Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

perjantai 4. marraskuuta 2011

Suomi avautui Pohjolaan

KOKOOMUS  -  Puolue jolla on KIELI !

Monikansallisen Kokoomuksen wonder-boy Alexander Stubb joutui lehtitietojen mukaan osallistumaan Pohjoismaiden neuvoston kokoukseen Kööpenhaminassa ja oli ollut hieman turhautunut kinkereiden antiin. Se on ihan ymmärrettävää.  Onhan Pohjoismainen yhteistyö ollut EU-jäsenyyden alusta asti varsinkin Suomelle täysin toissijaista pakkopullaa. Viimeinenkin kiinnostus sitä kohtaan hävisi, kun maamme johdatettiin Paavo Lipposen ja Sauli Niinistön johdolla kumartelemaan niiden pöytien ja ytimien ympärille, missä isot pojat tekevät päätöksiä ja jakavat laskuja. Joten ymmärrän hyvin Santerin avautumisen suomalaisille kolleegoille tilaisuudesta poistuttaessa. Kuulemma ihan P-sana ja V-sana tulivat sanotuksi.

Ikävä kyllä jokaisesta porukassa löytyy aina joku Juudas, joka haistaa henkilökohtaisen hyödyn tai muun pätemisen mahdollisuuden. Niinpä tämäkin Stubbin tokaisu vuodatetiin välittömästi medialle ja valtakunnallinen jeesustelu ja taivastelu voi taas kerran alkaa. No, lukijani voivat muutamien viimeaikojen postauksieni  perusteella päätellä mitä mieltä Keskiäksy on näistä nykyajan farisealaisista. Jotka keskittyvät tekemään asian puhumisesta kun pitäisi keskittyä puhumaan asioista. Sama mielipide pätee Stubbiinkin ja sympatiani ovat hänen puolellaan.

Näin siitä huolimatta että Keskiäkäisen Miehen käsitys Stubbista ei sinänsä ole kovinkaan hääppönen. Minkä ovat varmaan arvoisat lukijani myöskin huomanneet. Mielestäni tämä Suomen passin omaava mutta henkisesti belgialainen poliitikko on selkeästi koko hallitusuransa ajan ollut ennenkaikkea Alexander Stubin, toissijaisesti EU:n ja vasta kolmassijaisesti Suomen valtion asialla. Ministeriura Suomessa on ollut tälle "maailmankansalaiselle" vain astinlauta ja pari riviä komeassa CV:ssä, hänen matkallaan korkeisiin kansainvälisiin tehtäviin.

Myös Stubbin julkisuuskuva on ollut suorastaan silmiinpistävän (ja ärsyttävän) muovinen tai jopa tefloninen. Mies on kuin viimosenpäälle mediakonsulttien stailaama ja tuunaama poliittinen kiiltokuva. Tuote nimeltä Alexander Stubb.  Mutta nyt tähän posliininukkeen ilmestyi edes yksi pieni inhimillisyyden särö. Sitäkin Itse Täydellisyyttä siis ihan oikeasti joskus vituttaa! Vau. Eihän se ihan virheetön kympin tyttö taida ollakkaan...

----------------------------------

Tähän loppuun Keskiäksy esittäisi yhden kainon toivomuksen. Voisikohan pääministeri Katainen ottaa Santerilta hieman viestintäkonsultointia? Ihan sen hetken varalle, kun hänet lähitulevaisuudessa kutsutaan seuraavaan euroalueen käskynjakoon. Kuulemaan paljonko EU:n mahtimaat ovat tälläkertaa päättäneet korottaa keski-Eurooppalaisen pankkituen piikkiä Suomen osalta. Jospa tällä kertaa Jykäkin sitten uskaltaisi iskeä nyrkin pöytään ja tokaista Alexanderin tavoin että "VOI VITTU MITÄ PASKAA!"

2 kommenttia:

 1. Vaikka olen vaihdellut EU-skeptisen ja EU-neutraalin välillä, niin en silti ole ikinä fanittanut Pohjoismaiden neuvostoa. Suomen kielellä ei ole Pohjoismaiden neuvostossa virallisen kielen asemaa. Viralliset kielet ovat ruotsi, tanska ja norja. Siellä suomi on lähinnä islannin, fäärin ja grönlannin kielen tasoinen. Vakioperustelu pakkoruotsille on iät ajat ollut tuo pohjoismainen yhteistyö ja väitettiin että sillä estettiin Neuvostoliiton vaikutuksen kasvu. Itse asiassa Neuvostoliitto oli pakkoruotsin tuki ja turva. Asian voi näinkin päin sanoa että toisaalta ovelampi idänsuhteiden hoito sekä idän tarkkailu olisi edellyttänyt parempaa venäjän kielen yleistä tasoa. Ei ei ei, en olisi missään nimessä kannattanut pakkovenäjää, pois se minusta.

  Se on totta että Pohjoismaiden neuvosto ei ole vuosikymmenien aikana lisännyt tehtäväkenttiään, vastuualueitaan, eikä omaa valtaansa jäsenmaiden yli, eikä ole asettanut jäsenmailleen lisää direktiivejä tai velvoitteita. Itse asiassa jos EU olisi Pohjoismaiden neuvoston kaltainen väljempi ja rajoitetumpi systeemi, niin se voisi toimia paremmin.

  Samaistun enemmän termiin Pohjois-Eurooppa kuin Pohjoismaat. Pohjoismaihin liittyy pohjoisgermaanisen eli skandinaavisen kieliryhmän takia kielellis-kulttuuris-arvomaailmallinen ulottuvuus joka poikkeaa suomalais-ugrilaisesta ja itämerensuomalaisesta kielellis-kulttuurisesta ulottuvuudesta johon Suomi perustuu.

  Pituuspiirien perusteella Suomi on Pohjois-Baltiaa tai Itä-Eurooppaa, joten tavallaan samaistun termiin Koillis-Eurooppa enemmän kuin Pohjoismaihin. Viron kieli on lähtöisin samasta kielestä kuin suomen kieli ja sen murteet. Latvian ja liettuan kielistä on tullut lainasanoja suomen kieleen kun Suomessa oli jokin porukka joka oli peräisin Baltiasta, ja se sitten sulautui meikäläisiin.

  Tsaarin aikana Baltian maat kuuluivat osana samaa imperiumia kuin Suomi, ja 1920-30-luvuilla ne olivat Suomen tavoin tuoreita valtioita, joilla oli tiettyjä samankaltaisuuksia. Kakkosrähinä ja pitkä sodanjälkeinen aika hankalaissa oloissa jakoi maaterilleen.

  VastaaPoista
 2. Tervehsys Vieras. Vastaaminen on vähän jäänyt aikapulassa ja muussa.

  Suomi on tosiaankin viime vuodet ollut niin tiukasti rähmällään tai kontallaan Brysselin ja Berliinin suuntaan, että on samalla automaattisesti pyllistänyt muihin pohjoismaiden. Ja se on ihan omien poliitikkojemme valinta.

  Yksi oleellinen huomio tuossa Stubbin puuskahduksessa on jäänyt tekemättä. Tuon Pohjoismaiden neuvoston kokouksen kuluessa Stubb twiittaili julkisuuteen kuinka mahtavaa ja virkeää keskustelua on käyty ja kuinka mukava on tavata vanhoja ja uusia kollegoja. Ja kokouksen jälkeen tiuski pienelle piirille että VMP ja EVVK. Sanoisin nyt valitussa tyylilajissa pysyäkseni että voi vittu mitä kaksinaamaisuutta.

  Tuo julkinen twitter lirkuttelu oli Stubin normaalia julkisuuskulissien rakentelua. Sitä supersymppis-superälykäs-supermies paskaa.

  Kuka järkevä ihminen ei tämän jälkeen seuraa Stubbin Twitter markkinointia tai lukee sen blogauksia, sillä ne ovat näköjään pelkkää urealle tuoksuvaa itsemarkkinointia...

  VastaaPoista