Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Suomalaisformaatti valtaa maailmaa


Kuten hyvin tiedätte, televisio-ohjelmat perustuvat nykyään lähes täysin ns. formaatteihin, eli valmiisiin sabluunoihin, joista suosituimpia kaupitellaan ympäri maailmaa. Yleensä tuo virta kulkee yksipuolisesti tänne Suomeen päin, mutta nyt YLE:llä on mieluista uutisoitavaa. Heidän omaa innovointiaan edustava huippusuosittu, historia oikeaoppisesti tulkitseva  lähes-tosi-TV-sarja, "Suomi on Ruotsalainen", on herättänyt suurta mielenkiintoa maailman TV-yhtiöiden keskuudessa.

YLE:n mukaan he ovat onnistuneet myymään kyseisen formaatin jo yli kymmeneen maahan. Työn alla ja tuotannossa on useita  lokalisoituja versioita.  Tälläisiä ovat mm. "Intia on Brittiläinen", "Brasilia on Portugalilainen", "Algeria on Ranskalainen" ja "Kongo on Belgialainen" TV-sarjat.

Parasta aikaa YLE viimeistelee sopimusta Moskovan TV:n kanssa, joka suunnittelee julkaisevansa formaatin teemalla "Viro on Venäläinen". Neuvottelut ovat pitkällä myös Kiinan valtiollisen TV-yhtiön kanssa. Kiinalaiset aikovat julkaista peräti kolmekymmentäosaisen sarjan nimelllä " Tiibet on Kiinalainen".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti