Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

maanantai 13. joulukuuta 2010

Lainahevosilla

Vihreä Visio siitä miten Euroopan väestötiheydeltään väljimmässä maassa tulisi asua

Kierrätys on näköjään tullut muotiin politiikassakin. Ensin mainostoimisto Bob rp, eikun siis Monikansallinen Kokoomus nappasi vasemmistolta työväenpuolue-tittelin ja vielä Vihreiltä vihreyden. Sitten Kristilliset noukkivat talteen Kokoomuksen hylkäämät Kodin, Uskonnon ja Isänmaan.

Vihreät eivät jääneet tuleen makaamaan, vaan päättivät laittaa vahingon kiertämään. He sieppasivat itselleen aikaisemmin politiikan konservatiivisella laidalla viihtyneen symbolin ja sloganin. Hieman kritiikkiä tästä tempusta on tosin tullut, mutta sissimarkkinoinnin parhaiden perinteiden mukaisesti, myös runsaasti julkisuutta. Ja halvalla. Politiikassahan päteekin vanha sääntö, ei ole väliä mitä puhutaan, kunhan puhutaan. Vihreät ovatkin uhonneet, että tämä ikonimuilutus ei jää tähän, vaan lisää seuraa. Mielenkiinnolla odotankin mikä on Virheiden seuraava kohde. Kaappaavatko he Kepulta Kekkosen vaiko Vasemmistoliitolta sirpin ja vasaran?

Oppositiossa ei näitä kierrätyksen suomia suuria mahdollisuuksia ole vielä huomattu. Persut tarjoavat tylsästi työväenpuoluetta ilman sosialismia, Vasemmistoliitto työväenpuoluetta ilman rasismia ja Demarit työväenpuoluetta ilman työväkeä. Haloo! Hiukan luovuutta peliin. Vasemmistoliiton uusi nousu voisi alkaa kun he sosialisoisivat kokoomukselta rikkaiden konservatiivien edunvalvonnan ja Persut löisivät koko kansan ällikällä omimalla RKP:ltä pakko-ruotsin. Keskusta taas voisi kähmiä RKP:ltä Kasnäsin manifestin ja vaatia että vähintään 50% maahanmuuttajista koulutetaan kepulaisiksi. Sen jälkeen tosin RKP:llä ei olisikaan jäljellä muuta kuin rikkaat säätiönsä. Mutta ei hätää, omimalla Persuilta maahanmuuttokriitisyyden he voisivat kasvattaa puolueensa kannatuksen jopa 20%:n tuntumaan.

Entä sitten SDP? Se on viimeiset 50 vuotta käynyt vaaleja ruuan hinnalla sekä maataloustukien ja aluepolitiikan vastustamisella. Kun keskusta on viime vuodet keskittynyt kilvoittelemaan pääkaupunkiseudun vihreistä äänistä yhdessä vihreiden, kokoomuksen ja vasemmistoliiton kanssa, Kepun peruskannattajat alkavat olla totaalisen kyrp...neitä. Siispä loogisinta olisikin, että SDP yllätäen julistautuisi maaseudun, haja-asustusalueiden ja pikkukaupunkien puolueeksi. Pienyrittäjiä ja arvokonservatiiveja unohtamatta. Noissa ex-kepulaisporukoissa kun on suorastaan tyrkyllä se tulevien vaalien suurin liikkuva äänestäjäkunta...


PS Vihreiden uudet tunnukset ovat suuresti innoittaneet katajaisen kansamme luovuutta. Talkoohengessä Vihreille on luotu heidän politiikkaansa kovan ytimen kiteyttäviä tunnuksia. Ikävä kyllä nämä taideteokset ovat levällään laajan kyberavaruuden syövereissä ja vaarassa hiljalleen hautautua unohduksiin. Siksi ajattelin helpottaa niihin tutustumista ja koota parhaita nähtäville yhteen paikkaan. Tälläisellä gallerialla on mielestäni myös kansanperinteellistä ja museaalista arvoa.

Minun tarkoitukseni ei ole ratsastaa lainahevosilla, valitettavasti vain en netistä löytänyt noiden kuvien tekijätietoja. Jos allaolevista kuvista jokin on juuri sinun tekemäsi, kirjoita viestiä kommenteihin tai sähköpostiin, niin laitan nimesi tai nimimerkkisi kuvatekstiksi. Samaten jos lukijoilla on tiedossa lisää laadukkaita teemaan liittyviä kuvia, laittakaa linkkejä kommenttiosastolle. Päivitän tätä galleriaa mahdollisuuksien mukaan.
Seuraava "teos" lipsahtaa jo hieman ulos genrestä, mutta muunnelma samasta teemasta kuitenkin...

 
 
PS2  Samalla kun lisäsin pari uutta löytöä ylempään galleriaan, lisään alle pari omaakin tekelettä.
         Innostuin itsekkin yrittämään, kun katselin noita luovia vääntöjä...

4 kommenttia:

 1. Toi "ekologinen tapa asua" on kommunistien, vihreiden ja ilmastoidioottien märkä uni. Ei sillä ole väliä, mitä ihmiset haluavat vaan sillä, mitä "yhteiskunta" haluaa.

  Muukin kokoelma on hieno!

  VastaaPoista
 2. Tervehdys Anon. Mitäpä sitä ihmisten haluista. Tärkeää on se, mitä "hyvät" ihmiset haluaa.. Varsinkin kun muistetaan että Suomi tuottaa noin 0.22% prosenttia maailman CO2 päästöistä, niin onhan se itsestään selvää, että tämä asia ratkaistaan nimenomaan Suomen toimenpiteillä. Ja kaikkihan sen nyt tajuavat, että yhdyskuntarakenteen totaalinen muutttaminenhan se on nopein ja halvin tapa leikata Suomen energiankulutusta. Eikös niin...

  VastaaPoista
 3. Muuten hyvä, tosin tuolla alussa mainitsemasi "Koti, uskonto ja isänmaa" eivät ole Kokoomuksen vaalisloganeita olleet koskaan. Sen sijaan niitä käytti kampanjoinnissaan IKL, jonka toimijoita sittemmin siirtyi eri puolueisiin kun sodan jälkeen ko. puolue kiellettiin.

  Tätä eivät jostain syystä tajua edes toimittajat tai sitten odottavat että paljastavat strategisella hetkellä tuon iskulauseen todellisen taustan. Lieneekö syynä tuohon iskulauseen Kokoomukseen yhdistämiseen sitten se ollut aikoinaan se, että halutaan:

  1) mollata
  2) muistuttaa siitä että moni IKL:n aktiivi siirtyi Kokoomukseen?

  VastaaPoista
 4. Anon. Olet varmasti oikeassa tuon vaalisloganin suhteen. En nyt ainakaan äkkipäätä löytänyt päinvastaisia todisteita mistään.

  Mutta Kokoomuspoliitikkojen puheissa niitä oman muistini mukaan "ennnenmuinoin" käytettiin taajaankin. Silloin ajalla ennen Internettiä, joten linkkejä en taida äkkipäätä löytää. Mutta annetaanpa puheenvuoro Kimmo Sasille:

  "Koti uskonto ja isänmaa on tunnettu kokoomuksen tavaramerkki. Millään puolueella ei ole siihen yksinoikeutta. Olemme tyytyväisiä ja ylpeitä, jos muutkin alkavat käyttää sitä", Kimmo Sasi toteaa Kotimaa24:lle.

  VastaaPoista