Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

perjantai 14. lokakuuta 2011

Kirje Euroopan eliitiltä


Lehtitietojen mukaan "Euroopan eliitti" on lähettänyt pari päivää sitten Euroopalle avoimen kirjeen. No tarkemmin katsoen sellainen parempi väki ei tietenkään lähesty meitä tavallisia veronmaksajia ja hallintoalamaisia edes avoimen kirjeen välityksellä. Niinpä tämä "kirje"onkin osoitettu vertaisryhmälle eli eurooppalaisille yritysjohtajille ja poliitikoille. 

Entä mikä oli sitten kirjeen keskeinen sisältö? Hmm - lyhyesti tiivistettynä tämä eliitti toteaa siinä että eihän se euro aivan täydellinen menestystarina ole ollut, mutta nämä federalistien aiheuttamat pienet ongelmat ovat  korjattavissa noudattamalla yhä puhtaampaa ja tiukempaa federalismia. Kuulostaa jollain kierolla tavalla kovin tutulta. Tosin jäin kaipaamaan vaatimusta puhdistuksista, joilla vaiennetaan lopullisen voiton vaarantavat toisinajattelijat ja muut sabotöörit. Sellainen on yleensä ollut historiassa käytäntönä, kun oppi ja ideologia ei olekkaan käytännössä toiminut ihan toivotulla tavalla...

Huolestunut eliitti siis vaatii, että EU:lle luodaan pikaisesti uusi yhteinen super-budjettiviranomainen, jolla on mm Euroopan laajuinen verotusoikeus ja täysi määräysvalta yli kansallisten hallitusten ja niiden omien budjettien. Koska tälläistä Über-virastoa ei valitettavasti saada pystyyn aivan yhdessä yössä, eliitti vaatii lisäksi että siirtymäkautena konkurssipankit ja -valtiot pelastetaan yhteisvastuullisesti EKP:n ja ERRV/EMS-välineen yhteistyöllä. Tämä pelastusoperaatio on heidän mukaansa rahoitettava euromaiden yhteisvastuullisilla velkakirjoilla eli eurobondeilla

Nähtävästi pienenä sokerikuorrutuksena kirjeessä on lisäksi ympäripyöreä vaatimus että EU "kehittäisi strategian, joka tuottaisi sekä talouden lähentymistä että kasvua, koska velkaongelmaa ei voida ratkaista ilman kasvua".  Hmm - tuollaisista strategiapapereista EU:lla ei tähänkään asti ole ollut puutetta. Muistaakseni aikaisemmin sovittujen strategioiden tavoitteena oli mm se, että EU on vuonna 2010 maailman johtava talousalue niin kilpailukyvyn, tuottavuuden kuin teknisen osaamisenkin saralla. Kaikki tietävät kuinka hyvin tuo toteutui, mutta ei hätää.  EU:lla on jo uusi "Eurooppa 2020-stategia" jonka tavoitteet ovat suurinpiirtein samat :-) Kyllä se siitä.

Keskiäksy vierastaa hieman tuota käsitettä eliitti ja siteeraakin tässä yhteydessä mieluusti Suomen ensimmäistä eurooppalaista, Erkki Toivasta: "Kun itse kuulen sanan eliitti, poistan varmistimen konekivääristä" ( Näillä sanoin Toivanen kuulemma nauratti Suomen Kulttuuriliiton 30-v juhlien yleisöä v 2004 )

Mutta sitten rauhoituin ja aloin miettimään, millä kriteereillä tuon vaatimuslistan allekirjoittajat ovat valikoituneet. Mitä tarvitaan siihen, että ihminen lasketaan kuuluvaksi Euroopan huolestuneeseen eliittiin, joka voi esittää vaatimuksia Euroopan korkeille päättäjille. Vaatimuksia joiden mukaan sellaiset pikkuseikat kuten kaikki aikaisemmat sopimukset ja myös eurooppalainen demokratia voidaan tunkea historian roskakoriin?Keitä nämä tyypit oikein ovat?

Ensimmäisenä toki huomiota kiinnittää sellainen sivuseikka, että allekirjoittajista yli kolmasosa ei edes edusta euromaiden kansalaisia. Edustettuna on niin Ruotsi, Tanska, Britania,Puola, Bulgaria,Unkari kuin  jopa Turkki ja Yhdysvallat. Pelkästään Brittejä on porukasta 20% . Mitä sellaiset vapaamatkustajat kuin britit ovat ketään euroasioissa neuvomaan? Englanti maksaa Eu-jäsenmaksustaankin vain puolet. Ja on ilmoittanut että kyseessä on euron kriisi, ei koske Englantia. Ja etteivät he laita pennyäkään esimerkiksi Kreikan tukemiseen. Vaikka Britanian pankkisektori on EU-maiden suurin ja sen saatavat kriisimaista ovat toiseksi tai kolmanneksi suurimmat. Toki euromaiden veronmaksajien maksama pankkituki heille sentään kelpaa.

Lähemmin tarkastellen merkittävä osa allekirjoittajista edustaa EU:n nomenklatuuraa. Nykyisiä ja varsinkin  entisiä  korkeita EU-päättäjiä. Komissaareja, MEP:pejä jne. Sekä heitä neuvovia (ja voitelevia) EU-lobbareita. Mukana on myös jonkinverrran pankki- ja yritystaustaisia ihmisiä. Monillako korteilla he tässä asiassa pelaavat? Omakohtaista asiantuntemusta nykykriisin syistä tuo ainakin kolme sikamaiden entistä talousministeriä ( 2 Espanjasta ja Italiasta Berlusconin entinen vara-valtionvarainministeri). Sekä sekalainen sakki ihmisiä yliopistoista, tutkimuslaitoksista ja muista thinktankeista.

Aivan erityistapauksena silmään pistää vielä George Soros. Tämä härskillä valuutta- yms keinottelulla miljardiomaisuuden luonut amerikan-unkarilainen. Joka koko yhdeksänkymmentäluvun hääri spekuloimassa ja kaatamassa eri valtioiden valuuttoja ja valtiontalouksia. Lista on pitkä:  Britania, Thaimaa, Malesia, Venäjä, sekä muita aasian ja latinalaisen amerikan maita. Ehkä Suomikin. Itseasiassa Soros on kaikkien tämän nykykriisin luoneiden valuutta- ja sijoituskeinottelijoiden ja spekulanttien esikuva ja henkinen oppi-isä. Siinäpä meillä oiva euro-neuvonantaja. Kas kun eivät ole hakeneet allekirjoitusta myös Goldman&Sachin pääjohtajalta Lloyd Blankfeiniltä. Tai Bernie Madofilta. Hänellä löytyisi vankkaa kokemusta pyramidi-ekonomiasta.

Mutta sitten lopulta löysin tämän porukan suurimman yhteisen nimittäjän. Se on European Council on Foreign Relations. Suurin osa tuon kirjeen yhdeksästäkymmenestä seitsemästä allekirjoittajasta löytyy sen Council Member-listalta. Ja osa lopuista on tavalla tai toisella muuten sidoksissa tuohon organisaatioon.

ECFR on ajatushautomo ja keskustelukerho (eli think-tank) jonka eräänä päätavoitteena on, kuinka ollakkaan, edistää yhä tiiviimmän Euroopan liittovaltion kehittymistä.  Foliohattuiset salaliittoteoreetikot tuntevat sen amerikkalaisen esikuvan/sisarjärjestön/tms Council on Foreign Relationsin (CFR). Joka niissä piireissä luetaan samaan joukkoon Trilateraalisen komission ja Bilderberg-seurakunnan kanssa. Maailmanhallitusta tms. puuhaavina salaseuroina. (Joku foliohattu voi sitten halutessaan tuon kirjeen allekirjoittajalistasta tutkia, montako Bilderbergiläistä siihen kuuluu. Itse jaksoin googlata listalta vain  kymmentä nimeä ja niistä viisi tärppäsi )

Mutta en nyt ala rakentelemaan mitään elämää suurempaa salaliittoteoriaa. Tuokin porukka on mukana toiminnassa pääosin sen takia että on hienoa kuulua harvoihin ja valittuihin. Sen verran kuitenkin haluan tarkentaa, että tuon ECFR:n perustamisen puuhamiehenä v. 2007 oli Open Society Institute niminen säätiö. Joka on edelleen myös yksi sen päärahoittajista. Tämä OSI taas on George Soroksen poliittisen toiminnan käsikassara. Soroshan on miljardeillaan osallistunut vahvasti monenlaiseen politikointiin eripuolilla maailmaa. Hänen säätiönsa rahoittivat aikoinaan itä-Euroopan oppositiovoimia ja edesauttoivat kommunismin romahtamista. Samaten niillä oli sormensa pelissä mm. Ukrainan oranssissa vallankumouksessa. Ja pidetäänpä Sorosta yhtenä Obaman valinnan pääarkkitehdeistäkin.


Näyttääkin siis siltä, että tuo kirje oli väärin otsikoitu. Oikea otsikko kuuluisi: George Soroksen avoin kirje eurooppalaisille yritysjohtajille ja poliitikoille. Samaan aikaan kun Soroksen keinottelufirma Quantum Fund todennäköisesti lyö vetoa euroa ja ainakin sen kriisimaita vastaan, niin Soroksen poliittinen säätiö antaa ohjeita ja neuvoja Euroopan poliitikoille ja yritysjohtajille. Näin homma käy kun sen osaa...


2 kommenttia:

 1. Soros unkarinjuutalaisena on vanhoilla päivillääm kääntynyt puolisosialistiksi. Hänen vanhoja 90-luvun valuuttapelinsä olivat hyviä ja tarpeellisia rahamarkkinoiden vapauttamisen edistämiseksi. Suomi yritti 80-luvun lopussa samaa kuin Kiina nyt, mutta Sorokseen henkilöityi huono (koivistolainen) valuuttapolitiikka. Koiviston valuttapolitiikan takana oli vanha sääntelytalouden ajattelutapa, jonka mukaan devaltvaatio on väärää politiikkaa.

  VastaaPoista
 2. En kaipaa valuuttasääntelyn tai kiinteän valuuttakurssin aikaista Suomea. Sen romahtamaninen ei ollut sinänsä soroksen syytä, mutta toki hän ja hänen kaltaisensa tökkivät lisää vauhtia romahdukselle. Tuo viittaus Kiinaan oli mielenkiintoinen. Sekin "kupla" poksahtaa aikanaan vaikka he nyt näyttävät "voittamattomilta".

  Mutta päivän pääpointti yritti olla se, että tuolla ECFR porukalla on oma agendansa. Katselin heidän sivustoaan silmäilemällä ja sen verran pisti silmään, että se oli monessa asiassa varsin päinvastainen omien mielipiteideni kanssa. Tiivis liittovaltio, monikulttuuri, nationalistisen populismin aiheuttama uhka Euroopan integraatiolle...

  Ja poliittisista manöövereistään huolimatta Soros ei ole minun sankarini.

  Suomen media uutisoi tuota "avointa kirjettä" lähinnä "eliittiä" kuolaamalla. Laskettiin montako ex-ministeriä ja ex-mitälie oli mukana porukassa ja meidän Mara päällimmäisenä. Taustat ja kainalossa olava häntä ei ketään kiinnostanut. Aina sieltä missä aita on matalin...

  VastaaPoista