Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

tiistai 11. tammikuuta 2011

Sateenkaaren juurelle

            Johdan yhdessä Etelä-Afrikan presidentti Jacob Zuman kanssa YK:n kestävän kehityksen korkean tason paneelia!                        Tarja "haluan  kruunata urani korkealla YK-viralla hinnalla millä hyvänsä" Halonen                          


Tasavallan presidentin uudenvuoden puhe ei aiheuttanut suuria yllätyksiä. Haloska mm julisti että suvaitsemattomuus ei ole ratkaisu mihinkään ongelmiin. Voipi sinänsä pitää paikkansa, mutta viimeistään Ruotsin viime aikojen tapahtumat ovat osoittaneet ettei myöskään sinisilmäinen äärisuvaitsevaitsevaisuus ole minkäänlainen ratkaisu vaan itseasiassa keskeinen osa ongelmaa. Totuus löytynee sieltä välimaastosta tai sitten kaurapuurosta, mutta en nyt jaksa tässä yhteydessä vääntää asiasta rautalankaa.

Keskiäkäisen miehen pokka nimittäin petti viimeistään uudenvuodenpuheen puolivälissä, kun Halonen suht omahyväisellä äänensävyllä julisti:

Yhdistyneiden kansakuntien pääsihteerin kutsumana johdan yhdessä Etelä-Afrikan presidentti Jakob Zuman kanssa kestävän kehityksen korkean tason paneelia, jossa parikymmentä eri maista olevaa asiantuntijaa pyrkii löytämään uusia keinoja kestävän kehityksen takaamiseksi.

Siinäpä tulikin arvojohtajamme kaksi rakasta asiaa yhdessä lauseessa. YK ja Afrikka. Meidän hallintoalamaisten pitäisi varmaankin tälläisen hienon uutisen kuullessamme olla ihastuksesta mykkänä. Ihan oikea YK-tehtävä ja vielä oikein Etelä-Afrikan presidentin kanssa...

Tämä Jakob Zuma, Zulujen kuningasheimoon kuuluva herra onkin niitänyt maailmalla runsaasti mainetta ja kunniaa. Lehtitietojen mukaan hänellä on ainakin 20 lasta yhdeksän eri naisen kanssa. Viisi heistä on hänen vaimojaan. Yhdestä vaimostaan hän on toki eronnut ja yksi on tehnyt itsemurhan, jättäen jälkeensä viestin, jonka mukaan Zuma oli tehnyt hänen elämästään helvetin.

Zuman CV on niin laaja että laitan vain ranskalaisin viivoin muutamia hajahuomioita:

-sai potkut v.2005 varapresidentin tehtävistä epäiltynä korruptiosta

- ollut syytettynä raiskauksesta v.2005,  mutta oikeus päätteli naisen olleen halukas. Zuman kruununprinssiksi mainostettu ANC:n nuorisojärjestön johtaja Julius Malema kehuskeli oikeudenkäynnin yhteydessä että kyseinen nainen vain sai Zumalta "kunnon  kyytiä".  (Tämä Julius on muuten juuri se sama veitikka jonka vaalisloganina oli: Olemme valmiit tappamaan Zuman puolesta )

- julistanut AIDS-riskistä: "Minimoin tartunnan riskin käymällä suihkussa yhdynnän jälkeen" ja kondomin käyttämättä jättämisestä että: "zulumies ei voi jättää naista siihen tilaan"

-ollut v.2007 syytettynä korruptiosta (noin 400 000 euron lahjuksen otto asekauppojen yhteydessä) mutta syyttäjä luopui oikeusjutusta. Ko. syyttäjä muuten palkittiin myöhemmin korkealla tuomarinviralla.

-huolehtinut sukunsa hyvinvoinnista. "Tyttäristä, pojista, veljestä, veljenpojista, serkuista, vaimoista ja muista sukulaisista on tullut yritysten hallitusten puheenjohtajia ja jäseniä". Parhaiten on menestynyt hänen veljenpoikansa Khulubuse Zuma, entinen taksiautoilija. "Hän asuu Durbanissa alueella, jossa talojen hinnat ovat vähintään miljoona randia eli 100 000 euroa. Khulubuse harrastaa loistoluokan hotelleja ja omistaa 19 autoa, joiden joukossa on pari BMW:ta, muutama Mercedes-Benz ja ainakin yksi Rolls-Royce". ( Hän onnistui bisneksissä jopa niin hyvin, että onnistui yhdessä Nelson Mandelan pojanpojan ja presidentti Zuman lakimiehen kanssa ajamaan selvitystilaan kaksi kultakaivosta omistavan kaivosyhtiön )

-puolustanut Zimbabwen diktaatoria Robert Mugabea ja vaatinut häneen kohdistuneiden henkilökohtaisten kansainvälisten pakotteiden (mm varojen jäädytys) purkua.

-luvannut vaalikamppanjansa aikana lähes jokaiselle jotakin. Parhaasta päästä mm lupaus että valtio jakaa ilmaisia pyyheitä köyhille naisille...


Monissa tämän postauksen linkeissä löytyy Etelä-Afrikkalaisen Zapiron loistavia pilapiirroksia. Lisää niitä löytyy mm. hänen nettisivuiltaan tai kirjoittamalla Google kuvahakuun zapiro.   Jostain syystä presidentti Zuma ei pidä zapirosta...

Summa summarum, Tarja Halonen on epäilemättä arvoisessaan seurassa Jakob Zuman kanssa ja heillä riittää varmasti monenmoista keskusteltavaa. (Tarjahan voi esimerkiksi päivälliskeskusteluissa yrittää liennytää Zuman varsin vihamielistä suhtaumista homoseksuaaleihin) Ja ainakaan meidän hyvämuististen keskiäkäisten miesten ei tarvitse tästä seurasta tuntea sellaista myötähäpeää, kuin tunsimme reilu vuosi sitten. Kun rakas DDR:n tunnustamiskomitean aktivistimme törötti polleana läntisen maailman johtajien joukossa Berliinin muurin murtumisen 20-vuotisjuhlallisuuksissa. Minkähänlaisia ajatuksia mahtoi Tarjan mielessä siellä liikkua? Kenties tällaisia: "Tietääks noi muut...muistaaks noi muut?"

Ai niin, vielä yksi pikkujuttu. Eihän toki tämä Tarjan puheenjohtajuus aivan ilmaista meille halintoalamaisille ole. Ulkoministeriö myönsi viime vuonna 200 000 euroa tämän  "YK:n pääsihteerin korkean tason kestävän kehityksen paneelin" tukemiseen. Vuodelle 2010. Tämä lienee jonkinlainen kynnysraha, millä saatiin jaettu puheenjohtajuus Tarjalle. Tämän vuoden rahoitustuesta en löytänyt tietoja, mutta summa on epäilemättä huomattavasti suurempi. Lisäksi tulevat ainakin kansalliset kustannukset. Vai kuvitteleeko joku, että nämä "korkean tason" henkilöt itse kehittelevät ja ideoivat niitä "kestävän kehityksen suuntaviivoja ja periaatteita " mitä paneli aikoinaan esittää Rion ympäristöhuippukokoukselle? Ohessa muuten ko ompeluseuran toimeksiantoa:

Paneelilla on merkittävä neuvoa antava ja kokoava rooli kansainvälisessä kestävän kehityksen prosessissa. Keskeinen osa paneelin mandaattia on uuden vähähiilisen/vihreän kehitysparadigman luominen. Uuden kehitysparadigman tärkeitä tavoitteita ovat köyhyyden poistaminen sekä sellaisen shokkeja kestävän talousmallin kehittäminen, joka huomioi myös kaikkein haavoittuvimmat kansanosat. Paneelin toinen keskeinen tehtävä on konkreettisten mekanismien luominen uuden kehitysparadigman toteuttamiseksi. Paneeli käsittelee kestävää kehitystä erityisesti ilmastonmuutoksen näkökulmasta. Myöhemmin se tulee pohtimaan ilmastonmuutoksen hallintaan kehittämänsä lähestymistavan soveltamista muihin kestävän kehityksen kolmen pilarin (ekologinen, taloudellinen, sosiaalinen) globaaleihin haasteisiin.

Väitänpä, että asialle laitetaan melkoinen määrä virkamiehiä jotka laativat pohjapapereita, ehdotuksia ja visioita joissa on hirmuisen määrän diipadaapaa. Ja pari-kolme kertaa tämän vuoden aikana korkea-arvoiset panelistit lentävät johonkin eksoottiseen kohteeseen vähän paneloimaan ja ennenkaikkea pätemään. Samalla kun mukana lennätetyt virkamiehet kiistelevät sanajärjetyksistä ja sisällöistä. Kotimaahan palattuaan virkamiehet viilaavat papereihin lisää jargonia ja stiiknafuulaa, jotta kasaan saadaan uskottavan kokoinen raportti (vähintään tuhat sivua), joka sitten tähtiesiintyjien eli Halosen ja Zuman toimesta v. 2012 Riossa luovutetaan.Tämä kaikki tietysti maksaa, mutta onneksi meillä varaa.

PS  Koska kaikki lukijat varmaankin jo ihan täpinöissäään miettivät, miten rakas arvojohtajamme aikoo tämän kestävän kehityksen paradigman oikein ratkaista, niin Keskiäkäinen mies kurkistaa kristallipalloon ja kertoo tulevasta raportista tiukan tiivistelmän, johon on kiteytetty oleellinen:

Koska on ilmastonmuutos ja väestöräjähdys, raaka-aineiden loppuminen, talouden shokkeja, köyhyys sekä muutenkin kestämätön kehitys, niin kaikkien länsimaiden ja erityisesti Suomen moraalinen velvollisuus on jakaa vielä huomattavasti nykyistä enemmän vastikkeetonta rahaa kehitysmaille, kehittyville maille ja ylivelkaantuneille valtioille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti