Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

perjantai 9. syyskuuta 2011

Onko Paavon aika

 
Keskustan puoluejohdon rammat ankat ovat pitkin syksyä tuskailleet, mistä löytyisi Paavo Väyrysen presidenttivaaliehdokkuudelle edes joku haastaja. Jotta puolue voisi järjestää ehdokkaastaan esivaalin. Pussin pohjia on kaiveltu niin innokkaasti, että näköjään kuka lähes tahansa puolueen jäsen tai edes joskus sen liepeillä hengaillut olisi kelvannut. Kunhan se ei vaan ole Väyrynen. 

Punavihreyttä ja maailmanhalaamista liehakoiva cityliberaali puoluejohto olisi ollut jopa valmis Kepun lopulliseen upottamiseen Olli Rehnin tai Jorma Ollilan ehdokkuudella. Nykytilanteessahan kyseiset herrat eivät olisi pressanvaaleissa saaneet edes 5 %:n äänisaalista. 

Väyrysestä voi olla montaa mieltä, mutta jokatapauksessa hän on Keskustan nykypoliitikoista ainoa, joka pystyy houkuttelemaan takaisin niitä puolueen nykylinjaan kyrpiintyneitä peruskannattajia. Heistä kun moni ei eduskuntavaaleissa äänestänyt niinkään Persujen puolesta, kuin oman puolueensa viimevuosien politiikkaa vastaan.

Itseasiassa olen kuitenkin hyvin pettynyt, jos ja kun keskusta ei saa jäsenvaalia presidenttiehdokkaasta  pystyyn. Olisi nimittäin ollut ihan mukava nähdä sekin päivä, jona Keskustan nykyjohto onnistuu häviämään jopa oman puolueensa sisäiset vaalit...

PS. En ole koskaan ollut mikään Väyrys-fani, mutta toisaalta on myönnettävä, että hän on poliitikkona mainettaan parempi. Paavon ongelmanahan on aina ollut nimenomaan totaalinen sosiaalinen sokeus tai  kyvyttömyys. Älyä ja poliittista pelisilmää häneltä kyllä löytyy keskivertopoliitikkoa enemmän. 

Keskiäkäinen mies tuntee ja on tekemisissä muutaman vahvoja asperger-taipumuksia omaavan ihmisen kanssa. He ovat älykkäitä ja omalla tavallaan kyvykkäitäkin tyypejä, mutta saattavat välillä sosiaalisissa tilanteissa toimia kuin norsut lasikaupassa. Ja omaavat joitain lähes pakkomielteen omaisia kiinnostuksen tai suuntautumisen kohteita. Minulle on tullut sellainen käsitys, että myös Paavo Väyrysessä on monia hyvin samankaltaisia aspergeriläisiä  piirteitä.

PS 2 Koska kaikki eivät noita linkkejä jaksa aukoa, niin laitetaan nyt eräältä AS-sivulta muutama suora lainauskin. Miettikää olenko diagnoosissani ihan kuutamolla.

-Henkilö, jolla on Aspergerin syndrooma ei poikkea ulkonäöltään terveestä ihmisestä. Sen takia ympäristöstä ei yleensä löydy ymmärrystä poikkeavalle käyttäytymiselle. Häntä pidetään sen sijaan usein itsekkäänä ja huonosti kasvatettuna henkilönä.

-Yksipuolisia, kapea-alaisia kiinnostuksen kohteita.Tyypillisesti As-henkilö tekee jo esikoulu- ja ala-asteiässä vaikutuksen ympäristöönsä suurella tietomäärällään jostain tietystä kapea-alaisesta alueesta, tai useista. Yleensä kukaan muu perheenjäsen tai kaveri ei harrasta samaa asiaa. Asiantuntemus perustuu suureen tietomäärään ja he voivat oppia helposti ulkoa sivukaupalla tekstiä.

-Poikkeava puhetapa. As-lapsilta puuttuu yleensä ns. lapsenkielen vaihe. Jo ennen kouluikää monet puhuvat tyypillisen pikkuvanhaan tapaan ja sananvalinta sekä lauserakenne tuntuvat huomattavan varmoilta. Monen kielenkäyttö on pikkutarkkaa ja he käyttävät ahkerasti sanakirjaa oppiakseen sanan "tarkan merkityksen" ja lisätäkseen sanavarastoaan.

- on saita omista ja muiden rahoista ja katsoo, että aina on säästettävä pahan päivän varalle

-on haluton delegoimaan tehtäviä tai työskentelemään toisten kanssa, elleivät he suostu toimimaan täsmälleen hänen haluamalla tavalla

-on niin omistautunut työhön ja tuottavuuteen, että vapaa-ajan harrastukset ja ystävyyssuhteet jäävät pois 

-on ylitunnollinen, pikkutarkka ja joustamaton moraalisissa, eettisissä tai arvoasioissa 

8 kommenttia:

 1. Ilmestyskirja oli käynyt toteen. Gogin ja Magogin kauhea sota oli käyty. Pöly alkoi laskeutua. Raunioitten alta ryömi lyhyehkö, pikkusen kierosilmäinen mies. Hän putsasi nollavahvuiset silmälasinsa, suoristi kravattinsa, ja totesi että lähetääs taas...

  VastaaPoista
 2. Tere Yrjö. Ja juu - kyllähän Pate on tuolla politiikan verihurmeisilla tantereilla melkoinen vieteriukko ollut. Vuosikymmenestä toiseen se on pompannut uudestaan pystyyn, oikaissut krakansa ja jatkanut ponnisteluja kohti itselleen jo alakoulussa asettamaa päämäärää. Eli tota pressan virkaa...

  VastaaPoista
 3. Joku sanoi että väyrynen on kuin kauheelokuvien hirviö tai jännityselokuvien sarjamurhaaja joka pomppaa aina jostain komerosta esiin, kun juuri luultiin että se kuoli ja kuopattiin :P

  VastaaPoista
 4. Ei Paavo minusta ole lainkaan pelottava. Välillä olisin taipuvainen suuntaamaan katseen pikemminkin jonnekkin komedian ja farssin välimaille

  VastaaPoista
 5. No tuskin paaavo olis sen huonompi vaihtoehto mäntyniemeen kuin halonen

  VastaaPoista
 6. Haloseen verrattuna toki kaikki tähän astiset ehdolle asetetut ehdokkaat (paitsi Biaudet)olisivat selviä parannuksia. Myös Haavisto.

  Ja jos joudun pressanvaaleissa valintatilanteeseen jossa vaihtoehtona on joko Suomen eurojäsenyyden arkkitehdit, NATO-kiimaiset Lipponen tai Niinistö ja toisaalta Väyrynen, niin taitaapa Keskiäkäisen Miehen vaaka kaikesta historian painoslastista huolimatta kallistua Väyrysen taakse.

  VastaaPoista
 7. Ei Pave nyt oo mikään pöljä. EU-skeptisempi hän on verrattuna Kepun nykyjohtoon, mikä varmaan miellyttää Kepun kenttää tai niitä ex-kepulaisia jotka ovat jo loikanneet perussuomalaisiin. EU-näkemykset taitavat olla samansuuntaiset kuin perussuomalaisilla. Ja arvelen että hän ei ole mokuttaja vaan ehkä suht nuiva.

  Väyrys-Pave on leppoisampi kuin joku Lipponen.

  Ehkä Keskiäkäinen mies muistaa ajat kun Pave oli Kepun johtaja 1980-90. Hän sai nostettua Kepun kannatusta verrattuna 1970-luvun romahdukseen.

  NATO:sta minä itse sanon että ehkä. Se on kysymysmerkki.

  VastaaPoista
 8. Keskiäksylle on jäänyt pysyvästi mieleen Paavon epätoivoinen vääntö Suomen EU-päätöksen loppukahinoissa. Pitämässä Batman-huopineen eduskunnassa yhden miehen jarrutuskeskustelua, että eduskunnan lopullinen siunaus siirtyisi yli Ruotsin kansanäänestyspäivän. Ja tämä muisto on siis positiivinen :-)

  VastaaPoista