Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

lauantai 24. joulukuuta 2011

Miksi tasa-arvo ei toteudu myös jouluna?


Nyt on aika toivottaa kaikille lukijoille rauhallista ja mukavaa joulunaikaa. Muistakaa että Joulu ei tule sen paremmin suorittamalla kuin ostamallakaan. Joulu on (tai ainakin sen pitäisi olla) mielentila tai idea. Yhdessäoloa ja yhdessä tekemistä läheisten ihmisten kanssa. Tai vaikkapa rauhoittumista hyvän kirjan ääreen. Ehkä vähän arkea juhlavampaa ja runsaanpaa ruokavaliota. Pari lasia punaviiniä tai tummaa olutta palanpainikkeeksi. (Mutta ei missään nimessä ryyppäämistä)  Siis pois kiire ja touhotus. Ollaan vaan ja nautitaan lyhyen elämämme pienistä iloista...


PS. Näinä militantin tasa-arvopolitiikan aikoina on eräs patriarkaatin linnake jäänyt luvattoman vähälle huomiolle ja siten tyystin valloittamatta. Tarkoitan tietysti joulupukki-instituutiota. Niinpä Keskiäkäinen Mies esittääkin kainon toiveen. Saisimmeko 40%:n sukupuolikiintiö myös joulupukeille.

Laitankin tähän loppuun muutamien tunnettujen ja arvostettujen taiteilijoiden visioita tasa-arvo ajan joulupukeista. Olkoon tämä vaatimaton joululahjani lukijoille :-)

Alberto Vargas
Haddon Sundblom
M. Campbelles
Gil Elvgren
Gil Elvgren uudestaan, tässä tosin vain pukin pikku apulainen
Earl Moran
sitten uudempaa aaltoa, Al Rio..
...ja Luiz Martinez

Mutta turha tässä haaveilla. Meikäläisen tuurilla aattoiltana pukiksi osuisi kuitenkin joku Atlas Saarikoski:


Siispä Keskiäksy lopettaa  näihin Peter Hawleyn tunnelmiin:


8 kommenttia:

 1. Hyvää ja rauhallista joulua myös Keskiäkäiselle täältä Huitsinnevadasta.

  VastaaPoista
 2. Hyvää ja rauhallista Joulua sinnekin, ja (toivottavasti) parempaa Uutta vuotta!

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia Ykä ja Anon! Toivottavasti oli myös siellä.

  Anon. En valitettavasti laajemmalla tasolla luota tuon alkavan vuoden paremmuuteen. Sori.

  VastaaPoista
 4. Joulu ja Tapani meni jo. Nuo muijat muistuttaa enemmän naistonttuja tai pukin muoria, jos pukilla on nuori muori.

  Mistä johtuu että 1930-40-50- ja 60-luvun elokuvissa ja valokuvissa naiset ovat kauniimpia kuin nykyään? Kasvoissa näkyy pehmeyttä ja pyöreyttä. Vartalot olivat muodokkaita eikä mitään riutuneita niinkuin on ollut viimeiset 20-30 vuotta.

  Oliko silloin 1930-60-luvuilla ihmiset eri näköisiä kuin nyt? Oliko kyse siitä että filmien värisävyt ja mustavalkoiset kuvat muokkaavat kuvaa? Mikä merkitys on vaatteilla, hiustyyleillä ja meikeillä? Ehkä noiden avulla saisi nykyaikana muijan näyttämään niinkuin olisi 1930-60-luvun elokuvasta. Katherine Heigl on kuuma kinkku josta saisi hyvin semmoisen 1930-60-luvun tyylisen.

  Jos Hampaankolon väellä on kissa, niin pysyykö tonttulakki sen päässä?

  VastaaPoista
 5. Mä sain tuollasen ensimmäisessä kuvassa olleen lahjaksi, seisoi ulkoovella ruusu suussa

  VastaaPoista
 6. Olen ollut hieman huono blogi-isäntä kun nämä kommentit on jääneet ihan kesannolle.

  Vieras. Pukinmuorit ja tyttötontut on osa sitä patriarkaatin salajuonta. Oikea feministipukki pitää olla jotain muuta partakarvoja ja sensellaista macho-rekvisiittaa. Luottaisin tuohon Haddon Sundblomim näkemykseen. Herra sentään on vastuussa myös siitä miltä länsimainen standardi-pukki nykyään näyttää.

  Tuosta menneestä maailmasta.Kysehän on loppupelissä siitä miten kasvojen luut ovat asettuneet ja kuinka pehmytkudokset siihen päälle muotoutuvat. En usko että evoluutio olisi sinänsä niin nopeaa, että suuria muutoksia tapahtuisi parissa sukupolvessa.

  Enempi kyse on kampauksen, meikin ja vaatteiden luomasta vaikutelmasta. Osin kai myös aikakauden kauneuskäsityksistä, se vaikuttaa millaiset "tyypit" nousevat sinne parrasvaloihin.

  Yksi ero on toki huomattavissa. Entisaikojen kaunottarilla oli enemmän lihaa luidensa ympärillä. Syyllisiä tähän nykyiseen anokrektikkomalli buumin ovat itseasiassa homomiehet. Heitä kun on tuo muotisuunnittelija ja muotivalokuvausmaailma pullollaan. Ja heidän naisihanteellaan pitää olla nuoren pojan vartalo...

  Juutuubista muuten löytyy näppärästi videoita, joihin on koostettu kuvia kaunottarista eri aikakausilta. Hauskaa tutkimusmatkailua:

  20-30-lukua
  Vanhaa Hollywoodia
  -40,-50 % -60s
  ja vielä 50-lukua

  Tuubissa löytyy toki myös nykykyaikaa:

  1 ja 2

  Ja kaikkein mielenkiintoisinta on tehdä matkaa ympäri maailmaa. Kirjoita hakuun "Most beautiful/sexy/hot women/girls" ja haluamasi maan/maanosan nimi. Lähes kaikkialta löytyy koosteita.

  Kun esimerkiksi katsoo joidenkin muslimimaiden koosteita, niin voipi yllättyä mitä sieltä huntujen ja burqien alta löytyykään:

  Pakistan
  Iran
  Afganistan
  Somalia

  Nostetaan nyt tasapainon esiin vuoksi myös Israelilaista arkikauneutta

  IDF

  VastaaPoista
 7. Anon. Se lienee ollut sitä Joulu taikaa...?

  VastaaPoista
 8. Ai niin. Vieras. Kyllä Keskiäksyjen perheeseen kuuluu sekä kissa että koira. Kissa on vanha itsenäinen ja itsepäinen narttu jonka päässä ei kyllä taida tonttulakki pysyä. Koira taas on semmoinen kiltti ja nöyrä. Sitä on tytöt itseasiassa joskus kuvanneetkin tonttulakin kera.

  Tuo kuvan kisu on nettikulkukissa, jota vain hiukan rajailin ja koristelin...

  VastaaPoista