Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

perjantai 18. maaliskuuta 2011

Keskiäkäisiä vanhaskommetteja IFuksuhiman ydinvoimaloista kuuluu vihdoinkin edes hieman parempia uutisia. Kriisi ei todellakaan ole läheskään ohi, mutta kun katastrofin peittely ja vähättely saatiin vihdoin lopetettua, alettiin onnettomuuspaikalle saada myös tarvittavia resursseja. Siis miehiä ja kalustoa. Alkupäiväthän mentiin jättämällä voimala-alueen satakunta työntekijää kamppailemaan oman onnensa nojaan, uskomalla vahvasti, että kyllä kai ne siellä jotenkin pärjäävät. Väkeä ja vehkeitä tarvitaankin paljon, sillä vuotuiset ja elinikäisetkin säteilyrajat paukkuvat tuolla täyteen varsin vauhdikkaasti. Miettikääpä esimerkiksi, kuinka huolletaan ja tankataan radioaktiivisesti saastunut helikopteri? Veikkaisin että mahdollisimman äkkiä ja mekaanikkoja tiuhaan vaihtaen. Aika nopeasti taitavat vaikkapa Itsepuolustusvoimien helikopterit ja Tokion palokunnan kalusto muuttua noissa hommissa matala- tai keskiaktiiviseksi ydinjätteeksi ja siirtyä "reserviin".


-------------------------

YK hyväksyi näköjään lentokieltoalueen Libyassa. Taas kerran voidaan todeta, että liian vähän ja liian myöhään. Läntiset demokratiat ovat perinteisesti olleet hyviä yllyttämään ja kannustamaan erilaisia kansaryhmiä kapinoimaan tyranneja tms vastaan ja samalla erittäin huonoja maksamaan huutonsa, eli antamaan mitään konkreettista apua. Tälläkin kertaa ainoa toimenpide Libyan kansannousun alkuvaiheessa oli Gaddafin varojen jäädytys ja jeesustelu kansainvälisellä rikostuomioistuimella. Siis siinä vaiheessa kun Gaddafin valta horjui pahimmin ja hän ehkä olisi ollut valmis siitä luopumaan ja pakenemaan maasta. Toimenpiteellä saatiin ainoastaan varmistettua Gaddafille ja hänen lähipiirilleen se, että heidän ainoa vaihtoehtonsa on taistella katkeraan loppuun asti, pako maasta ei tule kysymykseenkään. Hinnan tästä moraalisesta pätemisestä maksavat Libyalaiset. Kapinan loppuselvitys tulee olemaan verinen ja sotkuinen.
 
------------------------

Suomalaisessa potkupallossakin on viimein onnistuttu eurooppalaistumaan eli on saatu aikaan ihan oma sopupeli-skandaali. Uutistietojen mukaan kaikki pidätetyt epäillyt ovat olleet ulkomaalaisia. Valtakunnan viisaat, kertokaa nyt äkkiä meille epätietoisille kummasta oikein on kysymys? Tarvitsemmeko me kipeästi maahanmuuttajia myös siihen, että saisimme järjestettyä sopupelejä vai ovatko maahanmuuttajapelaajat oppineet Suomalaisilta huonoja tapoja?

 -----------------------

Ensimmäinen TV-vaaliväittelykin oli ja meni. En jaksanut katsoa kokonaan, sen verran luokatonta oli keskustelun taso. Octaviuksen blogaus tiivistää mielestäni illan saldon näkemäni osalta kohtuullisen hyvin. Varsinkin tuo säälivä myötähäpeän tunne Urpilaista kuunnellessa jäi minunkin mieleeni. Luulenpa että Jutta ei ole SDP:n puheenjohtaja enää kovin pitkää aikaa...

1 kommentti:

  1. Toi Libyahomma kiistatta kummastuttaa. Eikös ne kapinalliset ole jo saaneet selkäänsä? Ranskalaisethan totesivat hetki sitten, että sotatoimet alkaa hetikohta, mutta mitä hyötyä siitä enää on? Ei ne maihinnousua sinne tee kumminkaan. Viikko takaperin tilanne olis ollu toinen.

    VastaaPoista