Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

perjantai 24. helmikuuta 2012

Suomen satraappikunta ja komissaarikuvernöörit


 Tuli pakottava tarve väkertää ylläoleva kuvatus kommentiksi maamme tuoreimpaan jeesustelumyrskyyn.

Soinin heitto Rehnistä ei minusta ollut ollenkaan kaukaa haettu. En lähde luettelemaan historiallisia perusteita mielipiteelleni, sillä Ruukinmatruuna teki sen ansiokkaasti tuoreessa postauksessaan.  (Itse arvelin joulukuussa Alexander Stubbin haaveilevan tulevasta Bobrikovin tai Zdanovin asemasta, mutta suon kernaasti paikan myös Rehnille)

Poliittinen kusimyrsky ja armoton jeesustelu nostettiin siitä, että Bobrikoviin vertaaminen tuo kuulemma mieleen ennenkaikkea tavan, jolla hän päätti päivänsä. Hmm - ainakin minulle Bobrikov tuo kyllä ensimmäisenä mieleen ns. ensimmäisen sortokauden alun ja Helmikuun manifestin. Josta esim Wikipedia kertoo näin:

"Helmikuun manifesti oli Venäjän keisarin ja Suomen suuriruhtinas Nikolai II:n 15. helmikuuta 1899 antama julistus, jonka mukaan sellaisten yleisvaltakunnallisten lakien säätämisessä, jotka säädetään Venäjän lainsäädäntöjärjestyksessä, on Suomen valtio­päivillä vain neuvoa-antava rooli, eikä niiden kielteinen lausunto estäisi lain voimaanastumista myös Suomessa."

Mutta jokaiselle tietysti tulee asioista erilaisia mielleyhtymiä. Esimerkiksi meille "likaisille" Keskiäkäisille Miehille tulee aika monesta asiasta ensimmäiseksi mieleen vittu. Mutta en minä silti ole suunapäänä huutamassa että vaikkapa Sulkavan soudusta on pikimmiten poistettava kirkkovenesarja. Ihan vain sen takia, että minulla itselläni on likainen mielikuvitus.

No, jatkossa meidän kaikkien on oltava äärimmäisen varovaisia ja hyvin historiatietoisia jos teemme rinnastuksia historiallisiin henkilöihin. Esimerkiksi Esko Ahoa kutsuttiin pääministeriaikoinaan Kannuksen Kennedyksi. Nykystandardien mukaan tuo oli selkeää vihapuhetta, koska sehän tuo heti mieleen tavan jolla Kennedy kuoli. Myös jonkun poliitikon vertaaminen vaikkapa Abraham Lincolniin tai Mahatma Gandhiin täyttänee tästedes poliittiseen murhaan yllyttämisen tunnusmerkit.

PS. Maamme hallituksen on välittömästi pantava piste valtionvallan jo vuosikymmeniä harjoittamalle vihanlietsonnalle. Tarkoitan tietysti valtioneuvoston linnan portaikossa olevaa Eugen Schaumanin muistolaattaa:Onhan ko. laatan teksti " Kuoli Isänmaan puolesta" suorastaan törkeää kiihoittamista poliittiseen väkivaltaan. Ja räikeässä ristiriidassa maamme vastuutakantavan Eurooppa-(alistumis)politiikan kanssa.

4 kommenttia:

 1. Njoo, olipa nyt herra Soinista noin muutoin yhtä tai toista mieltä, niin surkuhupaisaksihan tämä jo käy, kun miehen jokaikistä sanomista tai sanomatta jättämistä ylitulkitaan kuin piru raamattua. Joka ainoassa kommentissa tai heitossa mukamas on jokin kiero taka-ajatus esitettynä, jota siinä sitten "oikeasti" tarkoitetaan. Kertoneeko sitten enämpi tulkitsijoista kuin tulkinnan kohteesta, mene tiedä. Olisiko tämä viimeisin myrsky vesilasissa sitten noussut, jos Rehniä olisi verrattu vaikkapa Zdanoviin tai Molotoviin, no varmaankin, mutta ehkä astetta lievempänä. Ja onhan tässä tietysti sitäkin mukana, että nyt kun pressanvaalit ovat jo takanapäin, niin keskustelu alkaa taas pikkuhiljaa "normalisoitua", kun se taktisista syistä pakollinen pahojen ihmisten rauhoitusaika II-kierroksen ajaksi on sekin sitten päättynyt. Taas Suomen edistykseläistö elämöi, se nosti kämmentäns, ja löi! ;)

  VastaaPoista
 2. Eiks se Solistiyhtye suomi launanut, että njet molotv olit pahempi kuin itse bobrikov ?

  VastaaPoista
 3. Anon 1 On se aika säälittäväksi mennyt tämä julkinen keskustelu. Jatkuvasti joku on loukkaantumisessa jostain olemattomasta sanojen tulkinnasta. Tai ainakin väittää loukkaantuneensa, joka ei ole lainkaan sama asia.

  Tässä Rehnin älähdyksessä lienee osansa sillä, että vertaus oli turhankin osuva.

  Anon 2

  Kyllä: http://www.youtube.com/watch?v=4vglCHcZuCQ

  VastaaPoista
 4. Jahs, valtakunnan antinatsiki hönö sai viimeinki blogikirjoituksessaan taas yhdistettyä ton oulun ampujakriminaalilla yhdistettyä natsit ja breivikin taas perussuomalaisiin, on miehellä uskomaton vainoharha päällä ...

  VastaaPoista