Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

maanantai 26. syyskuuta 2011

Euroopan Vakausmekanismi tulee - oletko valmis?


Väittävät että yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Ainakin jos siihen tukkii sata sanaa tekstiä...

------------------------------------------

Jokainen pidempään elänyt ja maailmaa seurannut on oppinut, että keskeisten talousvaikuttajien puheet ovat varsinkin huonoina aikoina kääntäen verrannollisia todellisen tilanteen tai totuuden kanssa. Jos esimerkiksi ennenmuinoin eli markka-aikoina maamme valtionvarainministeri vakuutti kolmasti ennen kukonlaulua, että ainakaan devalvaatiota ei nyt sitten missään tapauksessa ole maahan tulossa, niin siitähän tiesi tyhmenpikin ihan satavarmasti, että jo ennen seuraavaa sianpieremää Suomen Pankkin pääjohtaja ilmoittaa 20% :n devalvaatiosta.

Tämä vanha kansanviisaus on syytä pitää visusti mielessä näinä uusina uljaina euro-aikoinakin. Vaikkapa silloin kun Saksan, Ranskan ja Kreikan nokkamiehet vakuuttavat kuorossa että Kreikkahan nyt kyllä pystyy hoimaan velkansa eikä varsinkaan koskaan eikä ikinä tule eroamaan eurosta.

Keskiäksylle tuo viisaus tuli mieleen myös tänään, kun hän luki tuoreita uutisia Ranskan taloudesta:

-Ranskan budjettiministeri Valérie Pécresse vakuutti keskiviikkona ranskalaispankkien olevan kunnossa. ”Ranskan pankeilla ei ole mitään ongelmia maksukyvyn kanssa eikä niitä tarvitse pääomittaa.” 

-Ranskan keskuspankin pääjohtajan Christian Noyerin mukaan "Talletuspako Ranskan pankeista on naurettava ajatus!"

Vai nuon huonolla tolalla asiat oikeasti ovat Ranskanmaalla. Onneksi Suomi on rikas maa. Meillä on velvollisuus auttaa ja meillä on siihen varaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti