Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

lauantai 3. marraskuuta 2012

Namia vai keppostelua?


En sinänsä erityisemmin piittaa näistä ameriikasta apinoiduista ryönä&rihkama juhlapäivistä kuten Ystävänpäivä tai Halloween. Pyhäinmiestenpäivässä tai vielä paremmin Kekrissä on enempi sellaista Impivaaralaista värinää ja fiilistä. Mutta virran mukanahan tässä on nykyään seilattava. Niinpä ajattelin kurpitsajuhlan kunniaksi postata vähän samantyylisen koosteen kuin viime jouluna tein. Nimittäin esitellä halloween henkistä pinup-taidetta.

Ehkäpä siksi että sanat witch ja bitch ovat hyvin lähellä toisiaan, on Halloween inspiroinut pinup-taiteilijoita enemmän kuin mikään muu juhlapäivä. Ja onhan seksi ja seksikkyys aina yhdistetty nimenomaan noitiin. Mitäs siellä Kyöpelinvuoren noitasapateissa kuuleman mukaan oikein puuhailtiinkaan? Ja kenen kanssa?

Mutta pidemmittä puheitta. Aloitetaan vanhoista, arvostetuista taiteilijoista ja edetään uudempiin yrittäjiin. Tai oikeastaan Alberto Vargashan jo tuolla ylhäällä ehti aloittaa. Tässä  vielä pari muutakin hänen kuvaansa:
Alan toinen konkari Gil Elvgren taiteili myös muutamia Halloween-pimuja:

Hieman tuntemattomampaa kaartia taas edustaa taiteilija George BettyMyös Duane Bryersin Hilda seikkaili kurpitsamaalla:Ja vielä pari vanhan kaartin edustajan työtä. Tekijöitä en valitettavasti kohtuullisella kaivelulla löytänyt:

Pinup-noitia on toki kuvattu myös lukemattomissa vanhoissa valokuvissa, mutta niitä esitellen tämä postaus paisuisi yli äyräidensä. Joten tyylisuuntaa edustakoon pelkästään tämä näyttelijätär-legenda Ava Gardnerin kuva:Mutta eipä ole polvi pojasta pahentunut. Monet uudempien aikojen piirtäjät ovat hakeneet inspiraatiota vanhoista mestareista ja pitäneet perinteitä yllä:

Dave Stevens

Andrew Bawidamann

Magdalena BabinskaJotkut piirtäjät ovat myös harrastaneet noitaperinteen rohkeaa modernisointia:

Steve Mannion

Amber ChenTerry Pratchettin kiekkomaailmassa Muori Säävirkku ja muutkin vakavasti otettavat noidat turvautuvat lähinnä pollalogiaan. Nämä kuvitustaiteen noidat taas tuntuvat pikemminkin luottavan perinteiseen tissimagiaan:

Kevin Chin

Joe Pekar
Loppujen lopuksi, uusi aika tuo myös uudet menopelit:


Matt Dixon

Joten eipä muuta kuin hupaisaa halloweeniä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti