Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

perjantai 7. syyskuuta 2012

Pian raha saa palkkansa


EKP:n päätös käynnistää setelipainokone ei toki ollut mikään yllätys. Asiastahan  on spekuloitu jo pidemmän aikaa.  Mutta yhdestä virstanpylväästä toki on kysymys. Onhan kyseessä sen viimeisenkin rikkomattoman  periaatteen ja yhteisesti sovitun säännön romuttamisesta. Teko jota lähinnä Saksa on viimeiseen asti vastustanut. Nyt ei sitten mitään talouspoliittista perälautaa ole enää  olemassa. Kaikki käy. Toki EKP vakuuttaa että valtionlainojen ostolle määritellään tiukat pelisäännöt. Hmm - mitähän sääntöjä ja sopimuksia euroalueen historiassa on tähän mennessä oikeasti noudatettu? Ja mitä sanktioita tai rangaistuksia niiden rikkomisesta on tähän mennessä langetettu?

Ihan aikuisen oikeasti. Kaikki pyhät periaatteet, "tiukat sopimukset" ja "rikkomattomattomat säännöt" joita euroa luotaessa yhteisesti sovittiin, on nyt sitten rikottu, häväisty ja  heitetty historian roskatynnyriin. Tämä uljas valuuttaunioinimme on rakennuttu valheelle, petokselle ja välistävetämiselle. Ja niillä samoilla keinoilla sitä näköjään myös väkisin pystyssä pidetään.

Rahaa tyhjästä "printtaamalla" voidaan toki ostaa federalistisille europoliitikoille hieman lisäaikaa. Toimenpide vaan valitettavasti on yhtä tehokas ja pitkäkestoinen kuin housuihin kuseminen talvipakkasella. Kyllähän se hetken aikaa lämmittää...

Mitä arvoisat lukijat veikkaavat, kun tuo EKP:n "rajaton piikki" on nyt pantu auki, löytyyköhän sinne ostettavaa? Heh. Keksiäksy veikkaa että tulette hämmästymään, millä innolla ja millaisilla määrällä sijoittajat tulevat hankkiutumaan eroon kriisimaiden velkapapereista. Mutta siitähän tässä velkaunionissa on loppujenlopuksi kyse. Pankkien ja keinottelijoiden tappioiden sosialisoimisesta euroalueen veronmaksajien piikkiin.

PS.  Kaivetaanpa vielä tähän loppuun eräs kuvatus viime marraskuulta. Kukas blogaajan hännän nostaa jos ei blogaaja itse?


8 kommenttia:

 1. Linebacker 3 käynnissä,kyllä "Jaska" on kohta Brysselissä.

  VastaaPoista
 2. Nyt olen pihalla kuin lumiukko! Jokin amerikkalaisen jalkapallon peltilanne nähtävästi, mutta laji on mulle niin vieras, ettei kommentti aukene?

  VastaaPoista
 3. Vietnamin pommitusoperaatioita,tosin kustannuksiltaan "amatöörimaista puuhastelua" EKP:n touhuihin verrattuna.

  VastaaPoista
 4. Kiitos. Nyt aukesi. Ns "joulupommitukset" v 1972

  http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Linebacker_II

  Tykkäsin erityisesti Kissingerin perustelusta tuolle massiiviselle Linebackker 2 operaatiolle, "Rauha on nyt ihan kohta käsissämme".

  Kuulostaa ihan Federaatio-Ollin viimeaikaisten lausuntojen variaatiolta.

  VastaaPoista
 5. Seteli on muuten "vain" 100 miljardia, muuten olisi kolme nollaa enemmän... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsiläinen. Eikö Mugabeen voi luottaa edes tuon vertaa. Modifioin sen nimittäin tuollaisesta Zimbabwen "saturaisesta":

   http://www.bitterwallet.com/one-hundred-beeelion-dollars-mwah-ha-ha-ha-ha/2065

   Poista
  2. Englannin kielen biljoona = meidän miljardi.

   Poista
 6. No eipä sentään halveksuta Mukapekkaa, mies on kuitenkin tehnyt taloushistoriallisen ihmeen ja luonut kaikista kansalaisistaan miljardöörejä...ei paha! Tuo on sitten varmaankin sitä kovasti kaivattua huippuosaamista(TM), jota tänne rähjäiseen ja syrjäiseen ellei syrjäytyneeseen Impiwaaraankin niin kovin kaipaillaan? ;) No, ehkäpä Olli ja kumpp. saa vielä tilaisuuden näyttää ne taloustiikerin kyntensä? Mies on muuten korkeimpaan asemaan missään kansainvälisemmissä ympyröissä kautta aikojen kohonnut suomalainen, ellei nyt Otto-Willeä (politbyroon jäsen) oteta lukuun... Ja tuossa herrojen kontribuutiossa Suomen ja suomalaisten kannalta on niin ikään jotakin silmiinpistävän samanlaista. Historian ironiaa sekin, kaiketi.

  VastaaPoista