Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Vaaleista ja vähän tummuudestakinKeskiäkäisellä Miehellä on ollut tavallista kiireisempi viikonloppu. Tänään kun on pitänyt kellojen siirtämisen ohella kerätä puutarhastamme kaikki sinne eilen levitellyt jouluvalot ja jopa kellarista löytyneet raksahalogeenit. Perheemme nimittäin kamppanjoi eilistä "Palatkoon pimeät ajat ja hallitkoon meitä pimeyden voimat"-tapahtumaa vastaan polttamalla kaikkia mahdollisia valoja tunnin ajan. Rouva Keskiäkäinen olikin sangen tyytyväinen, kun tulin illan happeningiin valmistautuessani vaihtaneeksi kaikki talon palaneet lamput ehjiin...

-----------------------------------

Mutta oikeastaan ajatuksenani oli tällä kertaa kirjoittaa pari sanaa tulevista vaaleista. Jotain tuntuu nimittäin muuttuneen kaikkiin aikaisemmin seuraamiini eduskuntavaaleihin verrattuna. Aina ennen on vaalien alla suorastaan kyllästymiseen asti hoettu, kuinka tärkeää olisi, että jokainen kynnelle kykenevä kansalainen vaivautuisi äänestämään. Koska jokaisen kansalaisen mielipide on demokratiassa niin kovin tärkeä. Ja kuinka oleellista olisi, että vaaleissa keskitettäisiin ääniä vaikkapa nuorille, naisille ja muille uusille ja tuoreille tulevaisuuden kyvyille. Jotta saataisiin eduskuntaan niitä uusia kasvoja, uusia ajatuksia ja uutta virtaa.

Mutta tulevissa vaaleissa tuntuu päinvastoin huolenaiheena olevan se, että eduskuntaan saattaa nousta uusia kasvoja. Sellaisia poliittisesti kokemattomia tomppeleita. Jotka eivät varmaankaan kykene vastuulliseen vastuunkantamiseen vaan tulevat todennäköisesti syyllistymään ihan hirmuiseen politikointiin ja pölhöpopulismiin.

Toinen yleinen huolenaihe tuntuu olevan, että ihan vääränlaiset, vääriä asioita kannattavat ihmisryhmät saattavat ängetä sankoin joukoin itsensä äänestyspaikoille. Ja on jopa pelättävissä, että juuri he äänestävät ihan vääränlaisia poliitikkoja. Niitä ahdistusta  aiheuttavia populisteja ja muita impivaaralaisia peruutuspeiliin tuijottajia. Voi voi, mitenkä saataisiin suljettua esimerkiksi sellaiset keski-ikäiset, itsensä omalla työllä elättävät duunarimiehet kokonaan pois vaalikentiltä. Äänestävät kumminkin ihan väärin ja sotkevat siten meidän tyttöjen hienot hiekkalaatikkoleikit.

Kohtahan meno on meilläkin ihan yhtä kauheaa kuin siellä Libyassa. Kaikenkarvaiset populistit sielläkin protestoivat ja kampeavat kokenutta, vahvaan vastuunkantoon jo 40 vuoden taatulla kokemuksella pystyvää valtionjohtoa syrjään. Vaikka heillä ei ole esittää tilalle kuin sekalainen joukko tuntemattomia ja varmaankin myös täysin osaamattomia luusereita. Ei voi maa sellaisen rupusakin johdolla vastata globalisaation ja talouskriisien ja muutenkin kestämättömän kehityksen asettamiin haasteisiin.

Vaikeina taloudellisina ja poliittisina aikoina tarvitaan kokeneita ja vastuunkantoon kykeneviä päättäjiä.          
Jyrki Gaddainen  -  Monikansallinen Kokoomus

6 kommenttia:

 1. Heh Gaddainen ja Monikansallinen :D

  Samaa olen itsekin ihmetellyt, että miten ne libyalaisten twitterit ja facebookit tuottavat toivottuja vallanvaihtoja mutta Suomessa sitä saa leiman, että on hankala.

  VastaaPoista
 2. Jyrki Gaddainen...he he he! Kansalaiset. Ettäkö ihan äänestämällä ajattelitte jotain muuttaa? Meille Kokoomuksen muovinukeille ette mahda mitään.

  VastaaPoista
 3. Hmm luiks tään viimesen kolinaa panuhuoneesta blogikirjotuksen?,
  onkoa kaverilla ihan kaikki kohillaan vai onko kirjotus täyttä parodiaa ?

  VastaaPoista
 4. Tervehdys Kumis ja Anon 1&2 ?

  -vallanvaihdoissa ja demokratiassa yleensäkkin tuntuu olevan enempi hohtoa, kun se tapahtuu jossain muualla.

  -en usko että nämä(kään)vaalit mitään isompaa muutosta saa aikaan. Suomessa muutokset on aina tulleet ajopuuna muita seuraten. Näyttäis siltä että monikulttuurisuushömpötystä ainakin ollaan Euroopassa pikkuhiljaa kuoppaamassa. Suomi peesaa sitten viiveellä perässä. Samaten nämä "sika"maiden tukemiset loppuu aikanaan, kunhan EU:n mahtimaat saavat sieltä suurpankkinsa kuiville, eli niiden riskit siirrettyä eurooppalaisten veronmaksajien piikkiin. Sitten Saksa ilmoittaa että se on loppu ny. Valitettavasti Suomi taitaa olla siinä vaiheessa korviaan myöden jumissa omissa ja muiden veloissa... Ja totta töriset. Kokkareiden Pepsodent-pojista ei niin vaan päästä.

  -Panun blogia ennen satunnaisesti seurailinkin. Sujuva kirjoittaja ja varmaan jollain mitalla älykäskin. Mutta tyyppi on niin täynnä vihaa ja katkeruutta, että en ole jaksanut niitä vihaa tihkuvia salaliittovuodatuksia enää aikohin läpi kahlata.

  VastaaPoista
 5. Ps. ja kaverin tekstit kääntyy jo häntä itseään vastaan

  VastaaPoista
 6. Anon. Juu - niitä Panun tekstejä lukiessa tulee ensimmäisenä mieleen sana "Trolli". Mutta kun selaa kirjoituksia taaksepäin niin tajuaa että jumankekka, sehän onkin ihan tosissaan. Sitten tuleekin mieleen sana "Lääkkeet!"

  VastaaPoista