Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

torstai 15. syyskuuta 2011

Härreguud - se sanoi "varmistin"

Kuvassa poistettu varmistin,  mallia AK-47

Viikon poliittinen sana lienee varmistin. Jussi Niinistön lausahdus eduskunnassa on kuulemma loukannut joitakuita ja varsinkin suuri joukko poliittisia eläimiä on ollut varmuuden vuoksi loukkaantuvinaan.

Tuo lausahdus "kun kuulen <jotain>, niin poistan varmistimen" on kuulemma niin hirmuista natsimeininkiä, että ei se juuri sen pahemmaksi enää voisi mennäkään. Kolmekymmentäluku kolistelee siltä lausumalta porstuassa.

Hmm - Keskiäkäinen Mies muistaa pitkän elämänsä aikana kuulleensa tai lukeneensa tuon samaisen sanonnan suusta jos toisestakin, mutta vasta nyt olen oppinut, että sen alkuperä on natsimielisen näytelmäkirjailijan Hanns Johstin jostain näytelmästä. Yleissivistyä ikä kaikki.

Keskiäkäisen Miehen sitaattirepertuaariin sanonta ei ole tainnut tähän mennessä kuulua, mutta minulla on sinnikäs muistijälki nuoruudestani, että esimerkiksi taiteilija Juice Leskinen viljeli sitä muodossa "kun kuulen sanan poliitikko, poistan varmistimen". Saattoi jopa joskus korvata sanan poliitikko sanalla sosialidemokratia. En kylläkään sitä äkkipäätä pysty linkillä todistamaan Teinpä kuitenkin ihan mielenkiinnosta vihahakuja Googlella. Voilà, ohessa eräitä muita natsihenkisiä vihapuhujia menneiltä vuosilta:

-Ulkoministeriön Forum Finland sivustolla, löytyy haastattelu vuodelta 1999. Jossa seisoo näin: Kehitysyhteistyössä ollaan tekemisissä isojen taloudellisten ja poliittisten voimien kanssa. Siksi poistan varmistimen aina kun kuulen sanan kulttuuri!" sanoo kulttuuriantropologian tohtori Anja Nygren.
Näköjään valtionhallinnossa ja kehitysmaatutkimuksessakin löytyy luurankoja kaapissa.

-Helsingin Sanomien taloustoimittaja  Jarmo Aaltonen otsikoi 14.4.2010 juttunsa näin: Kun pankki uudistaa, poistan varmistimen!  Voi voi, niin se kolmekyt-luku kurkkii Hyysärin taloustoimituksestakin

-Kulttuuriaiheisessa nettisivustossa Mustekala.infossa Silvia Hosseini kirjoittaa 29.8.2011 kirjallisuuskritiikki-kritiikissään näin: "Jos joku sanoo esimerkiksi "tyttöjen ilta" tai puhuu jostakin etuliitteellä "prinsessa", poistan varmistimen. Tytöttely on ihmisen vähättelyä, samaa idiotismi..."  Liekö Silvia sitten jonkinlainen femi-natsi?

-Etelä Saimaa lehden toimittaja Liisa Kukkola taas toteaa Jari Tervon Layla kirjan arvostelussaan näin: "Poistan aina varmistimen, kun kuulen jonkun miehen kertovan olevansa feministi. Näin kävi myös Tervon tapauksessa." Toimittajapiireissä näköjään tunnetaan laajemmaltikin viehtymystä natsihenkiseen vihapuheeseen...

-Desibeli.net sivustolla arvostelija Heikki Välimäki toteaa  Kaupungin valot-levyn arvostelussaan 20.10.2009 että: "Kun kansivihossa kiitetään hienoista sooloista, allekirjoittanut ottaa taka-askeleita ja poistaa varmistimen. Veikkaan, etten ole ainoa"  Hmm -  varmaan kaikki muutkin natsihenkiset jazz-diggarit tekevät niin.

-Usko ja rukous.net nimisellä keskustelufoorumilla käytiin lokakuussa 2010 homokeskustelua. Eräs, luultavasti suvaitsevaistoa edustava, keskustelija argumentoi silloin näin: Kun joku korkeasti emotionaalisessa keskustelussa ilman perusteluja sanoo jotakin "ihan historialliseksi faktaksi", minä poistan varmistimen. Ei se ole mikään ihan historiallinen fakta. Homoskene oli antiikissa monimuotoinen, ja sitä se on nytkin mitä suurimmassa määrin.

-Filosofian ja elämkatsomustaidon opettajien liiton FETO:n sivuilla löytyvät alan yo-kysymykset menneiltä vuosilta. Ja vuonna 2001 abeja on näköjään piinattu seuraavalla tehtävällä 9."Kun kuulen sanan kulttuuri, poistan pistoolini varmistimen." Miten tämä kuuluisa sanonta voidaan tulkita? Voi ei, että YO-lautakuntakin...

No joo, lienee tullut lukijoilleni selväksi. Google löysi sitaatilla 53200 osumaa, en ala linkittelemään niitä kaikkia läpi, mutta tässä vielä muutama esimerkki eri aihepiireiltä:

-Kokousalustuksen piti professori Ilkka Välimäki teemasta ”Vai Yliopistosairaala – taidan poistaa varmistimen

-Yleensä poistan aseestani varmistimen kun elokuvaa tai kirjaa kuvataan psykologiseksi, mutta vanhanaikaisuudessaan(kin) McEwanin kirjat ovat uponneet hyvin...

-Mutta kun kuulen sanan "lestadiolaisuus", poistan varmistimen.

-Kun kuulet sanan superfood, on aika poistaa varmistin

-Itse poistan varmistimen silloin kun myyjät alkaa ylistämään omassa tiskissä myynnissä olevaa 
maailman parhaaksi kirkkain silmin

-Näen punaista ja poistan varmistimen, kun joku alkaa puhumaan ilmaispalveluista.

-Mitä näihin kirjoituksiin tulee, niin jos joku enemmälti lainaa Raamattua niin poistan varmistimen.

-Aina kun kuulen sanan kasvatus, poistan varmistimen

-Jukan mielestä vesijuoksujohtamisen aika on ohi, eikä hän yhtään ihmettele miksi niin moni poistaa varmistimen kuullessaan sanan muutos

Mutta niinhän se menee, tärkeintä ei ole se MITÄ sanotaan vaan se KUKA sanoo. Jos on joutunut mielipide-eliitin mustalle vihalistalle, sanomisia tongitaan oikein ällätikun kanssa. Aina niille joku potenttiaalinen loukkaantuja voidaan keksiä. Ja sen jälkeen onkin vuorossa myrsky kusilasissa...
6 kommenttia:

 1. Hyvä, puoliäksy!

  Onneksi en ole poliisin peitetoiminnan kohteena. Muuten viettäisin lähiviikot tutkintavankeudessa yllytyksestä kansanmurhaan, kun aamulla sanoin itsekseni, että nyt annetaan kaasua. Oijoi mikä varomaton lipsahdus.

  VastaaPoista
 2. Tänään eduskunnan kyselytunnilla keskustan edustaja puhui lahtaamisesta. En kuullut oliko kyse syrjäseutujen koulujen oppilaista vai itse kouluista.

  VastaaPoista
 3. Kiitos vaan Kumis. Äläkä nuolaise ennenkuin tipahtaa. Sinäkin "ilmaiset itseäsi vapaasti netissä", joten saatat olla jonkin salaisen sisäministeriön rasismin- ja vihapuheenvastaisen tiedustelubyroon tarkkailulistalla. Ne bugit on nykyään tosi pieniä ja huomaamattomia...

  VastaaPoista
 4. Anon. Kiitos tiedosta. Vai alkaa Kepussa ilmetä lahtari-meininkiä. Kolkytluku,kolkytluku...

  Odotan mielenkiinnolla kun eduskunnassa on käsittelyssä jotain turkistalouteen liittyvää lainsäädäntöä. Jos joku edustaja silloin erehtyy sanomaan maagisen sanan KETTUTARHA, niin jopas alkaa IKL:llän ja AKS:sän haamut suhisemaan eduskuntatalon herrahississä...

  VastaaPoista
 5. Just kohdalleen Keskiäkäiseltä. Tärkeintä ei ole se, mitä sanotaan vaan kuka sanoo. Eikös se muuten ollut Ville Komsi, joka kirjoitti joku vuosi sitten puroissa mätänevistä kansallismielisten raadoista? Eipä puolestaloukkaantujat loukkaantuneet puolesta.

  VastaaPoista
 6. Tuo Komsin Villen oksennus näyttää vielä olevan tallessa ainakin Octaviuksen blogissa.

  VastaaPoista