Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Tavoitteena täysi savuttomuusKuntaliiton  tuoreen selvityksen mukaan jo noin kolmannes Suomen kunnista on julistautunut savuttomaksi.  Lisäksi yli 50 kuntaa valmistelee vastaavaa päätöstä.

Keskiäkäiselle miehelle tuli tästä uutisesta vahva déjà vu. Eihän siitä ole kuin kolmisenkymmentä vuotta, kun monet Suomen kunnat julistautuivat valtuustopäätöksillä ydinaseettomiksi vyöhykkeiksi. Ja katso, sehän toimi. Tänä päivänä koko Suomi on ydinaseeton. Ihanteellisella politiikalla voidaan siis ihan aikuisen oikeasti vaikuttaa asioiden tolaan. Politiikka on kuin onkin tahdon asia ja meidän on vain jaksettava vaatia jalat tukevasti ilmassa... JEES, wii kän! Siispä eespäin kaikki terveyden ja hyvinvoinnin edistykselliset voimat, Bhutanin tie olkoon meidänkin tiemme...ja tavoitteenamme lopullinen ratkaisu.

4 kommenttia:

 1. Vanha sanonta, yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, pitää jälleen paikkansa liiankin hyvin.

  VastaaPoista
 2. Ongelma on siinä, että tupakoinnista on aivan oikeasti haittaa sivullisille.

  Ruukinmatruunan pahe on olut. Siitä tulee sivutuotteena p*ssaa, aivan kuten tupakasta tulee savua. Ethän sinäkään halua, että ruukinmatruuna menee k*seksimaan kenenkään nurkkiin.

  Tupakoinnin oheishaitat ovat olleet syy sen kieltämiselle julkisissa tiloissa.

  Jos nikotiinia pitää saada, paras formaatti sille olisi kai nuuska. Siitä ei aiheudu riesaa sivullisille. On hassua, että nuuska on kielletty - paljon vähemmän vaarallinenhan se on kuin tupakat.

  VastaaPoista
 3. VonPee, välistä myös tuntuu että sen yhden kuvan hierominen vie saman ajan kuin niiden tuhannen sanan kirjoittaminen. (Ei toki ylläolevan) Hauskaakin se toki välillä on, niistä hyvistä ideoista vaan tahtoo olla aianainen pula.

  VastaaPoista
 4. RM. Tervetuloa kommentoimaan. Voin tunnustaa rttä olet Keskiäkäiselle miehelle jonkinlainen blogaaja-idoli, elikkä olen postauksistasi jo useamman vuoden nauttinut.

  Tuota tupakan sivullishaittaa en todellakaan kiellä. Tupakoimattomien vanhempien jälkeläisenä ja monilapsisen perheen isänä se on aina ollut itsestään selvää,että ne savut vedetään ulkona(tai nykyään koiranilmalla pannuhuoneessa tai autotallissa, näin raihnaammalla iällä :)

  Enkä kaipaa niitä vanhoja aikoja jolloin, jokapaikassa todella sai savutella. Bussissa, junassa, kahviloissa jne. Ja jolloin tiedostava toimittaja repi lehtijutussa kansallista itsehäpeää siitä, mitä oikeista sivitysvaltioista tulevat vieraat oikein mahtavat ajatella tästä takapajulasta, kun junan ravintolavaunussa ei saa tupakoida, vaikka kaikissa EUROOPPALAISISSA SIVISTYSVALTIOISSA saa niin tehdä...

  Mutta, mutta...heiluri on nyt heilahtanut aika kauas toiseen suuntaan. Valistus ja jotkin järkevät rajoituksetkin on toki ok, mutta tälläiset savuttomiksi kunniksi julistautumiset menevät sinne muita parempien ihmisten jeesustelun ja paskantärkeän pikkupoliitikoinnin ja pikkuvirkamiesvallan puolelle. Olisi siellä kunnissa näinä aikoina ihan oikeitakin ongelmia ratkottaviksi.

  Saa nähdä, löytyykö maasta yhtään maalaisjärkistä kuntapäätääjää. Joka keräisi pisteeet kotiin ja julistaisi kuntansa/kaupunkinsa yksilönvapuksia kunnioittavaksi kunnaksi, jossa saa edelleen myös tupakoida...

  VastaaPoista