Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

tiistai 13. syyskuuta 2011

Vihapuhe kuriin - lopullisesti


Maamme vastuutakantavat tahot ovat jo jonkin aikaa olleet täysin yksimielisiä siitä, että Suomessa nykyään valtoimenaan vellova vihapuhe on pikimmiten saatava loppumaan. Tilanne on kesän ja syksyn mittaan kärjistynyt jo niin pahaksi, että vihapuheiden takia on jopa kansalaisten ihannevävyn, pääministeri Kataisen, turvatoimia jouduttu moninkertaistamaan. "Kun netissä pystyy vapaasti ilmaisemaan itseään, niin leviääkö se tuonne fyysiselle puolelle? Se on sellainen uhkakuva", murehtii valtioneuvoston turvallisuusyksikön johtaja Timo Härkönen.

Kuin viimeisenä naulana arkkuumme on Elinkeinoelämän Keskusliitto huomannut, että maamme kansainvälinen maine on jo niin rasistisen vihapuheen saastuttama, että kiljuvan työvoimapulan kipeästi tarvitsemia ulkomaalaisia moniosaajia ei enää tahdo saada maahamme. "...rasismin lisääntymisen vuoksi, emme enää saa tarvitsemaamme työvoimaa. Pihoja ei siivota, jos ulkomaalaiset lähtevät kotiinsa, EK:n työvoima- ja maahanmuuttopolitiikan asiantuntijan Riitta Wärn toteaa murheellisena ja huomauttaa myös että " pienenevä suomalainen työtä tekevä väestö ei pysty yksin hoitamaan eläkeläisväestöä, kädet vain eivät yksinkertaisesti riitä."

Koko maapallomme ilmastoa muuttavat suomalaiset autoilijat saadaan lähitulevaisuudessa herran kuriin ja nuhteeseen uudella puna-vihreällä innovaatiolla, sateliittivalvontajärjestelmällä. Siinähän jokaiseen maamme ajoneuvoon asennetaan sateliitteja ja GPS-tekniikkaa hyödyntävä laite, jonka lähettämien tietojen perusteella vastuulliset viranomaiset ovat koko ajan selvillä kuka ajelee, missä, koska ja kuinka nopeasti. Tällä järkevällä järjestelmällä saadaankin varmasti vastuuton viha-autoilu paremmin hallintaan.

Niinpä Keskiäkäisen Miehen mieleen juolahti, että tätä ideaa jalostamalla voitaisiin myös tähän piinalliseen  vihapuhe-ongelmaan saada lopullinen ratkaisu. Asennetaan yksinkertaisesti  myös jokaiseen suomalaiseen suuhun samantapainen valvontalaite. Uusinta nanoelektroniikkaa hyödyntämällä voidaan riittävän pieneen kokoon mahduttaa lähetin-vastaanotin yksikön lisäksi ainakin mikrofoni, identifiontisiru, GPS-paikannin sekä ensiarvoisen tärkeä palauteyksikkö.

Puheentunnistuksen vaatima laskentateho on valitettavasti melkoinen. Riitävän tehokkaita suorittimia ei toistaiseksi  ole tässä kokoluokassa saatavilla, joten täysin automaattisia näistä laitteista ei vielä kyetä rakentamaan, vaan prosessointi on hoidettava keskitetysti pilvipalveluna. Kaikkien suomalaisten kaikki puhe siis lähetetään ihan normaalilla mobiilitekniikalla supertietokoneiden ryppäälle, jonka tehtävänä on tunnistaa sieltä erilleen potenttiaalinen vihapuhe ja päättää automaattisesti tarvittavista jatkotoimenpiteistä.

Tälläisille isoille palvelinkeskuksille soveltuvia tyhjiä paperitehtaiden halleja on maassamme onneksi saatavilla runsain mitoin. Ja Nokialta varmasti löytyy tarkoitukseen riittävästi joutilasta tuotekehittely- ja tuotantokapasiteettia, joten laitteesta tulisi myös teollisuuspoliittiinen piristysruiske maamme kuihtuvalle IT-alalle. Sokerina pohjalla voi vielä todeta senkin, että kun kerran tässä kapineessa ei ole minkäänlaista kosketusnäyttöä, käyttöjärjestelmänä voisi toimia vanha kunnon Symbian.

Näiden supertietokoneiden hallinta sekä vihapuheiden määrittely- ja luokittelutehtävä voidaan luontevasti määrätä Vähemmistövaltuutetun toimiston alaisuuteen. Sieltä löytynee maan korkeatasoisin alan asiantuntemus ja myös tehtävän vaatima motivaatiotasokin on varmasti kohdallaan.

Valtiontalouden kehnon tilanteen takia ei valitettavasti voida kuvitellakkaan, että pystyisimme nopeassa tahdissa palkkaamaan tarvittavan määrä poliiseja ja muita virkamiehiä puuttumaan erikseen jokaiseen yksittäiseen vihapuhe-rikokseen, laatimaan siitä esitutkintaa, käymään oikeutta ja valvomaan rangaistuja. Siispä rangaistuksen, tai puhutaan nyt mieluummin palautteesta, on tultava välittömästi, automaattisesti ja ehdottomasti. Vasta sitten tämä järjestelmä lunastaa sille asetetut odotukset. Siksi laitteessa on oltava myös  "palaute" moduli, joka antaa aina tarvittaessa riittävän sähköisen "muistuksen" suoraan kielihermoon.

Itse luonnostelisin asian niin, että tämä palauteasteikko voisi olla joustavasti neliportainen.

-Ensimmäinen taso olisi huomautus. Jos vaikkapa joku laulaa yksinään suihkuissa ollessaan Maamme-laulua (tai jotain muuta vastaavaa vihalaulua) tai jupisee itsekseen vessanpytyllä lehteä lukiessaan että tuo monikulttuurisuus taitaakin olla hanurista, niin kieleen räpsähtää kohtuullisen lievä sähköisku. Sellainen että puhekyky palautuu jo minuutin-parin kuluttua ja syömäänkin kykenee viimeistään tunnin kuluttua. Onhan lieventävänä asianhaarana sentään se, että vihapuheella ei ollut kuulijoita.

-Toinen taso olisi sitten tietenkin rangaistus. Jos vaikkapa työpaikan kahvitauolla julistaa suureen ääneen, että Perkele, sitä työvoimapulaa ei oo eikä tuu  tai kantakuppilan pöydässä kaljahönöissä uhoaa pöytäseurueelle että ensi vaaleissa minäkin kyllä varmasti äänestän sitä Halla-ahoa, niin sitten kieli saa muutaman huomattavasti voimakkaamman palauteimpulssin. Puhekyky palautuu ehkä puolen tunnin kuluttua mutta jomotus jatkuu noin  viikon ajan. Oppiipahan rasisti varomaan puheitaan.

-Kolmas taso eli tainnutus on tarkoitettu niihin tilanteisiin, jotka vaativat pikaista puuttumista. Esimerkiksi jos  joku äärirasisti saa päähänsä huutaa täpötäydessä raitiovaunussa N-sanan, niin kieleen räpsähtää jo toisen tavun kohdalla semmoinen Taserin luokkaa oleva volttimäärä. Taju lähtee ainakin viideksi minuutiksi ja puhumaan ei pysty viikkoon. Tälläinen tainnutusominaisuus on nykyään erittäin tarpeellinen, sillä ei niitä apulaiskaupunginjohtajiakaan sentää ihan joka ratikkalinjan jokaiseen vuoroon liikene päivystämään.

-Neljäs voimakkuustaso on sitten tietenkin eliminointi vai pitäisikö sitä kutsua korrektimmin puhdistukseksi. Ja kyllähän te ymmärrätte, että se on tarkoitettu ainoastaan niihin ääritilanteisiin, jossa kaikenkarvaiset keskiäkäiset äijät sun muut yrjönperskeleet eivät kertakaikkiaan tajua tukkia ääriturpaansa, vaikka asiasta on korkealta taholta jo useampaankin kertaan varoitettu...

Tämänkaltaisen innovaation luominen, käyttöönotto ja maailmanmarkkinoille saattaminen palauttasi Suomen aseman IT-teknologian johtavana äärimaana. Tiukasti maailmanlaajuisesti patentoituna se auttaisi myös Nokian uuteen loistavaan kukoistukseen. Ainakin minä uskon, että maailmasta löytyy monia muitakin edistyksellisiä valtioita, jotka olisivat valmiita ottamaan tämänkaltaisen järjestelmän tuotantokäyttöön. Vihapuheen määritelmät saattaisivat kulttuurisidonnaisina toki olla hyvinkin erilaisia eri valtioissa. Mutta siitä ei mielestäni kannata olla huolissaan. Kaikki kulttuurithan ovat ihan yhtä hyviä.

Lisäksi tälläisen vihapuhe-nollatoleranssin käyttöönotto lisäisi varmasti huomattavasti maamme nauttimaa  arvonantoa luotettavana ja vastuutakantavana  YK:n ja EU:n jäsenmaana. Voisin jopa ennustaa että tällä ansiolla Tarja Halonen saisi islamilaisten, kehittyvien ja sosialististen maiden suurelta joukolta vähintää sata puoltoääntä ihan mihin tahansa korkeaan YK-virkaan hän sitten päättääkään pyrkiä eläkepäiviään odotellessaan.

Lopuksi voinen vielä kainosti ehdottaa että maamme hallitus voisi vetää hieman kotiinpäin ja vaatia tätä valvontajärjestelmää käyttöön ihan EU-tasoisesti. Se voisi mennä ministerineuvostossa helpostikkin läpi, jos vihapuheeksi määriteltäisiin myös loukkaava kielenkäyttö Euroopan Vakausvälinettä tai muuta pan-eurooppalaista pankkitukea kohtaan. On sentään syytä muistaa että pankkiireillakin on tunteet...


Tuleva Suomi-brändi:  Vain rakkauspuhetta, sujuvasti kahdella kielellä

7 kommenttia:

 1. Yks yrjönperskeles on saanut silloin tällöin jutuistaan palautetta tyyliin älä veikkonen tommosia kirjoita, kun joku edistyksellinen ottaa ton kumminkin tosissaan, ja tämä juttusi kuuluu kyllä siihen kategoriaan. Voin kuvitella, että tietyssä virastossa tietty valtuutettu soittaa tekniikan asiantuntijalle, ja sanoo, että voisitkos tulla käymään täällä toimistossa, mulla olis yks juttu näytettävänä...

  VastaaPoista
 2. Huomenta Yrjö. Tiedostin kyllä tuon mahdollisuuden. Mutta koita ymmärtää. Olen jonkin flunssanpoikasen tai muun räkätaudin kourissa ja tuota iltasella kirjoitellesani olin lääkinnyt itseäni parilla kuumalla Negrita totilla. Niiden ansiosta tunsin vielä tavallistakin suurempaa solidaarisuutta Afro-Caribilaisia veljiäni ja sisariani kohtaan. Siinä vaiheessa päätin että nuo netistä jo arjen kohtaamisiinkin levinneet penseät vihapuheet nyt vaan on saatava loppumaan. Keinolla millä hyvänsä. Nehän alkavat muodostaa yhä keskeisemmän uhan koko arjen turvallisuudelle...

  VastaaPoista
 3. Eikait tuossa kuvassa ole huppupäinen P.H ?

  VastaaPoista
 4. Kieltäytyy vuokraamasta eriväriselle henkilölle asuntoa tulis rangaistavaa, mitenkähänän se muuttaa vuokramarkkinoita jos pitä pelätä että sattui vuokraa tavalliselle pulliaiselle kämpän niin joku mustalainen keksii nostaa syytteen tosta...

  VastaaPoista
 5. Anon1. En tiedä. Anonymitteettiä hyväkseen käyttäviä nettirasisteja vastaan on taisteltava samoin keinoin, anynymiteetin turvin.

  Anon2. Valitettavasti nämä talkkarijupakat ja muut positiivisen ja negatiivisen syrjinnän kohutapaukset tai sanktiouhat vaikuttavat juuri päinvastoin kuin suvaitsevaisto kuvittelee. Jokainen itsesuojeluvaiston omaava järkevä ihminen tai firma alkaa entistä tarkemmin välttää kaikkia riskejä joita kanssakäyminen näiden sorrettujen kanssa näköjään vääjäämättä aiheuttaa...

  VastaaPoista
 6. Mulla on jokin probleemi tämän viestin kanssa.

  Keskiäkäinen mies, onko tämä vihapuhe?

  Huomasitko sähköpostin?

  Mustalla huumorilla voisi kysyä että pitäiskö toivoa että NATO tai vaikka USA omissa nimissään tekisi Suomeen täsmäiskun ja sitten syöksisi punavihreän mokuttajaeliitin vallasta jonkin CIA:n tukeman vallankaappauksen avulla? Halosen ja muiden mokuttajien Suomea en muutenkaan halua puolustaa. Ties vaikka Tavjan takia USA on laittanut Suomen on Pahan Akselille, mitä en oikeastaan ihmettele.

  Tai pyydettäisiinkö Venäjältä veljellistä apua tuohon? Se vaan että Venäjän armeijan joukkoja on työlästä saada palaamaan kotiin. Toisaalta 1700-luvun kahakoiden ja 1808-1809 sodan jälkeen ne lähtivät itse melko pian. Sen jälkeen niillä vois olla urakkana palauttaa kuri ja järjestys Ruotsin ja Englannin kaupunkien mamulähiöihin.

  VastaaPoista
 7. Tervehdys Vieras

  Se onko jokin asia vihapuhetta riippuu enempi siitä kuka sanoo kuin mitä sanotaan. Kun tuon laulaa Juice, se ei ole vihapuhetta vaan huumoria. Jos sen sanoisi vaikkapa jokin julki-persu, vihapuherima ylittyisi heilahtaen.

  Kiitos postista. Vastasin siihen lyhyesti. Sinulla olisi kaikki edellytykset ryhtyä oman blogin pitäjäksi. Asiallista tekstiä näyttää syntyvän helposti ja mielenkiintoa kiistanalaisiinkin asioihin löytyy.

  Tuon "huumori" osuutesi suhteen olen tiukasti siellä Augustin Ehrensvärdin linjoilla: Jälkimaailma, seiso täällä omalla pohjallasi äläkä luota vieraaseen apuun. Kyllä tää on ihan meidän oma ongelmamme.

  Lohduttaudu sillä, että yhteiskunta ja aatemaailmat näyttäisivät elävän jatkuvaa edestakaista heiluriliikettä. Yleensä se heiluri heilahtaa niin pitkälle, että hommat menee överiksi ja sitten korjausliike alkaa toiseen suuntaan...

  VastaaPoista