Keskiäkäisessä vuosipalkinnossa on syytä olla erilaisia alakategorioita. Päädyin kuuteen palkintoluokkaan, jotka kaikki on nimetty oman alansa historiaan jääneiden "merkkihenkilöiden" mukaan.

Tässä siis eri palkintokategoriat ja lyhyet perustelut niille:

1. Vuoden 2011 Nicolae Ceaușescu - palkinto

Huolimatta titteleistään "Karpaattien Nero" ja "Ajatuksien Tonava" tämä Romanian entinen päämies ei tunnetusti ollut suurien ideoiden kehittäjä. Pääosin hänen aatteensa ja käytännön politiikkansa oli plagiaattia niin Marxilta, Leniniltä, ja Stalinilta kuin myöhempinä aikoina Kim Il-sungilta. Mutta ainakin yksi oma innovaatio Nicolaelta löytyy. Nimittäin systematisaatio.Tämä yhteiskuntarakenteen modernisointiohjelma tarkoitti käytännössä maan kylien ja pikkukaupunkien (alle tuhannen asukkaan kylät luokiteltiin "irrationaalisiksi") jyräämistä pillareilla maan tasalle. Ja niiden asukkaiden siirtämistä omistamistaan vanhoista taloista valtion omistamiin "moderneihin" kerrostaloihin. Samaisen  systematisaation nimissä iso osa Bukarestin vanhaa historiallista keskustaa hävitettiin uuden uljaan hallintokeskuksen tieltä

Niinpä Keskiäkäinen Nicolae Ceaușescu - palkinto myönnetäänkin poliitikolle tai virkamiehelle joka on merkittävästi edistänyt Suomen systematisaatiota. Ansioina voi olla esimerkiksi peräänantamaton pyrkimys  pakottaa meidät hallintoalamaiset asumaan suurehkon kaupungin kerrostaloslummissa, radan varrella. Tai haja-asutusalueella asuvien toisen luokan kansalaisten elämän hankaloittaminen kaavoituksellisin, verotuksellisin tms hallinnollisin keinoin. Sekä maamme kuntarakenteen pakkoliittäminen isommiksi kokonaisuuksiksi. Siis kaikki sellainen toiminta, jolla Euroopan harvaanasutuimman valtion kansalaiset pyritään erilaisten ideologisten tai uskonnollisten periaatteiden perusteella keskittämään mahdollisimman ahtaaseen ja tiiviiseen pakettiin.


2. Vuoden 2011 Neville Chamberlain - palkinto

Neville Chamberlainhan muistetaan oman aikansa mahtaviman valtakunnan eli Iso Britanian selkärangattomana pääministerinä. Joka oman sisäpoliittisen heikkoutensa takia harrasti nöyristelevää myöntyväisyys politiikkaa nousevaa kansallissosialistista totalitarismia kohtaan.

Historiaan Chamberlain jäi annettuaan Hitlerille periksi kerran toisen jälkeen, ajankohtana jolloin Saksa ei ollut vielä varustautunut hampaisiin asti ja valmiina sotaan. Ja kehuskelemalla sen jälkeen, että tällä dhimmi-politiikallaan hän on "taannut rauhan meidän ajaksemme".


Nykyään läntisten demokratioiden haastajaksi on taas kerran nousemassa totalitaarinen aate. Jolla on kannattajiensa mukaan historiallinen ja suorastaan jumalallinen oikeus ja velvollisuus hallita koko maailmaa ja kaikkia sen ihmisiä. Ja jonka mukaan kaikki maailman ihmiset eivät ole samanarvoisa. Vaan ovat esimerkiksi sukupuolensa, uskontonsa tai seksuaalisen suuntautumisensa perusteella täysin eriarvosia. Joka oikeuttaa ja jopa suorastaan velvoittaa surmaamaan alempiarvoisiksi luokittelemiaan kansanryhmiä ja tietenkin aatteen kanssa erimieltä olevia tai siitä luopuvia. Joka oikeuttaa kaikki mahdolliset keinot omien päämääriensä edistämiseen. Mukaanlukien väkivallan, jonka käyttöön se suorastaan kannustaa kannattajiaan.

Tämä aate siis pyrkii saamaan valtaa kaikin keinoin. Niin veristen sisällissotien kautta kuin demokraattisissa vaaleissakin. Jos se onnistuu hankkiutumaan valtaan normaalien vaalien välityksellä, niin bolsevikkein ja natsien tavoin, sen jälkeen vapaita vaaleja ei enää sallita eikä suvaita. Koska niitä ei kuulemma tarvita. Vallassahan on jo ideologia jolla on hallussaan ainoa oikea totuus.

Tämä kaikki myös kerrotaan avoimesti, suoraan ja häpeilemättä (kuin Mein Kampfissa konsanaan) aatteen pyhässä kirjassa ja sen lukuisissa selitysteoksissa. Ja aatteen suorastaan barbaarisiinkin toteuttamistapoihin voi käytännössä tutustua monissa sitä noudattavissa valtioissa. Kukaan rehellinen ihminen ei voi siis sanoa, ettei tiedä tai ei ymmärrä mitä tämän aatteen käytännön toteuttaminen tarkoittaa.

Niinpä niin. Jokainen varmaan ymmärtää että kyseessä on tietenkin militantti ja fundamenttalistinen islam. Mutta poliitikkojemme ja muiden moraalisäteilijöiden keskuudessa on suuri joukko ihmisiä joille edellämainittujen tosiasioiden tunnustaminen on suuri kauhistelun aihe. Pienikin kritiikki islamilaisia käytäntöjä tai päämääriä kohtaan on kuulemma islamofobiaa, ksenofobiaa, rasismia ja kaikenhuippuksi jopa fasismia. Ainakin kolmekymmentäluku kuulemma tuulahtelee tuvan nurkissa.

Siispä Keskiäkäinen Neville Chamberlain-palkinto myönnetään sellaiselle moraalisäteilijälle, joka on teoillaan tai puheillaan vuoden aikana osoittanut erityisen aulista ja matelevaa dhimmi-henkeä. Hyödylliselle idiootille joka reaalimaailmasta huolimatta vakuuttaa läpinäkyvimmänkin taqijjan olevan olevan totta ja levittää sitä totuuna eteepäin. Tai sitten opportunistisimmalle poliitikolle joka faktoista huolimatta kirkkain silmin julistaa että tässäpä onkin mainio rauhanuskonto meidän ajaksemme.

3. Vuoden 2011 Vidkun Quisling - palkinto

Eurooppalainen identiteetti ja yhteiset arvot
Vikdun Quisling oli Norjalainen upseeri ja poliitikko sekä edelläkävijä Eurooppalaisen talousalueen, yhteisöaatteen ja yhteishallinnon laajentamiseksi myös Skandinavian alueelle.

Jo vuonna -39 hän meni Saksaan ja esitti saksalaisille ajatuksen siitä, että hän kaappaisi vallan Norjassa ja että hänen hallituksensa kutsuisi saksalaiset Norjaan. Saksalaiset miehittivät kuitenkin Norjan mieluummin väellä ja voimalla, mutta tämäkään ei Vikdunia haitannut. Vielä epätoivoisten taistelujen ollessa käynnissä hän ryhtyi vastuunkantajaksi ja julistautui Norjan pääministeriksi vannoen uskollisuutta yleiseurooppalaisille arjalaisille arvoille. Ja pääministerinä hän sitten toimikin Tuhat Vuotisen Unionin Valtakunnan loppuun asti eli vuoteen 1945.Ymmärrettävistä syistä Quisling-sanalla tarkoitetaan nykyään norjan kielessä maanpetturia, ja sana on vakiintunut monissa muissakin kielissä miehittäjän kanssa yhteistyötä tekevän luopion synonyymiksi.

Uusin ja uljain Eurooppalainen imperiumi ei ole vielä miehittänyt Suomea kuin henkisesti ja osin taloudellisesti. Mutta matkamme takaisin jonkinlaiseksi autonomiseksi satraappikunnaksi jatkuu kiihtyvällä vauhdilla

Niinpä Keskiäkäisen Vikdun Quisling-palkinnon saa se suomalainen poliitikko, joka on tänä vuonna toimillaan eniten edesauttanut Suomen sitoutumista yleiseurolaiseen pankkitukeen ja sen myötä maamme syöksemistä eurostoliittolaiseen velkaorjuus-unioniin. Tai ollut innokkaimpana kukkona tunkiolla luovuttamassa maamme vielä jäljellä olevaa suvereniteettia akselivaltojen (Saksa-Ranska) Merkozyn tai Brysselin demokratiattomien sentralistien käsiin.

-----------------------------------------------------

No niin. Sorrun taas kerran perisyntiini, eli puuduttavaan perusteellisuuteen ja monisanaisuuteen. Koska postauksesta näköjään tulee liian pitkä, jaan sen kahteen osaan.  Loput kolme palkintoa esittelen sitten seuraavassa postauksessa.

Mutta toimintatapa on siis se, että toivon arvon lukijoilta ehdotuksia potenttiaalisista palkinnon saajista tuonne kommenttiosastolle. Mieluusti nasevan perustelun tai edes uutis- tms linkin kera. Valitsen sitten niistä täysin diktatoorisin ottein mielestäni pätevimmät ja parhaimmat. Ja jos kelvollisa ehdotuksia ei tule, voin nimetä voittajan täysin omasta hihastakin vetäistynä. Sillä minun blogi, minun palkinto ja mahdolliset valitukset tämän asian tiimoilta voi toimittaa Jurvan kuntaan.

Jos tasa-veroisia ehdokkaita löytyy useita, saatan järjestää myöhemmin lukijaäänestyksen. Tai sitten en. Mutta jokatapauksessa kaikki palkinnonsaajat julkistetaan sitten joskus tammikuun kuluessa sopivin menoin. Eipä muuta tällä erää, pysykää kanavalla...

12 kommenttia:

 1. Nähtävästi palkintoja voi ehdottaa organisaatioillekin. Joten Nicolae Ceausescu-palkintoa ehdotan Vihreille De Gröna, jotka yliopistoja ympäröivästä kymmenen kilometrin harppiympyrästään ovat toimineet ansiokkaasti selittääkseen maalla asuville, mikä heille on parasta.

  Neville Chamberlain-palkinnolle on monia hyviä ehdokkaita, mutta ansioitunein on mielestäni Suomen evankelisluterilainen kirkko, joka on kehittänyt sinisilmäisyydestä taiteen.

  Vikdun Quisling-palkinto kuuluu ehdottomasti Jyrki Kataiselle. Palkintoon voisi vielä meistää tekstin "tyhmyys ei ole mikään puolustus".

  Huitsinnevada jää odottamaan mielenkiinnolla muita palkintoja.

  VastaaPoista
 2. No jos organisaatioillekin, niin sitten IPCC, YK ja EU.

  VastaaPoista
 3. Palkittaviksi ehdotettavia henkilöitä olisi tässä sisäänrakennetun korruption ja petoksen maassa kovin monta. Nimeän vain parhaiten kunnostautuneita puolueita: 1) Vihreät, 2) Rkp ja 3) Kokoomus.

  VastaaPoista
 4. Hetken luulin, että olit photoshopannut Al Goren pään tuohon Vidkun Quislingin kuvaan. Nopeasti katsoen hehän ovat ulkonäöltään kuin kaksi marjaa.

  VastaaPoista
 5. Nicolae Ceaușescu-palkinto kuuluu vihreille, sekä puolueelle kollektiivisesti että siihen kuuluville yksilöille, erityisesti Osmo Soininvaaralle. Vihreät sanovat suunnillen näin että "jos et asu Helsingin keskustassa kerrostalossa tai radanvarren betonitalossa, niin pilaat ilmaston." Pohdin tätä viherhörhöilyä aiemmin Kumiksen blogissa ja Ykän blogissa.

  Palkinto kuuluu myös talonpojan tappaja-asenteen omaaville sosialisteille ja kommunisteille. He haluavat koota ihmiset kaupunkeihin betonikerrostaloihin, koska niissä ihmisiä on helpompi holhota, kyylätä, ja kurittaa kun he ovat kaikki samassa paikassa. Lähimenneisyydestä mainittakoon Paasion ja Koiviston hallitukset 1966-68 ja 1968-70, sekä Lipposen I ja II hallitukset 1995-1999 ja 1999-2003, heille tuo kuuluisi. Demareiden hörhöilyä pohdin Ykän blogissa.

  Sekoomuksesta Jan Vapaavuori saa tuon aivan varmasti.

  Palkinto kuuluu myös tietyille kapitalisteille koska heillä on pragmaattiset syyt kannattaa tuota, ei niinkään ideologiset. Heidän intressiin kuuluu ajaa maanomistajan, kiinteistönomistajan, kiinteistösijoittajan, rakennusliikkeen, ja vuokranantajan sekä arkkitehtitoimiston etuja. Kaikki nuo hyötyvät taloudellisesti siitä jos ihmisiä muuttaa suuressa määrin kaupunkeihin.

  VastaaPoista
 6. Münchenissä 1938 olisi pitänyt lisäksi olla mukana Tsekkoslovakia, Puola, Venäjä sekä...Yhdysvallat. Ehkä noiden läsnäolo olisi hieman hillinnyt Hitleriä. Kun kerta sitä ei älytty snaipperilla salamurhata ulkomaisten tiedoustelupalveluiden tai niiden alihankkijoiden toimesta. Mikäli Churchill olisi ollut pääministeri eikä Chamberlain, niin kovempaa linjaa olisi vedetty. Tosin Puola olisi voitu taivuttaa palauttamaan Danzigin kaupunki ja Länsi-Preussi Saksalle siten että se saa maayhteyden Itä-Preussiin. Tästä huolimatta Puola saisi käyttöoikeuden Danzigin satamaan.

  Kieli-ja kansatieteellisesti katsottuna Saarinmaan palautus Saksalle 1935, Itävallan liittäminen Anschlussilla 1938 sekä Sudeettialueiden liitos Saksaan Münchenin kokouksen jälkeen 1938 olivat sinänsä loogisia. Mutta kun kyseessä oli Hitler ja kansallissosialismi, niin myönnytysten teko sille oli tuhoisaa. Ruokahalu ei loppunut noihin vaan se kasvoi syödessä. "Normaalille" hallitsijalle se olisi varmaan riittänyt kun se olisi arvostanut hyvän tahdon eleitä.

  Itävalta-Unkarin hajottua 1918 jäljelle jäi tynkä-Itävalta, jossa oli entisen kansoismonarkian saksankieliset. Kuitenkin osa saksankielisistä jäi Tsekkoslovakian Sudeettialueille. Itävalta oli halunnut liittyä 1919 Saksaan ja Saksa olisi kelpuuttanut, mutta voittajavallat kielsivät sen.

  VastaaPoista
 7. Vieläkin tipahtaa kommentteja eteen. Kohta Jokainen varmaan ymmärtää että kyseessä on tietenkin militantti ja fundamenttalistinen islam herätti hieman epäselvyyttä. Yritetäänkö tuolla sanoa että on olemassa sekä "aito" islam että "militantti ja funamentalistinen" islam?

  Huomasinko väärin, mutta eikö tuossa pitäisi yksinkertaisesti vain mainita pelkkä islam? Ei mitään "militanttia" ja "fundamentalistista", koska islam jo sinänsä sisältää tuollaiset piirteet. Tai, ehkä sen voisi sanoa näin että "islam on militantti ja fundamentalistinen." Luulen että tarkoitit sitä että islam jo sinänsä pitää sisällään nuo piirteet. Turkin pääministeri Recep Tayyip Erdoğan sanoi että "ei ole radikaalia ja maltillista islamia - on vain islam".

  Ehkä olen pilkunviilaaja mutta huomasin tarpeelliseksi muistuttaa että ehkä hieman erityyppiset sanakäänteet toisivat paremman ilmaisun.

  VastaaPoista
 8. Kiitokset kaikille kommentoijille.Monia hyviä ehdotuksia on jo tullut. Sellaisia nimiä jotka itsellekkin ovat mieleen juolahtaneet ja myös sellaisia jotka eivät. Joukkoistamisessa on siis voimaa.

  Itse ajattelin alunperin että kyseessä olisivat nimenomaan henkilöpalkinnot, mutta myönnän että monet edellämainituista organisaatioista ovat kyllä mitä ilmeisimmin hyvin ansioituneita.

  Koska kyseessä ei ole raha vai maine ja kunnia, ei haitanne jos sitä jakaa hieman laajemminkin, eli ilmoitan että joka kategorissa jaetaan SEKÄ henkilö-, ETTÄ yhteisöpalkinto?

  Mutta etsikkoaika jatkuu. Lisää hyviä kandidaatteja ja keskustelua kaivataan.

  Anon. Enpä yhdennäköisyyttä Goreen huomannut, nyt kun sen sanoit, niin kyllähän sellaista on havattavissa. Mutta kyllä tuossa kuvassa on Vidkun ihan "au naturel"

  VastaaPoista
 9. Vieras. Münchenin sopimus oli sinänsä törkeä loukkaus kansallista itsemääräämisoikeutta kohtaan ja lisäksi diplomaattinen ja suuvaltapoliittinen fiasko. Neuvostoliiton asettaminen sivustaseuraajana tapahtuneen eteen oli Stalinille viimeinen niitti ja johti Molotov- Ribbentrop sopimukseen lisäpöytäkirjoineen.

  Itävälta ja sen entiset saksankieliset alueet eivät historiallisesti katsoen mitenkään kuuluneet Saksaan. Kielitieteellisessä mielessä toki.

  Ja tosiaankin, Hitler olisi EHKÄ ollut pysäytettävissä noina vuosina 36-38 jos vastapuolet eivät olisi olleet senkärangattomia dhimmejä. Sitä olisiko sota syttynyt joskus myöhemmin, kun Saksa olisi ehtinyt varustautua vielä paremmin, emme voi tietää vaan jossitella.

  Tuo tarkennus islamin edessä on monestakin syystä. Ensinnäkin Islam ei ole mikään monoliitti vaan hyvinkin sirpaleinen kokonaisuus ja esimerkiksi suufien en ole kuullut erityisemmin julistavan maailmanvaltius haaveita.

  Eivätkä kaikki shiat ja sunnatkaan suinkaan ole partaa päristäviä ja sapelia kalistavia kiilusilmiä. Valitettavasti vaan nykyään (varsinkin Saudien avokätisen rahoituksen turvin) erilaiset fundamenttalistisimmat wahhabilaiset ja salafistiset suuntaukset ovat sen valtavirtaislamin suunnannäyttäjiä ja äänitorvia.

  Islamista emme pääse eroon ja sen kanssa on tässä maailmassa pystyttävä elämään. Mutta meidän ei pidä muuttaa länsimaista kulttuuria dhimmikulttuuriksi eikä hyväksyä ja sietää kaikkea sitä mitä nämä nykyään niskan päällä olevat militantit suuntaukset tekevät tai vaativat.

  VastaaPoista
 10. Äksy, aluksi toivon ettei tämä ketju mene Saksan historian arviointiyrityksksi.

  Hitler sai käyttövoimansa siitä että Saksassa oli sekasorto jota osasi taitavasti hyödyntää omien päämäärien ajamiseen.

  Onko Äksy arvioinut sitä mikä oli Hitlerin suhde Itävaltaan ja toisinpäin? Koska Aatu oli kotoisin Itävallasta, niin hän oli maahanmuuttaja, koska sai Saksan kansalaisuuden vasta 1930-luvun puolella. Itävallan kansalaisuuden hän oli ehtinyt menettää jossain välissä, joten hän oli paperiton jonkin aikaa. Perhana, eikös mokuttajat tykkää tuollaisista?

  Aikaisemmin Itävallalla oli itse asiassa johtava asema saksalaisessa kieli-ja kulttuurimaailmassa. Pyhän saksalais-roomalaisen keisarikunnan isoin kiho oli Itävallan keisari joka majaili Wienissä. Muut saksalaiset valtiot olivat Itävallan alamaisia jollain tavoin. Sitten 1800-luvulla Itävalta kannatti Suur-Saksaa, johon olisi kuulunut saksankielisten alueiden lisäksi Itävallan alaiset muunkieliset alueet. Sen sijaan Preussi kannatti Pien-Saksaa, joka sisältäisi vain saksaa puhuvat alueet. Wiki-linkit:
  http://de.wikipedia.org/wiki/Gro%C3%9Fdeutsche_L%C3%B6sung
  http://de.wikipedia.org/wiki/Kleindeutsche_L%C3%B6sung

  1919 Itävalta oli ilmeisesti konkassa joten heidän kiinnostus liittyä Saksaan ja Saksan valmius ottaa heidät jäsenikseen voi selittää osin sillä. Parempi kai ois ollut tuossa vaiheessa antaa liittyä, kuin 19 vuotta myöhemmin. Vaikea sanoa, että jos nyt vietäisiin aikakoneella vaalitarkkailijat katsomaan 1938 Anschlussin äänestystä, niin missä määrin se oli rehellinen tai vilpillinen.

  Lähetän kohta erään sähköpostin jonka sain vastauksena asian tiimoilta.

  VastaaPoista
 11. Vieras.Hitler oli mamu,vegaani ja omanlaisensa sosialisti. Ehdottoman aatteen ja moraalin mies. Yhdentyneen Euroopan aikaansa edellä oleva profeetta. Tarvitseeko enää enempää sanoa?

  VastaaPoista