Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

perjantai 25. helmikuuta 2011

Lisää estrogeeniä pörssiin ja heti!Kaikkihan tietävät että tämänhetken suurin ongelma Suomalaisessa taloudessa on naisten puute pörssiyhtiöiden hallituksissa. STT:n tuoreen selvityksen mukaan naisten määrä ei tämän kevään yhtiökokousvalinnoissa tule kasvamaan, vaan pysynee nykyisessä 25%:ssa. Pääministeri Kiviniemihän avautui samasta aiheesta alkukuussa. Hänen mukaansa pörssiyhtiöiden pitäisi valita naisia hallituksiin vähintään 40%, tai asiaan tullaan puuttumaan lain voimalla.

Keskiäkäistä miestä huvittaa tämä pääministerin suuri halu ja kyky puuttua asiaan, joka nykylakien mukaan kuuluu yksinomaan pörssiyhtiöiden omistajille. (Jotka yhtiökokousten kautta valtaansa käyttävät) Ovathan johtavat poliitikot viimevuosina aivan mantran tavoin hokeneet aivan päinvastaista. Jos kyse on ollut vaikkapa kannattavien tehtaiden lopettamisesta (ja pikaisesta romuttamisesta tyyliin Kemijärvi), johdon kaikki härskeyden rajatkin ylittävästä palkkiorahastuksesta (tyyliin Fortum), tai tietoliikennekaapeleiden keriminen  pois ja asiakkaiden pakottaminen huonosti toimivien langattomien yhteyksien varaan (tyyliin TeliaSonera) niin johtavien poliitikkojemme yksimielinen kanta on ollut: VALTIO EI VOI PUUTTUA PÖRSSIYHTIÖIDEN PÄÄTÖKSENTEKOON. Ei sitten mitenkään, vaikka valtio olisi merkittävä tai jopa enemmistöomistaja.

No, voidaan tietysti todeta, että työpaikat, verotulot, alueellinen tasa-arvo tai kohtuullinen taloudellinen oikeudenmukaisuus ovat ovatkin aika turhanpäiväisiä pikkujuttuja keskeisten arvojen, kuten sukupuolten tasa-arvon rinnalla. Poliitikkojen on kyettävä priorisoimaan tärkeimmät asiat etusijalle. Siitä kuinka poliitikot oman tonttinsa hoitavat ja tasa-arvon tulkitsevat, esimerkkinä vaikkapa Sosiaali-ja terveyministeriön tasa-arvoyksikön henkilöstö:Mikäpä siinä, sama kaava pörsiyhtiöiden hallintoon ja heti, niin maailma on taas muuttunut hieman paremmaksi paikaksi elää.

Keskiäkäinen Mies on omin silmin havainnut monia muitakin polttavia epäkohtia tasa-arvon toteutumisessa maassamme. Huutava pula naisnäkökulmasta on mm seuraavissa ammateissa:

-nokikolarit
-haudankaivajat
-sähköyhtiöiden linja-asentajat
-rakennussähkömiehet
-paanukattojen tervaajat
-putkimiehet
-palomiehet
-metsäkoneenkuljettajat
-kiviporarit/panostajat
...

Mielestäni myös näille aloille olisi pikimmiten saatava 40% naiskiintiö. Ovathan esimerkiksi nokikolarin, kattopeltisepän tai kirkonkattojen tervaajan hommat kiistatta korkean tason tehtäviä. Linja-asentajat ja muut sähkömiehet taas toimivat ihan kirjaimellisesti johtotehtävissä. Empaattisina ja sosiaalisina ihmisinä naiset voisivat  myös tarjota korvaamattoman lisän suomalaiseen haudankaivuukulttuuriin. Lisäksi naiset ovat ainakin Keskiäkäisen Miehen omien subjektiivisten kokemusten perusteella suorastaan loistavia kaivelemaan kaikenlaisia vanhoja asioita. Tälle luontaiselle naisnäkökulmalle olisi hautausmaillamme epäilemättä kovasti käyttöä...

Vielä tulee se kaunis päivä, jolloin täydellinen tasa-arvo on maassamme saavutettu

1 kommentti:

  1. heeh =)

    Mutta vakavasti puhuen, olen ainna ihmetellyt juuri tuota, että miksi noille aloille ei vaadita naaraskiintiötä?

    Hehän pystyvät kaikkien todennettujen väitteiden mukaan kaikessa samaan kuin miehetkin - sinne vaan raksalle, metsureiksi jne tekemään urakalla hommia ja tienaamaan, ei tarvii valittaa pienestä palkasta.. =D

    HIukan kyllä ihmetyttää noiden väitteiden todenperäisyys, onhan heilä ihan omat sarjat jääkiekossa, futiksessa, juoksussa jne.. Että tiedä sitten mihin uskoa..

    VastaaPoista