Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

tiistai 29. huhtikuuta 2014

Isänmaan kutsuTänään Kansattoman Kokoomuksen kultapossupoika A.Stubb sitten julkisti julkisen salaisuuden eli ilmoittautui puolueensa puheenjohtajakisaan."Silloin kun isänmaa kutsuu, niin mennään" uhosi Santeri toimittajille. Kertomatta tosin jäi, minkä hän kokee isänmaakseen. Ehkäpä sen tulevan EU:n liittovaltion tai sitten Belgian. Nimittäin hänen tähänastisista puheistaan ja teoistaan voi hyvin vetää sen johtopäätöksen, ettei se hänen isänmaansa ainakaan itsenäinen Suomi ole.

Nyt ovat sitten puheenjohtajakisan pääkilpailijat selvillä. Tottakai mukaan lähtee ihan hygieenisyys-syistä myös joku naisehdokas, mutta Keskiäksyn vaisto sanoo nyt ei naiskandidaateilla ole jakoa. Sen verran huonoja kokemuksia on näistä naispuheenjohtajista viimeaikoina saatu muissa puolueissa, että tuskin Kokoomus itseään haarojenvälikysymyksiin hirttää.

Jos kyse olisi pelkästään tuon euro-renkipuolueen puheenjohtajuudesta Keskiäksy paskat nakkaisi koko sirkukselle. Mutta ikävä kyllä kesäkuun puoluekokouksessa nuo muutama sata kokoomusaktiivia valitsevat samalla "parhaiden" parlamenttaarisen demokratian periaatteiden mukaan myös maamme tulevan pääministerin.

Jos olisi ilkeä, sanoisin että VMP. Asiakirjaväärennöksellä poliittisen uransa aloittaneen kukkopojan seuraajaksi on siis vaihtoehtoina entinen koulukiusaaja ja entinen nuorisorikollinen. Puolueessa jota joskus jopa kutsuttiin kykypuolueeksi. Sinänsä vanhoja syntejä ei kannattaisi muistella ja niillä ei ole väliä, mutta valitettavasti herrojen luonteenpiirteet eivät ole noista ajoista täysin muuttuneet. Yhdellä valmius edistää omaa uraa "luovilla" ratkaisuilla muista välittämättä, toisella narssistinen ylimielisyys ja kolmannella katukoviksen röyhkeä omahyväisyys.

Mutta kettuilu menneestä sikseen. Mietitäänpä mitä on tarjolla. Median lellipentu Santeri, joka ei edes Kokoomuksen oman sisäpiirin mukaan osaa eikä ymmärrä kotimaan asioita yhtään mitään eivätkä ne häntä edes kiinnosta. Santeri  jonka käsitys pohjoismaisesta yhteistyöstä on "vittu mitä paskaa". Ja jonka ulkopoliittinen linja on, että tehdään mitä EU (eli lähinnä Saksa ja Ranska) määräävät. Plus että laitetaan NATO-rautaa itärajalle. Jos Stubb valitaan pääministeriksi niin Suomi on lopullisesti kaupan, jos se vaan edistää herran omaa uraa. Valitettavasti.

Entä sitten Vapaavuori. Miehen tähänastinen linja on ainakin ollut, että Suomi loppuu pääkaupunkiseudun rajoille. Joita voidaan toki tarvittaessa siirtää pala kerralla kauemmaksi. Vapaavuorelaisessa Suomessa ei syrjäseutuja tueta eikä köyhiä auteta. Vaan miehen nuoruuden näyttöjen mukaan vedetään heikompaa porukalla turpaan ja kun se sitten makaa maassa niin vielä lyödään ja potkitaan vähän lisää. Mutta toisaalta, Janin myötä saisimme ainakin takuuvarmasti sen Guggenheim museon. Oikein ristuksen suuren ja kalliin. Ja ruman. Veronmaksajien rahoilla rakennenttuna ja ylläpidettynä.

7 kommenttia:

 1. Eikös se Vapaavuori aikanaan mainostanut, että Itä-Pasila on ihmiselle hyvä paikka olla ja elää? Itsekin olen siellä joskus asunut, enkä ihan yhdy miehen lausuntoon enkä ole varma, että onko Vapaavuori siellä itse koskaan asunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki on niin suhteellista:

   Kyllä se Itä-Pasila 40-luvun alkupuolella puolalaisen Brzezinkan kylän alueelle pakkosiirretyn silmin näyttäisi jopa paratiisille.

   Joten kyllä se Kokoomuksen väkivaltasiiven mukaan on ihmiselle(kin) hyvä paikka olla ja elää.
   Kunhan ei kokoomuslaisen kohtaloksi osu. ;)

   http://hommaforum.org/index.php?topic=43715.0

   Poista
 2. Toivottavasti ylimielinen kokoomus jatkaa jatkaa kepun aloittamaan tyyliin ja valitsee keskeyttävän pääministerin loppupätkälle oikein surkean naispoliitikon eli nyt olisi Virkkusen vuoro. Koko kansan kannalta paras valinta olisi Risikko, mutta mitäpä siitä kansasta.
  Taitaa käydä niin, että kokoomuslaiset valitsevat miespiäministerin ja vaihtoehtoina ovat edes jonkinlainen arkijärki tai kiilusilmäinen kohellus. Siispä nyt tuntuu siltä, että seuraava pätkäpääministeri on Vapaavuori. Katsomossa tunnelma on kuitenkin epävarma, ratkaisu saattaa mennä maalikameraan.

  VastaaPoista
 3. Hyvin lohkaistu tuo Suomi myyntiin! Olen tismalleen samaa mieltä kummastakin herrasta. Mieluummin kuitenkin Vapaavuori, sillä Stubbin "Isänmaa kutsuu" on jo aika paksusti sanottu. "Oma ego kutsuu" olisi lähellä oikeaa sen EU:n ohella.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille kommentoijille ja hyvää vappua.

  -Ykä. Höpsis, Jan asuu Töölössä, mutta se on kerran elämässään KÄYNYT Itä-Pasilassa. Kun Hesarin toimittaja vei sen sinne: http://www.hs.fi/verkkolehti/kaupunki/artikkeli/It%C3%A4-Pasila+on+aivan+ylivertainen+paikka/1135264040513

  -Juonittelija: Virkkunen on nyt kolmesti kieltänyt. Risikko vielä kursailee mutta todennäköisesti lähtee kisaan. Vapaavuori on toistaiseksi vahvoilla saa sitten nähdä. BTW kun suvaitsevaisto ja räyhä vasemmisto on viime vuosina pää punaisena huutanut äärioikeiston nousua ja uhkaa niin Vapaavuoren myötäkö se realisoituu? Ihan tutkimuksen mukaanhan Jan Vapaavuori on Suomen eduskunnan oikeistolaisin poliitikko:

  http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/48557-tutkimus-paljastaa-han-on-eduskunnan-oikeistolaisin

  -Becker. Stubbihan jätti ihan tarkoituksella sanomatta minne mennään ja mikä on se isänmaa joka kutsuu. Aika paksua saissea Stubb muutenkin päästeli suustan. Kokomuksessa kuulemma ei ole linjoja eikä erimielisyyksiä vaan kaikki ovat yhtä suurta Kokoomuslaista perhettä. Hmm - kun katsoo vaikka eurovaaliehdokkaita niin Stubb ja Pöntinen ovat kyllä kuin eri planeetalta. Eniten mua kuitenkin huvitti tuo hänen "kamppanjapäällikökseen" ryhtyneen Outi Mäkelän kommentti jossa hän luonnehti Stubidoa "moniosaajaksi". Tuo termihän on suomen kielessä vakiintunut tarkoittamaan lähinnä niitä Somalialaisia työvoimapulan poistajia :-D


  VastaaPoista
 5. Stubb on hyvä seurustelu-upseeri, mutta siihen se taitaa sitten jäädäkin. Näyttöjä vaativiin asioihin paneutumisesta ei ole, tylsäksi koettujen asioiden vieroksumisesta kyllä sitäkin selvemmin. Pääministeriltä odotetaan mielenkiintoa ja paneutumista Suomen asioihin. Stubbia kiinnostavat Stubbin asiat ja Euroopan asiat, mutta siihen väliin jää Suomen kokoinen aukko. Nykyisellään hän yrittää istua kaikille mahdollisille tuoleille. Niiden väliin putoaminen voisi olla meidän kannaltamme hyvinkin toivottava asia.
  Onhan se Vapaavuori melkoinen jössikkä, mutta paneutuu sentään oikeasti oikeisiin asioihin ja on siksi monin verroin parempi ehdokas kuin mielikuvapoliitikko Stubb, joka kunnostautuu lähinnä sisällyksettömän konsulttiliturgian suoltajana.

  VastaaPoista
 6. P.E. Svinhufvudin ja J.K. Paasikiven ajan Kokoomus oli vielä Kokoomus, jota saattoi pitää konservatiivis-porvarillisena ja joka kannatti talousrealismia ja perinteisiä arvoja.

  Siitä tuli Sekoomus 1970-luvulla kaikenlaisten ilkkakanervien myötä ja aloitti kehityskulun jonka näemme nyt. Ylikansallinen sosialistinen vihreä mokuumuspuolue, jolle kaikella on hinta mutta millekään ei ole arvoa. Siksi sen sisälle mahtuu kaikkea Eero Lehdestä aina Sirpa Pietikäiseen asti. Se on osannut pelata medialla ja mielikuvilla ja siksi on osannut ajaa kaksilla ja kolmilla raiteilla samaan aikaan.

  Suomi myyntiin-juliste kertoo siitä että isänmaa myydään vähiten tarjoavalle joten sillä ei ole edes bisnestaitoja. Sisilialaisella mafiapomolla on sentään bisnestaidot, vaikkei hän olisi isänmaallinen tai regionalisti.

  Aikamoinen kommarikerho tuo Eduskunta on jos Vapaavuori on oikeistolaisin joka sieltä löytyy. Mielestäni Eduskunnan oikestolaisin on pikemminkin Eero Lehti, joka on bisnesoikeistolainen kun on pyörittänyt yrityksiä. Jonkin selvityksen mukaan kokoomuslaiset samaistuvat enemmän USA:n demokraattipuolueeseen kuin republikaanipuolueeseen, poikkeuksena joku Eero Lehti. "Normaali" oikeistopuolue jakautuisi suunnilleen 50-50 "demokraatteihin" ja "republikaaneihin".

  Jos jostain haluaisi oikeistopuolueen niin Virossa on kaksi sellaista parlamenttipuoluetta, oikeistoliberaalinen Reformipuolue ja oikeistokonservatiivinen Isänmaan ja Res Publican liitto. Suurin osa kokoomuslaisista ei kelpaisi kumpaankaan, jotkut kelpaisivat Viron keskustapuolueeseen ja suurin osa Viron demareihin.

  VastaaPoista