Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

perjantai 9. toukokuuta 2014

Vanha konsti on parempi kuin pussillinen uusia


PS. No eipä sitten ketkut konstitkaan auttaneet. "Tuksu" hävisi Rinteelle rinnanmitalla. Eipä tuossa mitään,  ei tule Keskiäksyllä Juttaa ikävä. Rinteen johdolla SDP yrittänee paluuta työväenpuolueeksi. Mutta ei se auta, jos maasta häipyvät tällä vauhdilla työpaikat. Keskiäksyn neuvo Rinteelle onkin,  että pelkkä retoriikka ei nyt hyödytä, vaan muutamiin tabuihin ja muihin pyhiin lehmiin on ennemmin tai myöhemmin tartuttava. Keskiäksy voi auttaa ja listata muutaman asiakohdan ihan vapaasti käytettäväksi:

-kahdeksankymmentä luvun lopusta asti huudetusta työvoimapulasta ei kannata toistaiseksi hiiskua enää sanaakaan. Ja kannattaa muistaa että ei edes ole valtion tehtävä haalia maahan niitä muka työvoimapulan poistajia. Humanitaarinen maahanmuutto tuo tänne vain raaka-ainetta ja rahantekovälineitä maahanmuuttoteolliselle kompleksille. Niillä huoltosuhde vain heikkenee.  Työvoima sensijaan rekrytoidaan sellaisten toimesta joilla on työtä tarjolla, tässä ja nyt.

-Suomi ei voi olla maailman sosiaalitoimisto. Me emme kaikesta uhosta huolimatta ole rikas maa. Verotuksemme ja julkinen sektorimme ovat toki maanosamme suurimpia, mutta ostovoimassa ja elintasossa maamme kansalaiset ovat Euroopan rupusakkia. Ja viimeisen vuosikymmenen olemme eläneet kiihtyvällä vauhdilla velaksi vaikka valtion omaisuutta ja varallisuutta on samalla surutta myyty pilkkahintaan pois.

-Suomen ei tarvitse missään kansainvälisessä kysymyksessä olla edelläkävijä eikä esikuva. Sillä Suomen antama esimerkki ei ole koskaan todistettavasti saanut yhtään maailman maata muuttamaan tapojaan ja Suomen edelläkäymistä ei ole koskaan palkittu, vaan siitä on aina maksettu viimeisen päälle ylimääräistä.

-Suomen ei tarvitse olla mukana tai läsnä missään ytimissä muka päättämässä. Täällä on nimittäin pahasti sekoitettu mikä on päättäjän ja kuunteluoppilaan välinen ero.

Kunhan Rinne alkajaisiksi sisäistää ylläolevat faktat, silloin niin SDP:llä kuin Suomen kansallakin on edes jonkinlaista toivoa.


4 kommenttia:

 1. Täytyy todeta, että Keskiäksyn teesit sattuvat kohdalleen. Rinteen suunnasta tosin tuskin mitään uutta on luvassa, sillä eihän siitä pitkäkään aika ole, kun heppu totesi persuista että ne ovat rasistisia ja fasistisia. Joka tapauksessa demareitten kannatus saattaa ottaa nyt jonkunlaista boostia, vähän tyyliin kepun kannatus puoluejohtajan vaihdon jälkeen. Kun on kumminkin paljon ihmisiä, jotka saavat mielikuvan toiminnan muutoksesta jollain ihmeen tavalla parempaan suuntaan, vaikka puolueessa ei ole vaihdettu muuta kuin se näkyvin kärsä. Ja tuo Rinne tuskin mitään julkisen sektorin hallintohimmeliä alkaa purkamaan. Johon himmeliin kuuluu myös se maahanmuuttoteollinen kompleksi.

  VastaaPoista
 2. Voikohan hallitus olla enää enempää hajallaan ja leviämässä? Vihreät ja rkp kyllä istuvat postinsa loppuun asti, ettei vain Suomi pääsisi salaa kömpimään jaloilleen. Demareilla on nyt lähellä tyly putoaminen pienpuolueiden sarjaan, Rinne ei vetoa uusiin äänestäjiin sitäkään vertaa kuin Urpilainen. Suomeen jää vain kolme suurempaa puoluetta ja rypäle apupuoleita tuleviin hallituksiin, kuten ennenkin. Persuista tulee oikeasti nykyaikainen työväenpuolue, toivottavasti.

  VastaaPoista
 3. Olen kanssa samaa mieltä ettei Rinne Demareita pelasta. Rinne on kokematon ja kuvittelee ilmeisesti että tyyli alá Putin puree. Demarit ovat aika hajaannuksessa näitten vaalien jälkeen. Toivottavasti tosiaan kutistuvat entisestään. Urpilaista ei todellakaan tule ikävä.
  Siinä oli hyvin poliittisen paskanjauhamisen osaava poliitikko, eikä juuri mitään muuta.
  Toivottavasti nyt pelataan Persujen laariin.

  VastaaPoista
 4. Erinomainen on kiittävä arvosana ja sitä tämä yhteenveto/analyysi oli.

  Hetken mutta vain hetken on demareilla todellisen muutoksen mahdollisuusikkuna avoimena. Epäilen kuitenkin suuresti, että sen paremmin Rinteestä kuin hänen päämiehistään olisi sitä hyödyntämään. Vanhan maailman resepteillä menee vähintäänkin liian kauan pitämään vaeltavat äänestäjät innostuneina enkä oikein usko, että Rinteestä kunnon demagogia ihan hetkessä on leivottavissa.

  Sipilään rinnastaminen ei oikein istu, Rinne edustaa establishmenttiä ja ilmeisesti vielä sellaiselta osin, joka ei puhuttele nykyäänestäjiä ollenkaan. Vain nopea, agressiivinen ja näyttävä toiminta voi nyt tuoda tulosta, eikä taida lakkokenraali-nallekarhusta oikein siihen olla?

  VastaaPoista