Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Vox populi vs. Vox EKPEurokriisin väliaikainen rauhoitusaika on taas kerran saatu pidettyä, sillä Italian vaalit ovat ohi. Lopputulos vaan ei taida olla EU-nomenklatuuralle mieluinen. Golman Sachin EU-komission epävirallinen pääehdokas Mario Monti kärsi murskatappion ja voittajia olivat yksi ammatti- ja yksi amatöörikoomikko. Se onkin jännä nähdä kuinka nopeasti ja kuinka monta kertaa EU bolitbyroo EU-komissio ja NKP EKP panevat Italialaiset äänestämään uudelleen. Keskiäksyn veikkaus on, että tasan niin monta kertaa, kunnes EU-nomenklatuuralle mieluinen vaalitulos saavutetaan.

Pienenä ongelmana on toki Italian vaalilaki, jonka mukaan presidentti ei voi määrätä uusia vaaleja puolta vuotta ennen presidentinvaaleja. Jotka ovat toukokuussa. Mutta kyllä tähänkin pikku lakitekniseen ongelmaan varmasti jokin "luova ratkaisu" keksitään. EU:ssa kun ollaan perinteisesti hyviä sellaisissa. Tai sitten Mario Monti "hallitsee" maata komission valtakirjalla väliaikaisen virkamies- ja teknokraattihallituksen nimissä.

Yksi asia keskiäksyä on hieman Italian vaaleissa huvittanut. Nimittäin kotimaisen jeesustelun totaalinen puute. Koomikko Bebbe Grilloa ja hänen 5-tähden liikettään ei ole maamme medioissa lainkaan kauhisteltu populistisena tai vastuuttomana ääri-minään. Joka uhkaa syöstä euroopan ja maailman ikuiseen pimeyteen tai ainakin kolmekymmentäluvulle.  Hmm - kun tutustuu liikkeen vaalilupauksiin ja vaatimuksiin, voi todeta että sellaiseen jeesusteluun löytyisi kyllä aihetta. Miehessä kun on selkeää mussolini-ainesta.

Grillohan on mm. vaatinut 20 tuntista työviikkoa, valtion velan korkojen maksamatta jättämistä ja ilmaisia internetyhteyksiä kaikille. Mutta koska Grillo on monilta linjauksiltaan selkeästi vasemmistolainen, ei hän tokikaan voi olla maamme moraalisen paremmiston mielestä mikään populisti saati ääripoliitikko. Päinvastoin, Anni Sinnemäki on jo ehtinyt kehumaan, että Grillo ei suinkaan oli mikään saatanallinen Soini vaan hänen tavoitteensa muistuttavat monilta osin Vihreiden tavoitteita.

No jaa. Keskiäksy ei myöskään tästä pellestä panikoi. Koska on hyvä muistaa että tuo Grillon vaatima 20-tuntinen työviikko olisi monille, varsinkin valtion viroissa toimiville italialaisille selkeä kiristys nykyisiin käytännön työehtoihin. Ja Grillo sentään uhkaa maksattaa meillä vastuutakantavilla euromailla pelkästään Italian valtionvelan korot. EU:n syvenevän ja tiivistyvän liittovaltion päämääränähän on maksattaa meillä euromaiden veronmaksajilla myös iso osa vetelä-euroopan valtionvelkojen pääomasta...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti