Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

perjantai 16. maaliskuuta 2012

Olli Rehn - EU Komission Muhammad Sa’id al-Sahhaf ?

"EU-alueen pankit ovat vakavaraisia, eivätkä suinkaan pääomiensa vahvistamisen tarpeessa."

Tuoreessa muistissamme on vielä Bobrikov-kausti. Jossa Olli Rehn veti (tai ainakin oli vetävinään) herneen nenäänsä Timo Soinin kutsuttua häntä Brysselin Bobrikoviksi. Monet kotimaiset poliitikot ja kommentoijat olivat hengessä mukana ja olivat myötäloukkaantuvinaan Rehnin puolesta. Näin varsinkin Kepun joukoissa. Toiminta oli sinänsä aivan ymmärrettävää puoluepoliittista taktikointia. Maassammehan on hyvin erikoinen tilanne, jossa ainoat oppositiossa olevat puolueet eivät näköjään lainkaan yritä horjuttaa hallitusta ja sen harjoittamaa politiikkaa, vaan keskittyvät lähinnä kaatamaan toisiaan.


Silmiini sattui eilen Ville Kauppisen blogaus "Jos ei veikkaa, ei voi voittaa" Jossa hän oli listannut ja linkittänyt  Olli Rehnin julistuksia tiedotusvälineille versus Euroopan taloudessa toteutuneet tapahtumat. Ja niiden perusteella totean että näköjään Olli Rehniin voi todellakin jollain kierolla tapaa luottaa. Nimittäin käänteisesti. Kun talouskomissaari Rehn näyttävästi jotain julistaa, niin muutaman viikon tai viimeistään puolen vuoden kuluttua se asia menee juuri päin vastoin.

Sillä perusteella olisikin valmis toistaiseksi unohtamaan tuo "Brysselin Bobrikov"-tittelin. Sillä Olli Rehnhän on kuin ilmetty Euroopan  Komission Muhammad Sa’id al-Sahhaf. Muistattehan tämän Comical Aliksikin kutsutun Saddan Husseinin tiedotusministerin Persianlahden sodan ajoilta. Joka naama pokerina uhosi esim näin:  “I can say, and I am responsible for what I am saying, that they have started to commit suicide under the walls of Baghdad. We will encourage them to commit more suicides quickly.” Ja tuonkaltainen Alin uho "Bagdadissa ei ole amerikkalaisia, eikä koskaan tule olemaankaan" jatkui vielä silloinkin, kun US Armyn kolmannen divisioonan kärkiosastojen tankit jyristelivät jo kaupungin  katuja, ihan kyseistä tiedotustilaisuutta kuvaavien kameraryhmien näköpiirissä.

Comical Alistahan tuli aikoinaan iso internet-meemi. Hänen parhaita kommenttejaan voi yhä käydä lukemassa vaikkapa täältä. Fanisivustojakin löytyy esim We love Iraqi Information minister.com. Ja autenttisia tiedotuspätkiä löytyy tietysti Tuubista:Jos minulla olisi aikaa ja viitseliäisyyttä, niin huvittaisi suuresti tehdä johonkin noista Comical Ali-koosteista Hitler-leffa tyylinen uustekstitys. Lainaten siihen Olli Rehnin "parhaita" talousennusteita ja EU liturgioita. Idea on muuten ihan vapaasti käytettävissä...

1 kommentti:

  1. Kepustahan haistaa kilometrin päähän kaipuuta vanhaan aikaan, jolloin ei varsinaisesti edes ollut oppositiota, vaan yhden valtaliittoutuman kaksi osaryhmittymää oli hallituksessa ja yksi lepovuorossa ja seuraavissa vaaleissa sitten osia pikkusen vaihdettiin. Sitä konsensusta.

    VastaaPoista