Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

tiistai 20. maaliskuuta 2012

Varteenotettava vaihtoehto Dragsvikille

Wallinia liemessä  -  viidakon vanhan reseptin mukaisesti valmistettuna

Stefan Wallinin piina jatkuu.  Nähtävästi ensimmäisen kerran tämän hallituskauden aikana oppositiopuolueet Kepu ja Persut puhaltavat yhteen hiileen ja grillaavat yksissätuumin puolustusministeriä. Myös hallituspuolue SDP:n piiristä on kuultu varsin kylmäkiskoisia puheenvuoroja ja jopa muutama kokoomuslainen poliitikko on lähtenyt kriitikoiden kelkkaan. Wallin on itse ilmoittanut että hän ei eroa niinakaun kun hänellä on pääministeri Kataisen tuki.

Keskiäksy ei vielä(kään) usko että Wallinille koittaisi loitsu ja lähtö ministerinpaikalta. Demarit vain hakevat hiilostuksellaan hyviä peliasetelmia hallituksen tuleviin kehysneuvotteluihin. Ja RKP jää Kokoomukselle isosti velkaa Kataisen lojaalista tuesta puheenjohtajalleen. Tämän kohun jälkeen RKP tekee pitkän aikaa kiltisti juuri niinkuin Kokoomus tahtoo.

--------------------------------------------

Dragsvikin kohtaloon jouduttaneen vielä palaamaan. Sillä tuoreen uutisen mukaan siellä on havaittu useassa kasarmissa kosteusvaurioita ja niistä johtuvia homeongelmia. Todennäköinen miljoonaremontti on siis tarpeen. Päätellen tästä uutisesta: "Puolustusvoimat otti viime kesänä Dragsvikissä vastaan yhden peruskorjatun kasarmirakennuksen. Uudenmaan prikaatin komentajan Juha Vauhkosen mukaan vanhasta rakennuksesta säilytettiin lähinnä ulkoseinät. Hän kertoo että saneeraus paransi huomattavasti mm. sisäilman laatua"   Mutta ehkä meille jatkossa kerrotaankin, että Dragsvikin remonttitarpeet olivat kyllä tiedossa ja sisältyivät niihin salaisiin säästölaskelmiin ja suunnitelmiin.

Keskiäkäinen Mies tahtoo nyt antaa puolustusvoimille ja poliitikoille oman ehdotuksensa. Ensinnäkään kielilaki ei vaadi että maassa pitäsi olla yksi ruotsinkielinen varuskunta vaan siellä puhutaan ruotsinkielisestä joukko-osastosta. Yhdessä varuskunnassa voi aivan hyvin toimia (ja itseasiassa monessa varuskunnassa on nykyäänkin) useampi joukko-osasto. Toiseksi Uudenmaan Prikaatin siirto Upinniemeen ei kuulemma onnistu koska siellä ei ole riittävästi tilaa.

Keskiäksyn kompromissi ehdotus on seuraavanlainen. Laitetaan se vanha, homeinen ja pieni Dragsvik kiinni. Siirretään Uudenmaan prikaati Upinniemeen, mutta supistetaan sen kokoa sellaiseksi, että se Upinniemeen  sujuvasti ja ilman lisäinvestointeja mahtuu.  Ja perustetaan maahamme toinenkin ruotsinkielinen joukko-osasto, jonka sijoituspaiksi tulee Kauhavan lentosotakoulu. Onko se tukikohta-, esikunta- huolta tms. komppania, sen saa puolustuvoimat tarpeidensa mukaan päättää.

Kauhava on ainoana länsi-Suomessa sijaitsevana varuskuntana sijainniltaan tähän tarkoitukseen oikein sopiva. Alkaahan kieliraja heti nykyisen suur-Kauhavan rajojen takaa. Ruotsinkielisten asema suorastaan paranisi tässä ratkaisussa. Pohjanmaan ranta-ruotsalaiset pääsisivät suorittamaan asevelvollisuutta likietuisesti Kauhavalle ja etelän ankkalammenpojat Upinniemeen.

--------------------------------------------

Ehdotukseni ei ole lainkaan niin hihasta vedetty, kuin ehkä kuvittelette. Kuten on tullut joskus ennenkin mainittua, Keskiäksy on pohjalaisjuurinen. Ja suoritti osan asevelvollisuudestaan Kauhavalla, silloisen Ilmasotakoulun esikuntakomppaniassa. Toki joskus vuonna miekka ja kirves.

Muista että silloin pelkästään omassa saapumiserässäni oli kolme "ranta-ruottalaista" nuorta miestä. (siihen aikaan saapumiseriä oli kolme vuodessa) Jotka olivat sen Dragsvikin sijasta anomalla anoneet pääsyä Kauhavalle. Siis luopuneet vapaaehtoisesti "perusoikeuksistaan". Ja ihan vain sen takia, että Dragsvik oli kaukana ja Kauhava lähellä. Joten matka kotilomille oli lyhyt ja nopea. 

Pojat olivat ihan tavallisia ja ihan mukavia jullikoita, jotka sopeutuivat suomenkieliseen porukkaan oikein hyvin. Heidän puheessaan oli toki vahvaa korostusta, mutta en muista että heitä olisi siitä kertaakaan mitenkään härnätty tai muuten sorsittu. Me muut tiesimme, että he jokatapauksessa puhuivat paljon parempaa suomea kuin yksikään meistä ruotsia.

Ja RKP:n suomi-saastutus teoriakaan ei näköjään toiminut. Olen nimittäin yhteen heistä, tupakaverinani olleeseen tyyppiin, törmännyt silloin tällöin vuosien varrella. Ja kyllä hän on edelleen ihan sama perus-suomenruotsalainen, joka puhuu kotikielenään ruotsia. Huolimatta siitä herkässä iässä tapahtuneesta 8:n kuukauden suomenkieli-altistuksesta.

kuva MTV3

6 kommenttia:

 1. Itse asiassa se Tammisaaren varuskunta on Dragsvik, ei Draksvik.

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia Matruuna. Tämmöisiä ajatuskatkoja sattuu kun kielipuoli kirjoittelee. Korjasin tuon nolon mokan.

  VastaaPoista
 3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietityttää vain, että onko mieltä pitää kahta isoa varuskuntaa - Helsingin Santahaminaa ja Tammisaaren Dragsvikia - näin lähekkäin.

   Eikö olisi mielekkäämpää konsolidoida Dragsvikin osastot Kaartin jääkärirykmentin yhteyteen...?

   Poista
  2. Kaartin jääkärirykmentillä taitavat koulutustehtävät ja resurssit olla tasapainossa. Kun Santahaminassa on myös aika paljon resursseja vievä Maanpuolustuskorkeakoulu ja lisäksi muutama myy pienempi yksikkö, on saari täydessä käytössä. Lisäksi läheisessä Laajasalossa on kasvavaa vastustusta naapurissa olevaa varuskunta-aluetta kohtaan.

   Mutta Upinniemeen mahtuisi hyvin: http://patriootti.blogspot.com/2012/03/mitka-perusteet-maarittavat-dragsvikin.html. Sen harjoitusalueetkin niemen molemmin puolin ovat selvästi paremmat verrattuna Raaseporiin.

   Poista
 4. Dragsvk on nyt vaan joku kultainen vasikka tai sellanen symbooli RKP:lle

  VastaaPoista