Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

perjantai 21. tammikuuta 2011

Kerjäläiset aina keskuudessamme

Senteissä se on miljoonien alkuRomaniassakin


"Jämäkkä" hallituksemme sitten jatkaa näiden pohjanoteeraustensa suoltamista. Päivän uutiset kertoivat että hallitus aikoo esittää agressiivisen kerjäämisen kieltävää järjestyslain muutosta eduskunnalle. Samalla aiotaan kieltää luvaton leiriytyminen.

Vielä viime keväänähän 51 kansanedustajaa vaati kerjäämisen täyskieltoaMyös asiaa pohtinut sisäministeriön asettama työryhmä esitti viime lokakuussa, että ammattimainen kerjääminen ja kerjäämisen organisointi kiellettäisiin. ( Aiheesta tehtyjen mielipidemittausten ja lehtigalluppien mukaan myös kansalaisten tahto on sama. Ainakin näkemissäni kyselyissä 60-90% vastaajista on kannattanut kerjäämiskieltoa )

Mitä oikein tapahtui tässä välillä? Tietysti Hyvien Ihmisten™  vastaisku. Jeesustelua ovat harrastaneet mm poliitikot, Eva Bideestä Aleksanteri Suureen. Liisa Jaakonsaari paheksui jo moisen ajatuksenkin olevan oikeistopolitiikan heittämä varjo Eurooppalaisten arvojen yllä. Ja Stubb vaati kieltojen sijaan EU:lle rahastoa jonka avulla voitaisiin panostaa romanien koulutukseen. (Sen hän kyllä häveliäästi unohti mainita, että ne miljardit joita EU on tähän mennessä Romanialle ja Bulgarialle romanien tilanteen parantamiseen jakanut, onkin yllättäen osin varastettu ja loput käytetty ihan muihin tarkoituksiin.) Tietysti myös pääministeri  Mari "kilpailen pääkaupunkiseudun vihreistä äänistä" Kiviniemi asettui näyttävästi kieltoa vastaan. Kuulemma ihan selkäydinreaktiolla. Tuo reaktio kuvannee tuoreen pääministerin päätöksentekotapaa yleisemminkin.

Ja tottakai Demlalaiset oikeusoppineet panivat parastaan. Åbo Akademin ihmisoikeusinstituutin johtaja, professori Martin Schein jopa ihasteli, että vasta nyt ollaan kerjäämisessä saavuttamassa Eurooppalainen taso ja että Intialaiseen tasoon on vielä pitkä matka...


Mitään muutostahan nykylakeihin ei hallituksen esitys tuo. Kokoaa vain olemassa olevia säädöksiä yhteen paikkaan.  Kas kun luvattomaan leiriytymiseen ja agressiiviseen kerjäämiseen olisi voitu jo nykyäänkin puuttua jos vain olisi haluttu ja viitsitty. Sen sijaan on mm makseltu Kalasataman "sosiaalikeskuksen" ylläpitoa Helsingin kaupungin nuorisomäärärahoista ja rahoitettu maahanmuuttoteollisen kompleksin haarakonttoreiden laajenemista uusille alueille. Koska meillä on varaa ja velvollisuus.

Huvittavuuden huippuna uudessa lakiesityksessä määrätään lain rikkomisesta sakkorangaistus. Jep jep. Mitenköhän ne sakot aiotaan periä? Ihmisiltä joilla ei virallisesti ole tuloja, ei osoitetta eikä taatusti minkäänlaisia maksuhaluja. ( Varsinkin kun Braxin ja hallituksen toimesta pari vuotta sitten poistettiin maksamattomien sakkojen muuntorangaistus  vankeudeksi. )  Taitaapi siis niiden sakkolappujen kohtalo olla sama, kuin venäläisille rekkakuskeille kirjoitetuilla on ollut tapana. Eli niitä käytetään nuotion sytykkeinä tai  ne viskataan auton ikkunasta ojanpientareelle.

Mutta ehkä tämä onkin niitä nykykäytännön mukaisia "vahvoja signaaleja" antavia lakeja. Varmaankin Balkanin romanimafiapäälliköt (joiden elämäntapaan voi tutustua vaikkapa täällä: 1 , 2  & 3 ) suorastaan vapisevat näiden hallituksen tai pitäisikö nykyään sanoa Signaalilaitoksen antamien väkevien signaalien paineessa. Eipä enää kannata lähetettää Suomeen organisoituja kerjäys- ja varkausporukoita, kun siellä on niin vahva uusi laki voimaan saatettuna...

No jaa. Tämä hallituksen esitys on tietysti otettava sellaisena, miksi se on tarkoitettukin eli poliittiseksi teatteriksi Lukija voi sitten itse päätellä, onko tyylilajina komedia vai farssi. Koska vaalit lähestyvät, niin ollaan nyt edes tekevinään jotain tämänkin ongelman ratkaisemiseksi. Kun se noita tyhmiä alamaisia tuntuu niin kovasti rassaavan. Eikä väliä, vaikka tähänastisen paapomisen ja tämän vesitetyn lain ansiosta ensi kesänä näitä varkaita ja kerjäläisiä on todennäköisesti maassamme kaksin tai kolminkertainen määrä. Vaalithan on siinävaiheessa onneksi jo ehditty pitää...

PS.  Keskiäkäinen mies muistaa vielä ne kuumat keskustelut joita politiikassa käytiin kymmenisen vuotta sitten. Kun järjestyslakia muutetiin ja mm poistettiin kaupunkien oikeus määrätä järjestyssäännöissä kerjäämis- ja julkijuopottelukiellosta. Vasemmisto ja vihreät vaativat etunenässä ettei näitä kieltoja otettaisi uuteen järjestyslakiin ja perustelutkin olivat "hyvät". Koska vasta sitten tästä albaanityylisestä junttilastamme tulisi Oikea Euroopalainen Sivistysmaa. Jossa kansalaiset voivat nauttia puistoissa piknikillä ollessaan ruokajuomanaan viiniä ja jossa korkeatasoiset katutaiteilijat suorastaan kansoittaisivat julkisia alueita.

No, saimmekin sensijaan rantojen miehet siirtymään ostoskeskusten ovipieliin,  kaljapussinuorison öykkäröimään turuile ja toreille sekä kauniiksi lopuksi vielä nämä Balkanin kerjäläiset. Mutta niinkuin aina, tärkeintähän ei ole lopputulos vaan hyvä ja kaunis ajatus. Punavihreä suvaitsevaisto ei koskaan katso ympärilleen saati taakseen, vaan ratsastaa aina uusien korkeamoraalisten, maailmaa syleilevien utopioiden perässä. Meidän muiden velvollisuutena onkin sitten maksaa heidän tekemänsä laskut ja korjata aiheutuneet vahingot.

2 kommenttia:

 1. "Meidän muiden velvollisuutena onkin sitten maksaa heidän tekemänsä laskut ja korjata aiheutuneet vahingot."

  Eeeiii! SSeeisss!!!
  Mitään ei pidä korjata. Kyllä pelkkä maksaminen riittää.

  VastaaPoista
 2. Tervehdys VonPee.

  Niin. kyllähän niillä reisille menneillä kouhotuksillakin on mystinen taipumus aika nopeasti muuttua keskeisiksi kansalais- ja jopa ihmisoikeuksiksi. Eihän sellaisiin sovi puuttua...

  Se on muuten aika jännää, että lähes kaikki ihmisoikeusjuristit ja muut alan "asiantuntijat" omaavat SKDL,SKP,stalinisti- tai jonkin muun marxilaistaustan. Äkkipäätä kun ei tule pieneen mieleeni, miten nämä kaksi asiaa liittyvät toisiinsa. Ehkä niinkuin tuli ja vesi?

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Martin_Scheinin

  VastaaPoista