Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

tiistai 27. maaliskuuta 2012

Mitä me ajattelemme Uudesta Seelannista?


Uuden Seelannin liikenneministeri on kuulemma hieman dissannut maatamme ja kansaamme. Ministeri Gerry Brownleen mukaan Suomella on "pahempi työttömyys kuin meillä, pienempi talouskasvu kuin meillä, se pystyy vaivoin ruokkimaan siellä asuvat ihmiset, siellä on hirveät murhaluvut, kansaa ei juuri kouluteta ja naisia ei kunnioiteta". Ja koska Suomessa keskeisin kansallinen kysymys on aina ollut se, mitä ne muut meistä ajattelevat, kommentista on tietenkin noussut maassamme melkoinen haloo.

Yrjöperskeleen blogin kommenttiosastolta huomasin päteväntuntuisen selityksen tuolle Brownleen puuskahdukselle. Herra on aivan selvästi imenyt Suomi-tietoisuutensa Sofi Oksaselta. Ehkä myös Jan Sunberberg ja muutama muu ns. älymystön edustaja on ollut apuna tiedottamisessa. Onhan ns. sivistyneisömme jo pitkään todistanut väkevästi ja suureen ääneen juurikin samansuuntaisesti. Että Suomi on paska maa ja pääosa suomalaista on juoppoja ja väkivaltaisia vaimonhakkaajia. (Tietysti poislukien he itse  ja heidän aatetoverinsa)


Ulkopoliittisen Instituutin johtaja Teija Tiilikainen ehti jo vaatia nootin lähettämistä Uudelle Seelannille, mutta onneksi ulkoministeri Tuomiojalla oli edes tämänkerran vähän järkeä päässä. Jonkin Uuden Seelannin kaltaisen kaukana jumalan selän takana sijaitsevan lammasfarmin hallituksen kakkosketjun ministerin paskapuheita ei sivistyneessä maailmassa noteeraa kukaan muu kuin herkkähipiäinen suomalaismedia. Mutta jos niiden takia alettaisiin diplomaattisiin julmisteluihin, niin meidän valtiollisella tosikkomaisuudellamme ja tekopyhyydellämme nauraisi koko maailma. (Varsinkin kun sellaista naureskelua harrastetaan laajalti jo nykyäänkin)

----------------------------------------------

Kannattaa lisäksi muistaa että liikenneministereiksi ei todellakaan yleensä valita niitä politiikan kirkkaimpia kynttilöitä, vaan kyseessä on hallitusneuvottelujen jakojäännös. Niin myös meillä Suomessa. Voisimme aivan hyvin ehdottaa Uudelle Seelannille vaihtokauppaa. Lähetetään Merja "mutta kun minä haluan GPS-kyyläyksen ja alkolukot kaikkiin autoihin sekä kilometrikorvaukset pois duunareilta" Kyllönen vaikkapa pariksi-kolmeksi vuodeksi "vaihtoministeriksi" Wellingtoniin ja otetaan tuo Brownlee tilalle.Kuulostaahan tuo toki hieman julmalta, mutta minusta se olisi Uusi Seelantilaisille nykytilanteessa aivan oikea "rangaistus".

Tuota enempää ei ole syytä tehdä valtiollisella tasolla. Mutta toki meidän sosiaalisten medioiden aktivistien on syytä kantaa oman kortemme kekoon ja harrastaa hieman vastakettuilua


Ihan alkajaisiksi voidaan kysyä, että millainen maa ja millainen kansa yleensä valitsee ministerikseen tyypin jonka nimi on GERRY BROWNLEE?  Kannattanee hieman konsultoida Urban Dictionarya aiheesta:

Brownlee:
-when someone kisses ass so hard letting their nose get smeared with human shit. named after infamous politicians of Kansas
"It took a brownlee for him to get the promotion"
-A male trick who likes to whore himself out to other men
 "Man that guy is a flat out brownlee"
Gerry:
-To mess something up, or fuck somebody over.
"Jack really gerried up that English exam"
-germans and nazi's etc.
"Lets go shoot some Gerry's."

Mitäpä tuohon enää pystyy lisäämään. Paitsi sen, että näköjään Nomen est omen!


-----------------------------------------------

Entä sitten maa ja sen kansa? Mistä uusiseelantilaiset eli tuttavallisemmin "kiwit" ovat tunnettuja? Niinpä - en minä ainakaan tiedä. Toki siellä eli joskus joku Hillary, jonka sherpa Tenzing Norgay talutti ja työnsi Mount Everestin huipulle ja kantoi siinä samalla sir Edwardin kamatkin. Siihen ne heidän suurmiehensä sitten jäävätkin. 

Nettiä tutkimalla sentään selviää, että nykyään Uuden Seelannin suurin ylpeydenaihe on se, että heidän maastaan löytyy maailman pisin paikannimi. No pääseehän sillä ihan kirjaimellisesti pitkälle.


Loppujenlopuksi minun ei auttanut muuta kuin tehdä nettihakuja siitä, mitä muut maailman kansat Uudesta Seelannista tietävät ja ajattelevat. Ja netissä vallitsi asiasta suorastaan liikuttava yksituumaisuus. Kaikkialla Uudesta Seelannista tulevat mieleen LAMPAAT:


Maassa on kuulemma yli kolmekymmentä miljoonaa lammasta ja nähtävästi myös huutava pula naisista


Vaikka kuinka tein uusia hakuja, sama teema toistui yhä uudelleen


Uusiseelantilaisten ei näköjään enää tarvitse miettiä, että mitähän ne muut heistä ajattelevat. Kansainvälinen konsensus aiheesta on saavutettu.


Toki netistä selvisi pari muutakin asiaa. Ensinnäkin maan tärkeimmän elintarvikkeen, kiwin, alkuperä: 

Ja toiseksi, Uusiseelantilaiset miehet ovat syystäkin hyvin ylpeitä seksikkäästä olemuksestaan ja loistavasta tanssitaidostaan:


PS Päivitys. Tuomas Enbusken TV-terveiset Uuteen Seelantiin on näköjään pantu esille tuubiin ja saaneet jo kosolti katsojia. Vaikka tuo rykäys ei nyt niin kovin hauska olekkaan, niin linkataan se nyt tähän lukijoiden nähtäville. Jos hyviä huumorivastineita Gerry Ruskeakieliselle tulee netissä vastaan, niin niistä saa kernaasti vinkata tuolla kommenttiosastolla.

2 kommenttia:

 1. Tuomas Enbusken tilitys on aika nolo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Sitä vaivaa tosikkomaisuus, liika paatos ja pönöttävä esitystyyli. Parempia yrityksiä odotellessa.

   Niitä Uusi Seelantilaisia stereotypioita ei oikein tuntunut löytyvän. Noiden lampaiden lisäksi. Youtuupista kun hakee, niin näyttää että anglosaksien tapaan heitä itseään naurattaa lähinnä kännissä öliseminen ja törttöileminen...

   Poista