Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Ollos olos huoleton, Valvira valveilla on


Viimeaikoina on taas kovasti ihmetelty sitä, kuinka on mahdollista, että Suomessa pystyy tekemään lääkärin hommia väärennetyillä papereilla, ilman minkäänlaista koulutusta. Keskiäkäinen Mies ei ihmettele, vaan siteeraa Sosiaali- ja terveysalan valvontaviraston Valviran lupaosaston johtajaa Jussi Holmalahtea:

- Emme ehkä ole lähteneet jatkuvan epäilyksen kautta, vaan olemme lähtenet naiivista luottamuksesta siihen, että lääkärit hakeutuvat tänne puhtaista, rehellisistä periaatteista, Holmalahti sanoi... Holmalahti totesi, että maailma on muuttunut: vapaa liikkuvuus on tullut erilaisiksi ja ihmiset hakeutuvat eri puolille maapalloa. Suomessakin on lääkäreitä 76:sta eri maasta. Holmalahti uskoo, että valelääkäreitä paljastuu vielä lisää. "En ole niin naiivi, että väittäisin, että tämä jäisi tähän" 

Hmm - Voinen ainakin todeta että Valvira on tiukasti maamme virallisella linjalla. Kaikki se mikä tulee ulkomailta on mahdollisuus ja rikkaus. Ja on liikkellä ihan vilpittömästi, pyyteettömästi ja rehellisesti. Sen paremmin ulkomaisia tutkintopapereita kuin sieltä tulevien ihmisten kertomuksia ei ole mitään syytä epäillä. Koska kaikki ihmiset ovat saman arvoisia, toki myös kaikki lääkärit ovat samanarvoisa. Jne...

Jos olisin ilkeä, epäilisin että Valviralla ei ole edes ollut juurikaan halua näitä ulkomaan tutkintoja ja niiden papereita valvoa. Maamme nykyisessä henkisessä ilmapiirissä kun sellaisesta epäluulosta olisi hyvin  todennäköisesti joutunut jopa rasismisyytöksien kohteeksi. Muuten en oikein voi ymmärtää tätä naivia lausahdusta "hakeutuvat tänne puhtaista, rehellisistä periaatteista" ymmärtääKun kuitenkin niin Suomessa kuin maailmallakin paljastuu jatkuvasti yhä uusia tekaistuilla papereilla ja väärillä henkilöllisyyksillä touhuavia huijareita. Kaikenlaisilla ammattialoilla. (Ja toki ammattityöttöminäkin...)

Myönnän toki, että eihän postimyynnistä hankituilla papereilla tohtorina ja maisterina esiintyvä kansalaisopiston rehtori (ja melkein kepun kansanedustajaehdokas) nyt kovin fataaleja vahinkoja pysty tekemään. Ja vielä vähemmän niitä sai aikaan vasemmistoliiton kansanedustajaehdokkaana touhunnut monialaosaaja-melkein tohtori. (Herran webbisivut ovat jostain syystä hävinneet ja niin nähtävästi herrakin. Mutta onneksi netti muistaa kaikenlaista) 

Mutta on aloja ja ammatteja, joissa on kirjaimellisesti kyse kanssaihmisten hengestä ja terveydestä. Ja silloin toki soisi, että valvovilla viranomaisilla olisi "jatkuvan epäilyksen" periaate käytössä. Mieleen muistuu esimerkiksi muutaman vuoden takainen Apu lehden "reporttaasi" ( jostain syystä Apu on poistanut kyseisen propaganda-pläjäyksen nettivivuiltaan)

"Myös Ibtisamin aviomiehellä on ikäviä kokemuksia. Aviomies on koulutettu Airbus-lentäjä, lennonohjaaja ja meteorologi, mutta hänelle ilmoitettiin suoraan, että taustansa vuoksi – koska hän on sudanilainen ja muslimi – hän ei pääse koskaan harjoittamaan Suomessa koulutustaan vastaavaa työtä."

Nähtävästi Ilmailuhallitus on umpirasistinen virasto, kun moinen kolmen tutkinnon ihmemies ei saa Suomesta "koulutustaan" vastaavaa työtä. Vaan joutuu elelemään ihan täystyöttömänä, sosiaalisten tulonsiirtojen varassa. ( Ihmeellistä toki on myös se, ettei noin paljon koulutukseensa aikaa ja energiaa panostanut, selvästikkin  hyvin kyvykäs tyyppi ole lähtenyt alan kansainvälisille työmarkkinoille. Joissa tälläkin hetkellä työskentelee myös satoja suomalaisia lentäjiä ja lennojohtajia. Mutta sellaisen ääneen ihmettely olisi tietenkin rasismia ) Eräs ratkaisu tälläisiin ongelmiin voisi toki olla, että myös maamme lentäjien ja lennonjohtajien pätevyyden valvonta siirrettäisiin Valviraan.

Ettei nyt menisi ihan moittimiseksi, niin Keskiäksyn on myönnettävä, ettei Valvirassa suinkaan ole laakereillaan levätty. Hirmuisesta resurssipulasta kärsivä virasto on vaan joutunut priorisoimaan asioita tärkeysjärjestykseen. Ja keksittymään kansalaisten terveyden ja turvallisuuden kannalta keskeisimpiin ja oleellimpiin asioihin. Tähän lopuun esittelenkin Valviran uupumattoman ponnistelun tuloksena saavutettuja loistavimpia riemuvoittoja kuluneelta vuodelta:

-Valvira on 2.9.2011 tekemällään päätöksellä kieltänyt Vino Vinces Oy:tä jatkamasta Duff-oluen luovuttamista Suomen markkinoille siten, että olutpakkauksen ulkoasussa käytetään Simpsonit-animaatiosarjan Duff-oluttölkissä esiintyvää tai tätä läheisesti muistuttavaa kirjoitusasua

-Valvira katsoo, että Olvi Siiderin mainokset, joissa esiintyy puhuva kettu, kohdistuvat alkoholilain vastaisesti alaikäisiin. Lisäksi Valvira katsoo, että mainoksissa luodaan alkoholilain vastaisesti mielikuva siitä, että alkoholin käyttö edistää seksuaalista menestystä. Olvi Siiderin televisiomainoksissa esiintyy tietokoneanimaationa toteutettu kettuhahmo, joka puhuttelee ihmisiä, katselee televisiota ja pitelee siideripulloa. Hahmo rinnastuu animaatioelokuvien puhuviin eläinhahmoihin ja vetoaa siten alaikäisiin. Lisäksi kettuhahmon katselemassa televisio-ohjelmassa kerrotaan, että kettu on moniavioinen ja että yhdellä uroksella voi olla useita naaraita. Tämä luo mielikuvan siitä, että Olvi Siideristä pitävä kettu on seksuaalisesti menestynyt ja että Olvi Siiderin käyttö edistää seksuaalista menestystä.

-Imperial Tobacco Finland Oy:n Smart-merkkisiin savukepakkauksiin oli esimerkiksi keväällä 2011 kiinnitetty lappuja, joissa kerrottiin, että pakkaukset tulisivat uudistumaan lähiaikoina. Valvira katsoo tupakkayhtiön pyrkineen vaikuttamaan siihen, että Smart-merkkisten tupakkatuotteiden käyttäjät tunnistaisivat kyseisen merkin tuotteet myös jatkossa ja että tuotteiden myynti ei laskisi pakkausuudistusten vuoksi.

-Valvira on 8.8.2011 tekemällään päätöksellä puuttunut väkevien alkoholijuomien mainontaan Mainostoimisto King Idea Oy:n internet-sivuilla. Sivuilla oli väkevän alkoholijuoman mainoskuva, mainonnallista tekstiä sekä linkki väkevän alkoholijuoman omille verkkosivuille. Saatuaan Valviran selvityspyynnön yhtiö poisti kyseisen väkevän alkoholijuoman mainoksen internet-sivuiltaan.Mainostoimisto katsoi Valviralle toimittamassaan vastineessa, että sillä on kuitenkin jatkossa oikeus käyttää myös väkeviin alkoholijuomiin liittyviä asiakkaille suunniteltuja mainoskampanjoita referensseinä internet-sivuillaan.

-1.1.2012 alkaen. Valvira on antanut tupakkatuotteiden vähittäismyyjille ohjeen esilläpitokiellosta ja myynnin järjestelyistä. Kaupassa, kioskilla tai ravintolassa asiakkaiden näkyvissä ei saa olla tupakka-askeja eikä tupakkatuotteiden kuvia tai nimiä. Ensi vuoden alusta tupakka-askeja ja muita tupakktuotteia ei vähittäismyynnissä saa olla asiakkaiden näkyvissä. Myöskään tuotemerkkejä, esimerkiksi kassan viereisissä  myyntilaitteissa nykyisin olevia tupakka-askin kuvia, ei saa käyttää. Tupakkatuotteiden nimet eivät saa myöskään olla näkyvillä.


Tällä hetkellä Valvirassa on työn alla mm hirmuinen rikos, jossa R-kioskin myyjä oli kertonut asiakkalle tupakkateollisuuden uutuustuotteista. Sekä toinen vieläkin vakavampi, jo pitkään jatkunut rötössarja, jossa kansalaisille myydään tupakkatuotemerkillä varustettuja sytyttimiä, eli ns coltti-sytkiä. Huh huh...


Mitenkä sitä nyt ehtisi hoitoalan henkilökunnan ammattipätevyyksiä tarkkailemaan, kun kansanterveyden ja kansalaisten turvallisuuden päänmenoksi kehitellään koko ajan ylläolevan kaltaisia, suorastaan hirmuisia rikollisjuonia?


PS. Jos joku onneton firma yrittäisi aloittaa ylläolevan olutmerkin maahantuonnin, mitähän Valvira tekisi?
Aiheuttaahan kyseinen tuotemerkki ainakin tälläisille Keskiäkäisille Miehille monenlaisia vahvoja mielleyhtymiä hyvin mukavasta asiasta ja olisi siten varmaankin alkoholilain vastaista...

5 kommenttia:

 1. Vaan hyvähän se on, että on prioriteetit kohdallaan. Tiedä, vaikka maailma pelastuisi. Mutta jos alapäämajavaa ja siihen liittyviä mielleyhtymiä aletaan virallisesti valvoa tahi määritellä, ei etäällä ole se päivä, kun ukko-pekat putsataan varastorasvasta.

  VastaaPoista
 2. Duff-olut valittiin Saksassa menestyksekkäimmäksi tuoteuutuudeksi vuonna 2010.

  Kovin vähän asiat ovat Suomessa muuttuneet sitten 1970-luvun. Lyhyen suojasään jälkeen viranomaisten holhous ja uustiukkapipoisuus vain pahenevat.

  VastaaPoista
 3. No, tuo Duff "olut" on niin keskinkertaista perushalpislageria että se pitäisi jo kulinaristisistä syistä kieltää.

  Tokihän tämä ei tainnut olla plokausen pointti, anteeksi.

  VastaaPoista
 4. Tervehdys Ykä. Taas jäänyt tämä vastaileminen roikkumaan.

  Maailman Pelastaminen on ykkösprioriteetti.

  Suomi aina etulinjassa. Vaikka tiedossa on että edelläkävijät maksavat aina laskut. Tavalla jos toisella. On sittten kyse sopimuksista rikkipäästöjen leikkaamiseksi tai hiilijalanjäljestä. Muistatko onko Suomea koskaan palkittu edelläkävelemisestä? En minäkään, päinvastoin. Edelläkävijälle on annettu isompi rasitus loppupeleissä.

  Pidä nyt kuitenkin ukko-pekka vielä siellä varastorasvassa. Majavat ei oo uhanalaisia.

  Keskiäksyllä ei muuten ole kuin nuoruudensynti, ykspiippuinen, mallia Baikal. Jonka nallipiikki on ruostunut jumiin jo 10 vuotta sitten sitten...

  VastaaPoista
 5. Isoleka ja Anon. Duff voi olla markkinapellejen mielestä myyvä brändi. Mutta Simpsonien perusteella kyseessä on juurikin ameriikkalainen tiskivesi-lager, joka ei sielua lämmitä. Tyyliin Miller tai Budweiser. Keskiäksy on pari kertaa suuressa lännessä kierrellyt, ja sikäläinen olutkulttuuri ei todellakaan suurta vaikutusta tehnyt.

  Mutta tästä nykyholhousmenttaliteetista olen kyllä samaa mieltä. Poliitikoillamme ja virkamiehillämme on suuri hätä. Kun oikea valta on kadonnut Brysselin kasvottomille byrokraateille, pitää omaa pätemistä ylläpitää lillukanvarsia ja välimerkkejä kuurnaamalla.

  VastaaPoista