Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

perjantai 26. marraskuuta 2010

Ajattelin sitten kokeilla blogaamista

Blogikeskusteluja pitkään seuranneena on aina välillä tullut mieleen, että olisi minullakin hampaankolossa monenlaista kommenttia tähän maailmanmenoon. Politiikka, talous, EU, maahanmuuttopolitiikka, ympäristönsuojelu, tasa-arvokeskustelu  ja muut yhteiskunnan kuumat perunat aiheuttavat välillä verenpaineen kohoilua ja ketutusta tälläisen keski-äkäisen, omillaan toimeentulevan veronmaksajan päänupissa. Eli kokeillaan nyt sitten, olisiko tästä kirjoittelusta itsehoidoksi ja paineen puruksi. Ehkä se tulee yhteiskunnalle ( lue: teille muille maksajille)  halvemmaksi kuin verisuonen napsahtaminen päässä joku kaunis päivä, aamuteen ja päivän lehden äärellä.
 
Neitsytkirjoituksen pitäisi tietenkin olla huolellisesti laadittu ja syvällinen pohdinta jostain merkittävästä aiheesta. Ilta on kuitenkin venähtänyt liian pitkälle tämän bloggerin sielunelämää opetellessa. Kun parikymmentä vuotta sitten aloin vakavammin opetella tätä tietotekniikan ihmemaailmaa, löytyi kaikki tarvittava tieto Petteri Järvisen selkeistä kirjoista. Piti nytkin oikein tarkistaa, löytyisikö häneltä aiheeseen liittyvää opusta. Mutta valitettavasti ei.  Eli ei suurta taidetta tänä iltana. Toisaalta, eihän minulla ole lukijoitakaan


Ehkäpä ylläolevasta kuvasta jo arvasittenkin, että päätin sitten liittyä blogi-sopuleiden kiihkeään laumaan ja kommentoida Päivi Lipposen rasisminvastaista murhapoltto-purkausta. Sanan säilää on blogosfäärissä heiluteltu puolesta ja varsinkin vastaan.

Minusta Päiviä voi jollainlailla ymmärtääkkin. Hänellä nyt vaan on fantasia, jossa hän suurena kansanjohtajana ja villitsijänä kulkee valtavien väkijoukkojen kärjessä ja pyyhkäisee Rasistit ja muut Pahat Ihmissaastat tämän maan kamaralta. Mielikuvissaan hän on jonkinlainen Rudi Dutschke mielenosoituskulkueen kärjessä ja viimeisen taiston jälkeen kuin Jeltsin puhumassa tankin päältä hurraaville kannattajilleen. Jonka jälkeen hänet tietysti valitaan massiivisella äänivyöryllä eduskuntaan ja demarijohtoisen hallituksen avainministeriksi. Onhan tuollaisten haaveilu toki aikuiselle ihmiselle hieman naivia, mutta pitäähän ihmisellä olla oikeus edes haaveisiin.

Ja poliitikkona Päivi ymmärsi sen verran, että haluamisen sijaan nopeus ratkaisee. Suvaitsevaiston kuoro veisaa jokaisen maahanmuutajiin kohdistuneen ikävyyden jälkeen samat virret, mutta vain yksi voi olla ensimmäinen. Eka on aina se Suuri Solisti ja kaikkein Hyvin. Jonka perässä suvis-sopulit huutavat hoosianna,  täällä minäkin olen, hyvistelemässä ja jeesustelemassa.

Samasta syystä Kaarina Hazardkaan ei aikoinaan malttanut pidätellä itseään ja odottaa säällisesti hautajaisten jälkeiseen aikaan, vaan kävi nostamassa kinttua ja ruikaamassa avoimeen arkkuun, ennenkuin raato oli edes ehtinyt kunnolla kylmetä.


Tälläkertaa taisi kuitenkin Päivin käteen osua lippunen jossa lukee: Ei pikavoittoa - kiitos osallistumisesta

Miettikääpä nyt oikein tosissan Päivi-paran tilannetta. Vaalit taas tulossa, eikä hän taida enää tällä kertaa saada Paavo Suuren reittä pitkin kipittämällä sympatia-ääniä. Nyt pitäisi jo olla omiakin meriittejä. Mutta mistä me muistamme Päivin tähänastisen poliittisen uran? Siitä kun hän julisti että maahanmuuttajien rikastamien koulujen ongelmat johtuvat pääasiassa opettajien kyvyttömyydestä kohdata monikulttuurisia oppilaita? (meni muuten monessa opettajainhuoneessa aamukahvit väärään kurkkuun sinä aamuna) Vaiko siitä, kun hän murehti ankkurilasten mielenterveyspalveluiden tasoa. Kun nämä raukat joutuvat kilpailemaan samoista, todella niukoista resursseista kantaväestön kanssa. Ohituskaista kunniavieraille ja ÄKKIÄ! Olemme me sen heille Velkaa ja Suomihan on rikas maa, meillä on Varaa!

Niinpä niin. Päivi ei tosiaankaan ole mikään demarikaartin välkyin tähti. Mutta kyllä hän mielestäni kansanedustajapaikkansa jatkossakin tarvitsee. Miettikääpä nyt vaihtoehtoja. Hänhän saattaisi jopa palata opettajan hommiin. Luullakseni hän saa paljon vähemmän vahinkoa aikaiseksi oppositiopuolueen kansanedustajana kuin luokkahuoneessa. Ja sekin vahinko kohdistuu lähinnä omalle puolueelle eikä viattomille koulukkaille.

Todennäköisempää kuitenkin olisi, että suvaitsevaisto-eliitti järjestäisi hänelle jonkin viraapeli-viran sinne sisäministeriön kukkahattuosastolle. Niiden Tasa-arvo-, Vähemmistö-, Demokratia- ja Ihmisoikeuspatrullien jatkeeksi.

Äkkiäkös sitä aina jokin YleisenHyvän Valtuutetun virka perustetaan. Ja sille byroo, määrärahat ja runsaasti henkilökuntaa. (Vielä on muutamia nais- ja rasismintutkimuksen maistereita ja tohtoreita työttömänä ja lisää pukkaa, useamman yliopiston voimalla) Tämä vaihtoehto tulisi meille maksajille paljon kalliimmaksi kuin rivikansanedustaja, torkkupeitolla tai ilman. Eli eiköhän vaan äänestetä Päivi uudelleen eduskuntaan? Minulle provinssin asukkaana aiheutuu kyllä henkilökohtainen ongelma siitä, että Päiviä voi kuulemma äänestää vain Helsingissä...

P.S Tampereen palon tulevista kuvioista minulla on selkeä aavistus. Murha-poltostahan ei enää puhuta vaan "vähän pieleen menneestä tuhopoltosta". Ja omaisiakin on ehditty haastatella, kunnon poika oli kyseessä ja rakasti ravintolaansa. Eli mukavanoloisia ihmisiä,ei syytä huolestumiseen. Sen sijaan koko valtakunta vapisee pelon kourissa, rasistien vastaiskuja odotellaan kauhusta kankeina.

Näköjään rakas mediamme ei tällä(kään) kertaa pettänyt, vaan ryhmittyi nopeaan vastahyökkäykseen.

Ennusteeni casen seurauksista on tämä:

-tekijä(t) saavat vahingonteosta tuomioksi  lyhyehkön ehdonalaisen, vahingonkorvausvaatimuksen ehkä sen lisäksi, mutta niitähän he eivät jokatapauksessa koskaan maksa. Edes kuolemantuottamuksesta heitä ei tietenkään syytetä, koska heillähän ei kerran ollut mitään pahoja aikomuksia.

-rakennuksen isännöitsijä/omistaja/taloyhtiön hallitus tuomitaan kuolemantuottamuksista ankarahkoon rangaistukseen ja isoihin rahallisiin korvauksiin, koska rakennuksen pelastautumisssuunnitelmien tiedotuksessa asukkaille ilmenee puutteita. Nämä korvaukset toki peritään sentilleen korkojen kera.

-kansalaisiin kohdistetaan tulevina kuukausina tiedotusvälineiden ja poliitikkojen toimesta massiivinen kasvatus- tiedotus- ja syyllistämiskamppanja. Onhan pelättävissä että tämä(kin) ikävä sattumus muuten lisää maahanmuuttovastaisuutta ja rasismia.

-jokin tutkija todistaa muutaman kuukauden syvällisesti tutkittuaan että tapahtumien perimmäinen syy oli Suomalaisen yhteiskunnan ja suomalaisten ihmisten piilorasistissa rakenteissa ja vaatii Suomalaisille kollektiivisia häpeäharjoituksia. Sekä huomattavasti lisää resursseja kotouttamiseen

-Päivi Lipponen saa säällisen ajan kuluttua ja pölyn laskeuduttua joltain Hyvien Ihmisten Organisaatiolta
merkittävän tunnustuspalkinnon esimerkillisen rohkeasta ja kunnioitettavasta rasisminvastaisesta toiminnasta. Niinkuin Kaarina Hazardkin palkittiin Eskon puumerkillä. (Vai kuvitteleeko joku tosissaan, että hän ilman Halme-kolumnia ja kohua sen olisi saanut?)

2 kommenttia:

 1. Tervehdys Hampaankololle ja tervetuloa Blogistaniin. Hyvä kirjoitus, toivottavasti ei jää viimeiseksi. Lisäsin sinut linkkilistalleni.

  Noin henkilökohtaisesti näkisin kyllä Päivi Lipposen oikein mielelläni vaikkapa sijaisopettajana sopivalla itähelsinkiläisellä yläasteella. Siellä hän voisi opetella ihan livenä, mitenkä teoria ja käytäntö kohtaavat.

  PS: kiitokset sähköpostistasi.

  VastaaPoista
 2. Kiitokset toivotuksista Yrjölle. Linkkilistallesi pääsy on nähtävästi ohjannut tälle blogille jopa muutamia lukijoitakin.
  Minun ehkä pitäisi tuon bloggerin jälkeen opetella vähän markkinointiakin.(ja näemmä myös oikolukua)

  Jatkoa seuraa kunhan ajankäytölliset seikat natsaavat. Sinne hampaankoloon on kyllä kertynyt kaikenlaista paskaa.

  Päivi Itä-Helsingissä oppimassa monikultturisuusaatteen idealismin ja todellisuuden ristiriitaa olisi varmasti ihan oikein Päiviä kohtaan, mutta jotenkin minun empatiani ovat kuitenkin niiden lasten puolella.

  VastaaPoista