Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

perjantai 22. toukokuuta 2015

Ei liene sattuman sanelema juttu?

uudempi Impivaaralainen sanaparsi
Olen joskus aikaisemminkin sanonut, että on aina surkuhupaisaa seurattavaa, kun raavaalla miehellä alkaa mulkku viedä miestä eikä mies mulkkua. Kun niillä silloin tahtoo unohtua alkeellisinkin maalaisjärki ja itsesuojeluvaisto. Teinipojilla moisen käytöksen vielä ymmärtää, kun se kaikki on vielä niin uutta ja ihmeellistä ja niitä hormooneitakin suorastaan tihkuu ulos korvistakin.

Mutta mitä sitten pitäisi ajatella niistä kuudenkympin ja kuoleman välissä olevista ukoista, joille näköjään aika yleisesti iskee huutava tarve siihen vihoviimeiseen "joutsenlauluun". Että kun edes vielä kerran pääsisi hedelmällisessä iässä olevan naisen lämpöiseen syliin ja saisi sellaista jopa lempiä. Tuollainen käytös on senverran yleistä, että epäilen sen olevan keski-ikäisten naisten "biologisen kellon tikitykseen" verrattavissa oleva ilmiö. Sitä onko tässä kyse psykologiasta, biologiasta vaiko alitajuisesta kuolemanpelosta, en osaa sanoa.

Viimepäivien Toimi-kaustistahan moiset mietteet mieleeni tulivat. Kunnon kohu ja medialynkkaus on saatu taas kerran pystyyn. Ei uskoisi, että mitään laitonta tai edes törkeän moraalitonta ei ole tapahtunut. Alaikäisiä, maksullista seksiä, valta-aseman väärinkäyttöä tms. ei ole pelissä. Tyhmältä ja nololtahan tuollainen touhu julkisuudessa reviteltynä toki näyttää. Sanotaan että vanhetessaan ihminen muuttuu henkisesti lapseksi jälleen. Ihan sinne asti Toimi ei ole vielä päässyt, mutta tuollaiset "sun tissivakos näkyy, näytäisitkös tissisikin" jutut viittaa, että tämä taantuminen olisi jo edennyt sinne teini-ikäisen tasolle.

Vaikka asian tiimoilta on jo riittävästi taitettu peistä, yksi asia on jäänyt huomiotta. Älkää nimittäin kuvitelko että tämän kohun ajoitus olisi ihan sattumaa. Viestittelyä on siis tapahtunut viime syksyn - talven aikana. Miksi se pulpahti julkisuuteen vasta/juuri nyt? Jos paljastuksen olisi tehnyt esim Ilta-Sanomat, en usko että toimitus olisi sen päällä malttanut kauaakaan makoilla. Mutta sen tekikin sanomalehti Keski-Suomalainen. Joka on maakuntalehdistämme (Ilkan ohella) vahvimmin profiloitunut oman maakuntansa asioiden äänitorveksi ja poliittiseksi edunajajaksi. Nyt kun alkoi näyttää että maakunnan oma mies Kankaanniemi on vahvasti menossa joko raskaalle ministeripaikalle tai ainakin eduskunnan puhemiehistöön, miksi ihmeessä Keskisuomalainen tuikkasi juuri ratkaisevalla hetkellä puukolla selkään?

Keskiäksyllä on teoria:  Hallituspaikkojen jaossa pyritään yleensäkkin aluelliseen kattavuuteen  ja keskustavetoista hallitusta muodostettaessa tämä pyrkimys taatusti vain korostuu. Pahaksi onneksi pieni Keski-Suomen vaalipiiri tuskin tulee saamaan kahta paikkaa.  Ns. "sitoutumaton" Keskisuomalainen on tunnetusti edelleen vahvasti maakuntansa Kepun aisankannattaja. Ja nyt vaalipiirin ministeriksi olikin menossa väärä mies väärästä puolueesta. Joten Kankaanniemi-kaustin julkaisumotiivina tai ainakin sen ajoituksen tarkoituksena oli Mauri Pekkarisen ministeripestin turvaaminen. Saattepa nähdä.

PS. Poliitikkoja sanotaan ketkuiksi ja väitetään ettei heidän puheisiinsa voi luottaa. Tällä kertaa voidaan kuitenkin antaa pisteet Toimi Kankaanniemelle todenperäisen poliittisen lausunnon antamisesta. Keskiäksylläkin on vahvaa omakohtaista kokemusta siitä, että nussittuaan tosiaankin nukkuu sikeämmin...

3 kommenttia:

 1. Näin äkkiseltään voisi tuumia, että scifin puolelle meni, mutta kun hetken ajan miettii, niin tuumii, että mikä ettei. Taidollahan se takatoosa tunnetusti duunataan eikä munan suuruudella ja politiikkahan on kieroilun taidetta. Jos miettii asiaa vähän pidemmälle, niin ehkä kepussa oltiin päätetty persuyhteistyöstä jo ennen vaaleja. Muutenhan tuo oltaisiin vuodettu julki jo ennen vaaleja.

  Ja kun vieläkin pidemmälle ajattelee, niin voisiko olla niin, että jossain poliittisessa ryhmittymässä tiedetään jo seuraava skandaali? Se vaan odottelee kassakaapissa sopivaa poliittista saumaa.

  Toi maalauksen nainen on muuten uskomattoman upean näköinen.

  VastaaPoista
 2. Isävainaa tapasi sanoa: "Kun ylä ja alapäässä seisoo yhtä aikaa, niin siitä ei hyvä seuraa."

  Jotain omituista tuossa Kankaanniemi-kaustissa tosiaan on. Vaikka heppu on töpeksinyt, niin asian esilletuonti on kumman pitkään kestänyt.

  VastaaPoista
 3. Ykä: Ryönälehtien pitää löytää jotain myyvää joka päivä, mutta Keskisuomalainen elää kestotilauksilla ja tekee ensisijaisesti politiikkaa, klikkaukset on sivuseikka. Ja kaikilla isoilla puoluella on "likaisten temppujen osastonsa" Kyllä niitä kohujakin hyvinki saattaa olla jemmassa. Mitä maaluskeen tulee, niin Zinaida Serebrjakova oli vielä niitä vanhan liiton taiteilijoita. Jotka oikeasti osasi. Nimittäin maalata eikä vaan suoltaa taideteorioita ja selityksiä. Zinaidalla oli kova elämä mutta silti hänen intohimonaan oli näyttää maailman kauneus, ei sen rumuutta.

  Zinaidan töitä

  VastaaPoista