Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

maanantai 14. huhtikuuta 2014

Perseilyä?


Tom of Finlandin kunniaksi julkaistava postimerkkiarkki on aiheuttanut pientä polemiikkia niin netissä kuin
sosiaalisessakin mediassa. Sinänsä aivan suotta. Keskiäksyn mielestä Touko Laaksonen on niin elämäntyönsä kuin elämänkaarensakin perusteella postimerkkinsä ansainnut. On niitä paljon vähäisemmilläkin meriiteillä tässä maassa julkaistu. Tietysti aina voi nipottaa että pitikö hänen laajasta tuotannostaan zoomata keskiöön juuri tuo paljas perse. Mutta toisaalta siinäpä kiteytyy mukavasti Toukon keskeinen inspiraation lähde. Tälläisenä ummehtuneena Impivaaralaisena olisin toki mieluusti nähnyt kyseisissä postimerkeissä myös jotain Tom of Finlandin kansallisromanttista aineistoa.Vaikkapa tähän tyyliin:


Hiukan Keskiäksyä huvittaa asiassa se, että tähän asti Itella on ollut ainakin tuolla omapostimerkki palvelussaan kovinkin tarkka siitä, että esim. alastomuutta ei niissä ole saanut esiintyä. Takavuosina Kari Rydman jopa kertoi blogissaan että hänen isoisästään tilaamansa vanhasta valokuvasta tehty omamerkki kieltäydyttiin toimittamasta, koska tämä poltti siinä piippua ja tämän katsottiin rikkovan sääntöä postimerkin arvolle sopimattomasta toiminnasta.

Mutta hienoa että Itella on tässä asiassa liberalisoimassa linjaansa. Ainakin perseet siis sopivat jatkossa postimerkkeihin kuin nenä päähän. (piipunpolttajista en menisi vannomaan, ainakin jos pesässä on pelkkää tupakkaa) Toivottavasti myös meitä heteromelankolisia keskiäkäisiä miehiäkin ilahdutetaan jatkossa omilla peppumerkeillä. Ensimmäiseksi aiheeksi sopisi vaikkapa viime päivinä lehdistössä laajasti esillä ollut Kim Kardashianin pylly. Ja kaino toive tietysti on että se merkki voisi sitten olla mieluusti sitä perinteistä, itse nuoltavalla liimapinnalla olevaa mallia...Jatkossa Itella voisi laajentaa teemaa myös toisaalle. Ja julkaista kunnianosoituksensa myös monille muille kiistanalaisiksi koetuille kuvataiteilijoille. Vaikkapa yhteispohjoismaisessa hengessä. Esimerkiksi sanan- ja ilmaisunvapauskysymyksissä laajasti esillä olleet ruotsalainen Lars Vilks ja tanskalainen Kurt Westergaard sopisivat tämän merkkisarjan seuraaviksi aiheiksi:

PS. En sitten malttanut pysähtyä tähän, vaan pitihän minun laatia myös valtakuntamme rammalle ankalle eli väistyvälle pääministerillemme oma, päivän teemaan istuva muistopostimerkki:


9 kommenttia:

 1. Loistavaa että Keskiäksy on palannut kesälaitumilta takaisin blogistaniin.

  VastaaPoista
 2. Hienoa. Taidetta kaikkiin makuihin.

  VastaaPoista
 3. Käy se noinkin

  nyt on ilo lähetellä postia Saudi-Arabiaan ja Afrikkaan !

  Onko lisäksi pakollista käyttää noita merkkejä?

  VastaaPoista
 4. nii ja Venäjälle !

  VastaaPoista
 5. Monikulttuuria, mutta missä kaikki aasialaiset junakuvasta??

  VastaaPoista
 6. Kiitos vaan kaikille kommentoijille. Noita Tom of Finland merkkejähän on syytä hamstrata heti kun ne tulevat myyntiin. Me maamme suvaitsevaiset piirit voimme sitten loppuvuodesta lähettää niiden avulla joulutervehdykset mm. Saudi-Arabian johtaville imaameille sekä muillekkin homofoobikoille. Tekstillä "Happy ecumenic and multicultural greetings from Finland. Merry Christmas and more tolerant new year! "

  VastaaPoista
 7. Jotenkin vaan luulen, että jos tuon tyyppinen persepostimerkki oltaisiin tehty sellaisena, että siinä olisi miehen pärstän tilalla naisen naama, niin siitä olisi noussut taivaankorkee älämölö aiheesta "jälleen kerran nainen nähdään vain miehen seksuaalisten halujen tyydyttäjänä".

  VastaaPoista
 8. Tuohon Muhis-postimerkkiin olisi sopinut teksti: "Suomalainen sananvapaus 1991-2006"


  VastaaPoista
 9. Hyvä veto keskiäkäiseltä. Ruotsissa varmaan puristellaan munia pelkästä turhautuneisuudesta, että kuinka taas suomalaiset kerkesivät ensin, vaikka
  maailman homostelun ykkösmaa on Sverige.
  Tuota ahterimerkkiä kannatta varmaan hamstrata, sillä sitä varmaan myytäisiin naapurimaassa tuoreeltaan noin 1 milj. kappaletta.

  VastaaPoista