Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

perjantai 16. joulukuuta 2011

Nouseva myrsky by Pat Condell


Sysäys tämänkertaiseen postaukseen syntyi täysin Ruukinmatruunan tuoreesta blogauksesta. Jossa täti Takkirauta heitti ilmoille mm seuraavan väitteen "Hitchens oli siitä outo ateisti, että hän ei bashannut pelkästään kristinuskoa, kuten ateistit yleensä. Häneltä löytyi arsenaalia myös islamia, judaismia, hindulaisuutta ja uuspakanallisuutta kohtaan

Alunperin aioin vain laittaa Matruunalle kommenttiosastoon lyhyen kysymyksen että entäs Pat Condell?

Sitten tulin ajatelleeksi, että enpä ole tämän tuotoksia katsonutkaan herran aikoihin ja piipahdin Condellin kotisivulle. Josta löytyi tuore, suorastaan nautittavan tyly videoblogaus Eurostoliiton nykytilanteesta. Ja koska en ole Eino Leino, en ala tätä aarretta kätkemään vaan tietenkin jaan herkun välittömästi lukijoilleni:Veikkaan että monet lukijoistani tuntevat Pat Condellin ja hänen videobloginsa entuudestaan. Niille jotka eivät, kerron lyhyesti, että kyseessä on tunnettu brittiläinen kirjoittaja, stand-up koomikko ja ateisti, joka on julkaissut netissä uskontoa ja politiikkaa kritisoivia videoblogauksia vuodesta 2007.

Condellin blogaukset viittaavat kintaalla kaikenlaiselle poliittiselle korrektiudelle, jeesustelulle ja moraalisäteilylle niin vahvalla paatoksella, että Suomessa vastaavista sananvapauden ilmentymistä seuraisi kauhea kalabaliikki. Eva Biaudet panikoisi pitkin seiniä, Mika Illman riehuisi vaahtosuisena epileptisen kohtauksen partaalla ja koko suvaitsevaisuus- ja monikulttuurisuusmedia vaikeroisi Suomen lopullisesti menettyä kansainvälistä mainetta sekä spekuloisi maamme potkuilla YK:sta. Mutta Englannissa näyttää vielä ainakin jollain tasolla elävän Hyde Park Cornerin perinne.

Mutta älkää käsittäkö tuota väärin. Condell ei todellakaan ole mikään rääväsuinen rienaaja. Päinvastoin. Hän vain sanoo tylysti, suoraan ja teeskentelemättä mielipiteensä. Välillä huumorilla ryyditettynä. Latelee faktoja ja vetää niistä omat johtopäätöksensä ketään kumartelematta. Kyytiä ovat saaneet kaikki uskontokunnat, niin kristityt, juutalaiset, muslimit kuin monikultturistitkin. On toki myönnettävä, että (ymmärrettävistä syistä) Condellin hampaissa ovat taajimmin olleet radikaalit islamistit.

Jos Lontoon murre taipuu edes välttävästi, kannatta Condellin tuotoksiin ehdottomasti tutustua. Itseasiassa niiden kuuntelu käy selkeän ja nautittavan englannin kielikylvystä, riippumatta siitä mitä mieltä herran ajatuksista on.

Youtubesta löytynevät kaikki hänen blogauksensa ja niitä on paljon. Linkitän tähän muutaman, ei aivan satunnaisen esimerkin:


Ja tähän lopuksi sopinee eräs suosikkini. HYVÄSTI RUOTSI:


PS. Videoblogaus ei ole Suomessa kovin yleistä. Joihinkin kotimaisiin tuotoksiin olen toki törmännyt. Aihepiirit vaan eivät välttämättä ole kiinnostaneet minua. Ja toisekseen ongelmana on ollut turhankin amatöörimäinen ote. Asiaa ei ole ollut tai sitä ei ole saatu jäsennettyä ja esitettyä selkeästi. Vaan päällimäiseksi fiilikseksi on usein katsojalle jäänyt lievä myötähäpeän tunne. Ei millään pahalla toki, laji on vaikea. Esimerkiksi Keskiäkäisestä Miehestä ei missään tapauksessa olisi videoblogaajaksi.

Mutta itseasiassa minun piti tässä lopuksi kysyä arvon lukijoilta vinkkejä tutustumisen arvoisista kotimaisista videoblogaajista. Onko heitä?

4 kommenttia:

 1. Hyvä että on semmoinen ateisti joka arvostelee myös islamia. Useiden ateistien kohdalla heidän ateismi on nimenomaan kristinuskon-vastaisuutta. Tai sitten he luulevat että kaikki uskonnot ovat yhtä ja samaa paskaa, ja etteivät he näe mitään eroja niiden välillä.

  Patt Condellissa on se hyvä puoli että hän ei tyydy pelkästään kristittyjen haukkumiseen vaan haukkuu myös islamia ja mokuttajia.

  VastaaPoista
 2. Hyvä, että mainostat Patia (obs vain yksi t-kirjain).

  Toinen suosikkini on Sam Harris. Siinäpä lunki kaveri, joka ei jää sanattomaksi.

  VastaaPoista
 3. Vieras. Juurikin näin. Pahimmillaan jotkut ns. ateistit dissaa kyllä kristinuskoa olan takaa mutta kulttuurirelativismin hengessä nostaa islamia jalustalle.

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa matalaan blogiin Grovmor. Pitääpä tutustua tähän Sam Harrisiin. Ei ole tuttu.

  Ja ups. Mistähän tuo tuo tuo tupla-t Patt tuonne tekstiin tupsahti.Ja vielä kahteen kertaan. Yhdellä teellä Patric tietenkin kirjoitetaan.

  VastaaPoista