Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

lauantai 8. lokakuuta 2011

Urpilaisen IlmaveiviOn se taas niin mahtavaa olla Suomalainen. Tällä kertaa voimme kollektiivisesti röyhistää rintaamme, koska  valtionvarattomuusministeri Jutta Urpilainen vakuusneuvotteli matoisen maamme ja kataisen kansamme suoraan Euroopan kartalle.

Tämä Jutan itsensä ylittävä suoristus onkin saanut positiivisia kommentteja monilta arvovaltaisilta tahoilta. Tasavallan avvojohtaja Halonen äityi kehaisemaan, että Suomi sai hyvät vakuudet, koska hän ei kuulemma ainakaan halua olla selkäänpuukottaja. Pääministeri Käteisen mukaan taas Suomi sai mitä halusikin ja EU-komission puheenjohtaja Barroso kehui ratkaisun todistavan että Suomi on edelleen "yhteistyöhakuinen ja luotettava" EU:n pikku sotilas. Demarileirissä on suorastaan kustu hunajaa ja Jutan "takuuksia" hehkutettu jopa Granlundin ilmaveivin kaltaisena suorituksena.

Leikki leikkinä. Keskiäksy joutuu valitettavasti toteamaan, että jos tuo vakuuskusetus on ilmaveivi, niin silloin limppu sujahti suoraan ylämummosta omaan häkkiin. 
 
Paljon kuvaavampi nimitys tälle poliittiselle pelleilylle olisi ilmakitarointi. Ja siinä tyylilajissahan tuo Jutan neuvottelusuoritus on suorastaan hyvää MM-tasoa:


4 kommenttia:

 1. Ilmakotarointi on todella pöljän näköistä, tai ainakin tuo video.

  VastaaPoista
 2. Niinpä. Siksi se minusta kuvaakin niin hyvin tuota Jutan suoritusta... samaten kuin tuon videon toinen biisi...

  VastaaPoista
 3. http://www.vm.fi/vm/fi/04_julkaisut_ja_asiakirjat/03_muut_asiakirjat/20111004Kysymy/Kysymyksiae_ja_vastauksia_Kreikan_lainaohjelman_vakuusjaerjestelystae.pdf

  Kannattaa tutustua Urpilaisen ilmaveiviin. Tämä on erinomainen asia Suomelle. Suomen veronmaksajien vastuut on nyt rajattu ja vaikka Kreikan bondeja leikattaisiin velkajärjestelyssä 40%, niin silti olisimme vielä omillamme.

  VastaaPoista
 4. Tutustuin tuohon. Kannattaa huomioida että kyse on valtionvarainministeriön PR-paperista, jonka sisällössä ei ole mitään uutta, vaan se on käytännössä samaa tekstiä kuin mitä Jutta on julkisuudessa pari päivää hokenut.

  Ja väitän tuon luettuanikin, että veronmaksajien vastuita ei ole rajattu, ei edes tämänkertaisen Kreikka paketin osalta.

  Kyse ei edeleenkään ole vakuudesta siinä mielessä kuin itse olen vakuudet lainojen suhteen käsittänyt, vaan eräänlainen suhteellisen kallis vakuutusjärjestely, jonka kulut vielä maksaa väärä osapuoli. Itseasiassa tuolla "himmelillä" ei pärjää kukaan muu kuin pankit tms jotka hoitavat järjestelyt ja ottavat omat siivunsa päältä...

  Kyse on todellakin vain suomalaisten poliitikkojen kasvojen pelastamisesta.(Lähinnä demarien)

  VastaaPoista