Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Suuhuuhtelu I

Koska meillä Suomessa on nykyään tämä kiljuva työvoimapula, niin jopa monilahjaton Keskiäkäinen Mies on viimeaikoina joutunut tekemään oto iltahommia. Sen seurauksena tämä blogi on jäänyt valitettavaan lapsipuolen asemaan. Ajattelinkin että voisin tälläisissä tilanteissa postata lyhykäisiä "sylkäisyjä" ilman sen kummempia kuvallisia tms kommervenkkejä...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oulun ja NATO:n "sokea kana" Liisa Jaakonsaari näytti päivän blogauksessaan "Olemmeko sittenkin naiiveja" löytäneen peräti kaksi jyvää.

Toinen löytyi heti otsikon kysymyksessä:  "Olemmeko liian naiveja?" Jokainen politiikaa hiukankin seurannut tietää kyllä vastauksen. Varsinkin Eurooppa- ja muuhun kansainväliseen politiikkaan suuntautuneet suomalaispoliitikot ovat tosiaankin osoittautuneet totaalisen naiveiksi ja täysin vietäviksi. Kunhan he vain pääsee norkoilemaan sen "pöydän" liepeille, jossa asioista muka päätetään ja poseeraamaan kyseisten kinkereiden yhteiskuvissa Euroopan ja maailman keulakuvien kanssa. Hyvä että edes yksi poliitikoistamme tilanteen itsekkin huomaa, sillä sanonnan mukaisesti: tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku...

Todellinen kultajyvä onkin sitten tämä kommentti: "Olen ymmärtänyt, että Venäjä haluaa pitää varsinkin raja-alueensa maat omistuksessaan. Se on suvereenin valtion oikeus ja täysin ymmärrettävää."
Siinäpä vasta rankaa tekstiä, jota ei enää viime vuosina ole suomalaisten poliitikkojen suusta kuultu. Nimittäin se että suvereenilla valtiolla on oikeuksia määrätä alueellaan asioita!

Ainakin minusta on viime vuodet tuntunut siltä, että poliitikkojemme mielestä Suomi ei voi enää päättää mistään tupakkalakia tai jätevesiasetusta merkittävämmästä. Jos niitä ei säädä EU:n direktiivi, niin sitten niistä määräävät sangen epämääräiset eurooppalaiset arvot, YK:n vanhan liiton aikaiset julistukset sekä  kansalaisjärjestöjen nokkanaisten tai DEMLA:n juristien omat tulkinnat kansainvälisten sopimusten hengestä. Siispä aplodeja Liisa!  Edes sinun mielestäsi suvereeneillä valtioilla on tosiaankin myös päätösvaltaa ja oikeuksia, eikä pelkästään velvollisuuksia.

Mutta toisaalta, ehkäpä Suomalaisten poliitikkojen mielestä Suomi ei enää olekkaan suvereeni valtio?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti